Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jack, mistr pokémonů

11. Tvrdý oříšek

Od minulého dobrodružství Jack už mnohokrát vyhrál díky charizardovi, ale nebavilo ho to. Vyhrával totiž, protože charizard byl proti jiným pokémonům moc silný. A tak se rozhodl, že ho pošle profesorovi (dočasně)! Udělal to tedy hned v prvním pokémonovém středisku v dalším městě. Hned se rozhlížel, jestli neuvidí nějakého nového pokémona. Ale po chvíli bezvýsledného pátrání se s Lee stavili v pokémonovém středisku. Jack pustil všechny pokémony, aby se najedli. Jenže najednou… Na okně stál jigglypuff s mikrofonem. Najednou pikachu vystartoval ven, vzal jigglypuffa a uháněli k lesu. Jack už ho nestačil zadržet. Věděl, že pikachuovi bude v přírodě lépe, ale byl trochu nervózní, že u sebe má jen čtyři pokémony. Sklesle vyrazil z pokémonového střediska. Najednou před ní pichu. Jack použil togepiho. Ale šťastný pichu si z toho nic nedělal. A když po něm Jack hned hodil pokéball, pichu do něj ochotně skočil, a byl ještě spokojenější, protože měl trenéra. Když se Jackovi, Lee, eeveemu a togepimu podařilo dostat se na stadión, trenérka hned přijala Jackovu výzvu.

Vypadala velice nezkušeně a tak si Jack v duchu liboval, jak snadno získá čtvrtý odznak! Domluvili se na zápasu 2 na 2. Trenérce stadionu se zdál nejrozumnější volbou pidgeot (další vývojové stádium pidgeotta). Jack bez rozmýšlení použil gyaradose.

Gyarados použil dračí hněv.
Silný pidgeot ho však odfoukl výrem.
Pak použil za letu rychlý útok, střemhlavě s vrhl k zemi, srazil gyaradose a chytil ho do pařátů. Teď už letěli nahoru.
Když se gyarados probral, pidgeot se už chystal na seismický vrh. Gyarados se sice postaral o poslední Dračí hněv, ale pidgeot to unesl (naneštěstí) a byl připraven bojovat s dalším pokémonem, kterého si Jack zvolí. Trenérka byla silnější než vypadala a Jack si opravdu lámal hlavu, které pokémona použít. Skoro začínal litovat, že si nenechal charizarda. Věděl, že vodní a ohnivé útoky jeho pokémonů, proti síle, kterou má pidgeot, jsou jen ztrátou času.

Rozhodoval se mezi eeveem, dittem, pichu, togepim. Rozhodl se pro ditta, protože má největší šanci vyhrát i s druhým pokémonem trenérky stadionu.

Ditto se transformoval a použil vír.
Pidgeot udělal to samé. Foukali proti sobě!
Jenže pidgeot byl už unavený z minulého zápasu a tak ho ditto odfoukl a narazil na zeď. Pak použil nálet a seismický vrh.

Jack byl velmi nervózní, kterého pokémona si trenérka stadionu proti dittovi zvolí. Trenérka se po chvíli přemýšlení rozhodla pro flareona. Ditto zůstal jako pidgeot a použil seismický vrh, jenže se o flareona popálil. A tak ho zkusil odfouknout.
To fungovalo. Ditto flareona držel tak dlouho na zdi vírem, že flareonovi úplně došel dech a nemohl pokračovat.

Tak Jack získal 4. odznak. Uvědomil si, že už má polovinu cesty do ligy za sebou. Co ale nevěděl, bylo, jestli získá zbylé 4 odznaky, jak daleko se dostane v pokémonové lize, jestli chytí ještě hodně pokémonů, jestli budou jeho pokémoni dost silní, jestli…

No zkrátka, jeho cesta ještě neskončila

Morx
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky