Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Manuelova dobrodružství

2. Cesta přes Viridian forrest do Viridian City

Naši hrdinové Manuel a Fernando konečně vstoupili do Chromového lesa. Asi v půli cesty lesem se rozhodli, že si dají pauzu a nají se. Ve chvíli, kdy dojídali, vyskočil z křoví divoký Mankey a vytrhl Fernandovi z ruky poslední koblihu. Fernando si řekl: “Ta kobliha za to stála, můžu si chytit Mankeyho, Squirtle bojuj!“. Squirtle se objevil před Mankeyem a hned po Fernandovo pokynu použil nárazový útok. Mankey se okamžitě vzpamatoval a zaútočil škrábavým útokem. Squirtle padl k zemi a než se stačil zvednout, Mankey zmizel v korunách stromů. Fernando si zklamaně vzdychl, ale Manuel ho jako správný kamarád vrátil do dobré nálady slovy: “Nic si z toho nedělej, takových pokusů ještě bude... Já jsem třeba ještě nezápasil a ty si zklamaný jenom kvůli jednomu Mankeymu, kterých je tenhle les plný a možná narazíš na dalšího.“

Zachvíli už pokračovali v cestě a najednou se objevili před skupinou Pinsirů, kteří útočili na bezmocného Weedla. Manuel a Fernando je odehnali a vzali Weedla, aby ho mohli dát ošetřit v Pokémoním středisku. Weedle byl na tom špatně a tak nezbývalo, než po zbytek cesty utíkat. Za pár minut byli ve Viridian City. Prvním místem, kde se zastavili, bylo Pokécentrum, kde předali sestře Joy Weedla. Protože už byl večer, nabídla jim nocleh.

Ráno už byl Weedle ve své kůži. Manuel si všiml, že je ale stále vystrašený z Pinsirů, kteří ho napadli. Z Weedleových posunků vyšlo najevo, že Beedrelové a Pinsirové jsou v Chromovém lese znepřátelení a Weedle se nechce vyvinout, protože jako Beedril by musel být účastníkem velké bitvy, kterou by zřejmě více se vyskytující Pinsirové vyhráli.

A v tu chvíli dostal Manuel výborný nápad - použil na Weedla jeden ze svých dvou everstonů a v ten okamžik byl Weedle navždy zbaven možnosti vývinu. Vděčný Weedle posunky a přitulením poděkoval Manuelovi a bylo jasné, že by chtěl ve svém životě pokračovat po Manuelovém boku. Manuel hodil pokebal a Weedle byl jeho!

dom333
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky