Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Předmluva: co je to "Komunitní poképovídka"

Tato povídka je upravenou verzí takzvané "Komunitní poképovídky", díla, které můžete naleznout zde na PJZ fóru. Komunitní poképovídka je jedinečné literární dílo, na jehož tvorbě se dle vlastního zájmu může podílet každý člen pokémoní komunity. Název povídky vznikl na základě společně hrané hry Pokémon Gold, která se nazývala "Komunitní Gold" a vyznačovala se tím, že každý návštěvník srazů pokémoní komunity, kde se hra vyskytla, mohl přispět vlastním úsilím k chytání a trénování pokémonů či postupu dál příběhem. Na stejném principu funguje i Komunitní poképovídka, která je ještě více otevřená komukoliv, kdo by měl zájem se zúčastnit. Stačí navštívit výše zmíněné téma a (ideálně po přečtení všech předchozích částí) navázat na poslední úsek svým vlastním textem.

Upravená verze, jejíž předmluvu právě čtete, vznikla na základě stížností na některé aspekty, které negativně ovlivňují čtivost díla, návštěvníky PJZ, kteří by se rádi do povídky začetli, ale jsou odrazováni jejím původním formátem. Hlavní změnou oproti předchozí verzi je zrušení rozdělení na jednotlivé příspěvky a přeformátování na klasické kapitoly. Příspěvky, které bez dalších podmínek navazují na sebe, byly spojeny v celek, aby nedocházelo k soustavnému střídání dějových linií a kapitoly tak tvořily ucelenější narativu. S tím souvisí občasná úprava návaznosti takových příspěvků, která ale nijak nezasahuje do jejich stylu či obsahu. Další mírnou změnou je pak občasná oprava stylystiky a takových překlepů, které vyloženě narušovaly čitelnost textů. Všechny tyto změny jsou provedeny s ohledem na původní obsah tak, aby ho o nic nepřipravovaly, takže se nemusíte při čtení bát, že o něco přicházíte (vyjma označení, kdo je autorem kterého úseku). Cílem těchto úprav je přinést čtenářům lepší požitek z unikátně budovaného nepředvídatelného příběhu Komunitní poképovídky.

Adaptaci povídky z původního tématu založeného Terrionem jsem provedl dle svých vlastních uvážení, ale přesto bych ještě jednou rád zdůraznil, že nejde jen o mé dílo, ale o dílo patřící všem členům pokémoní komunity, kteří mají zájem ho tvořit. Pokud byste preferovali číst nikým neovlivněnou verzi povídky v přirozené podobě a znát tak autory jednotlivých příspěvků, odkázal bych vás na téma zmíněné na začátku tohoto textu. Měl-li by někdo z autorů výhrady k tomu, v jaké podobě je jejich podíl na povídce zveřejňován, nechť se nebojí mě kontaktovat skrze možnosti uvedené v mém PJZ profilu. Stejně tak budu rád, když se stejně zachováte při objevení případných nesrovnalostí způsobených přesunutým pořadím textů. Doufám, že čtenáři budou z této povídky stejně nadšeni, jako všichni spoluautoři, kteří ji tvořili.

Ke dni 29. února 2016 jsou společnými autory Komunitní poképovídky:
Terrion, Behold3r, Sanky, Fangovich, Naty, Toegdip, Laira, Lenny, patrik1177, FireFox, scyther-grovyle, Dratini, Buizel

behold3r
  Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky