Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Tajná sféra vlivu
(A Secret Sphere of Influence!)

Ash, Brock a Dawn nyní dorazili do města Etherna. Nejdřív měli namířeno na stadión trenérky Gardénie. Specializuje se především na travní typy, které má dlouhodobě ráda od svého mládí, má k nim dlouholetý vztah. Ačkoli se Ash tak výrazně těšil na svůj další zápas, kde má šanci získat další odznak, trenérka bohužel měla dnes zavřeno a stadión byl úplně pustý. Nedaleko stadiónu zrovna opodál stojí historické muzeum, které je naštěstí otevřené. Přátelé mohou tak strávit delší čas v muzeu.

Ale co to? Najednou se z ničeho nic spustil nečekaný poplach, který přivolal i později zásahovou policejní hlídku. Lupiči nemají šanci uprchnout, neboť celé muzeum bylo velmi rychle uzavřené, takže nikdo nemohl ven ani dovnitř. Uvnitř muzea byli již naši známí prckové, kteří si chtěli zprva prohlédnout různá historická místa a věci. Jakmile uslyšeli stejný poplach, neváhali a běželi rychle k rozbité vitríně, kde neznámí padouši před pár vteřinami ukradli Adamantovou kouli. To Ash ještě vůbec nevěděl, že se jedná o známé staré rakeťáky, kteří jsou zde původem krádeže. Jako vždy i tentokrát neváhali a měli tu drzost se ukázat před prcky jako hlupáci, s tím rozdílem, že se Meowth převlékl do kostýmu Sunflory. Jessie musela uklidňovat převlečeného Meowtha, který by málem zase vše vyzradil svou neopatrnou pusou, neboť to byl Meowth, kterého velmi dobře známe z předchozích dílů.

To už tu byla krátce poté i policistka Jenny se svým pomocníkem Stunkym, který je měl za úkol zastrašit a především polapit. Po zásahu Jenny Stunky dal nohy nahoru a chystal se k prvnímu útoku. Ash vytáhl svůj Pokédex jako obvykle, aby zjistil informace o tom, co všechno Stunky umí. Stunky má tu vlastnost, že jako svůj obranný systém, který může použít, umí vystříknout nepříjemné páchnoucí tekutiny, které jsou pak cítit až po dobu 24 hodin. Jessie tomu nevěří a povolává svého Sevipera, který ze startu použil kouřovou clonu, aby se tak Rakeťáci ztratili. Všichni byli zavaleni hlubokým kouřem. Policisté mezitím konali svou práci, zavřeli tak všechny dveře a začli hledat možného pachatele podle popisu a možných příznaků, které nashromáždili z bezpečnostních kamer.

Situace byla až tak vážná, že přijelo spoustu dalších policejních aut před budovou celého muzea, aby zatarasili možný únik zloděje z budovy ze všech stran. Uvnitř to také nebylo klidné, neboť spoustu policistů neustále prohledávali objekt a hledali tak jistého podezřelýho, který se jim nezdál a byl povědomý. Při výslechu Ashe policista pochopil, že přišli už, když se zloději vloupali do vitríny s Adamantovou koulí. Gardénie, jakožto trenérka stadiónu travních typů, která zrovna stála opodál při výslechu jednoho z policistů nemohla skutečně uvěřit, že zloději zrovna použili travního typu Pokémona - Sunfloru, která byla sama odhalená v jedné z nahrávek z bezpečnostních kamer v objektu tohoto muzea. Ash se přivítal s Gardénií, jen co se pozdravili vlezl do toho nevhodně Brock, který jako vždy je okouzlený jakoukoliv dívkou, do které je jakoby zamilovaný, v tomhle případě to byla Gardénie. To se náhle objevil Croagunk, který jako obvykle překazil Brockovi jeho bláznivé choutky zamilovaností. Gardénie se tak vrátila k Ashovi, který jí vyprávěl, jak se mu v jednom z minulých dílů podařilo nalézt kouzelný med, který se ztratil.

Najednou si Gardénie vzpomněla na Sunfloru, která byla obětí krádeže a se slovy vykřikla „No to je ale hrůza, zneužít k takhle hrozivému zločinu travního Pokémona.“ Přistoupilka náhle k nim Jenny, která zadržela prvního podezřelého. Ten ale vůbec nepřipomíná padoucha, spíše je to známá postava jménem Nando. Ash a ostatní se dali s ním do řeči. Nando vlastně přišel do muzea za účelem studovat neobyčejně interaktivní dějiny v oblasti Sinnoh, když v tom se i u něj náhle rozezněl poplach a obklopili ho tak rovněž policisté, neboť vlastnil také Sunfloru, jako ten neznámý podvodník, ovšem s tím rozdílem, že měl i Rosélii, kterou ten podvodník neměl. Bylo těžké dokázat, že jeho Sunflora je nevinná. Jenny byla ale tvrdohlavá a nic mu nevěřila. Ba naopak stále byl považován za vinným, jelikož jeho vyděšená Sunflora utekla kdoví kam a Jenny mu to dala za vinu. Gardénie ho ovšem poznala podle vzhledu, neboť spolu zápasili v předešlém dni na jejím stadióně s travními typy a přišlo jí to divné, proč by se dal na špatnou stranu.

Ash tomu stále nemohl uvěřit co slyší, neboť mu to Gardénie nestihla říct včas. Vůbec netušil, že ona je hlavní trenérkou stadiónu, na kterém dnes byl. Po krátkém představení se všichni konečně dali do řeči, aby se konečně lépe poznali. Gardénie tak vyprávěla všem, jak se velmi dobře stará o svůj stadión a jak své travní Pokémony dobře trénuje. Nando jí byl vděčný za to, že získal svůj úplně první odznak. Dawn, která se ráda zúčastňuje svých soutěží, se neváhala Nandy zeptat i na jeho účast v soutěžích. Kupodivu i tam si odnesl před pár dny již jednu stuhu. Dawn se také pochlubila svým prvním odznakem z Floaromy, neboť byla moc ráda, že si může popovídat a prohodit názory, které mají zažité ze soutěží.

V tom najednou nečekaně Jenny přerušila jejich rozhovor svou hlasitou píšťalkou. „Hned teď toho nechte! To je vážná věc! Proč jsi neplnila své povinnosti jako trenérka?“ řekla z plných plic policistka Jenny. Gardénie tak vysvětluje, že neudělala nic špatného, prostě si chtěla na chviličku odskočit mimo svůj stadión a udělat si krátký mimo pracovní odpočinek, na který má samozřejmě právo. Je pravda, že Ash chtěl dnes zápasit na tom samém stadióně, ovšem jelikož tam nikoho nebylo a bylo to zavřený, tak se rohodl vyrazit sem, aby nějak využil svůj čas k tomu, než se trenér stadiónu vrátí. Byla to vlastně náhoda, že se potkal tady s Gardénii.

„Jejda, promiňte mi to“ odpověděla Gardénie tázající se Jenny. Policistka ale tvrdě pokračuje dál, vadí jí, že neřeší vůbec původní problém tohoto muzea. Okřikne všechny a použije znova svou píšťalku. Ash ale je výrazně proti tvrzení, že Nando je zloděj. Dawn se taky přidá, neboť vidí, že Ash má tentokrát pravdu a rozhodně byli už dva. Brock rovněž souhlasí vyjímečně s Ashem, který se snaží tuto situaci spravedlivě obhájit, takže nakonec jsou všichni proti tvrzení Jenny. Gardénie se snaží vysvětlit Jenny, že ne každý musí být padouch, hlavně ne ten, kdo má skutečně rád své travní Pokémony. Ovšem Jenny si stále tvrdohlavě stojí za svým, ukazuje tak fotografii z bezpečnostní kamery, kde je jasně vidět Sunfloru držící Adamantovou kouli. Bohužel je to skutečný.

V tom se objevila jiná Jenny z města Viridien, která přijela neohlášeně na návštěvu. "Je to složitější než se zdá." snaží se původní Jenny přesvědčit, že nemůže obviňovat hned prvního podezřelýho, ale musí vyslechnout i další ostatní trenéry se Sunflorou, a nejenom jednoho. Původní Jenny je stále rozhorčená a je svýho názoru, říká tak té druhé Jenny: „Tady nemáš žádnou pravomoc! Tak si prosímtě své názory nechej pro sebe.“ Druhá Jenny si jentak ale nenechá poroučet a jde na to podle své metody, nabízí ještě jednou pomoc původní Jenny. Ta stále pomoc odmítá a chce na tom pracovat jen sama, jelikož je muzeum naprosto zajištěné a uzavřené. Je jen otázkou času, kdy polapí skutečného pachatele, který je původem této loupeže. Po svém hrozivém působení výrazů v obličejích se práce obou Jenny dělí a každá jde nyní po svém způsobu vyšetřování.

Mezitím venku okolo muzea kromě tisku a televizních reportérů se najednou děje něco podivného. Kolem dokola z vnějšku na obloze je vidět neznámý vrtulník Galakťáků, který je blokovaný policejníma vrtulníkama. Co tu Galakťácí dělají a co chtějí je zatím neznámou záhadou. Pro změnu uvnitř ve skladě na úplně jiném místě muzea se skrývají naši známí Rakeťáci. Přemýšlejí nad únikem, který je dost na zvážení, jelikož je budova obklíčena ze všech stran policisty. Ale co Adamantová koule? Není možný vzít rohy na ramena a uprchnout, zůstavají tak na stejném místě.

Jenny z Viridienu zatím všem vypráví dávnou historii o Adamantové kouli, která dokáže umocnit sílu legendárního pokémona Dialgy. Dawn si vzpomíná, že před muzeem stojí rovněž obrovská legendární socha Dialgy, takže to musí mít nějakou s tím souvislost. Dialga umí ovládnout čas, a součástí je i Palkia, která zas umí ovládnou prostor. Údajně tyto dvě legendy před dávnými časy stvořily tento svět Sinnoh, podle kterých vzniklo i několik svatyní, kde se až do teď obě legendy uctívají. A právě tam byla jednoho dne Adamantová koule nalezená a vykopána. Dawn překvapivě četla o tom také v knize legend, kde stálo, že opravdu tyto dvě legendy stvořili celý svět. Ash tomu vážně nemohl uvěřit, co se Jenny a Dawn snaží objasnit a všichni najednou přemýšlí, odkuď Palkia a Dialga vlastně přišla, neboť to zůstává nejasnou záhadou všem. Jedno je ale jisté, udělat správnou věc a to především kouli získat zpět.

Ash dává Dawn za pravdu. Nyní je třeba pomoci Nandovi, najít Adamantovou kouli a chytit konečně ty pravé zločince. A je třeba také najít tu pravou Sunfloru, potvrzuje druhá Jenny. Jediný Brock se neumí rozhodnout mezi spravedlností a pravou láskou, neumí unést, když má Jenny u sebe a trpí svými milostivými bolestmi lásky, což v tuto chvíli je absolutně nevhodný, to je náš starý Brock. Ash a Dawn konečně povolávají své Pokémony, kteří jim pomůžou při hledání skutečné Sunflory. Na pomoc přichází Starivia, Aipom, Turtwig, Buneary, Pachirisu, Piplup a Buizel. Ash rozděluje svůj tým na dvě poloviny.

V místnosti, kde je vyslýchán Nando, sedí i původní Jenny. Právě přichází jeden z policistů a poskytuje nové zprávy ohledně spolupráce mezi Gardénii a policistkou z Virigienu. Jenny je tak rozhorčená. Nejraději by byla, aby Jenny z Viridienu úplně zmizela, neboť její pomoc stále odmítá. Jelikož chce Adamantovou kouli najít jako první a dokázat jí to, že je úspěšná, dávají se rovněž do hledání, dle rozkazu. Nando tedy zůstává stále uzavřený v místnosti.

O něco později, opodál z jednoho rohu se najednou nečekaně objevila pravá Sunflora. Jelikož se cítí být v ohrožení, jako obranu před oběma policisty použila pijavičí semínko, které je na chvíli znehybnilo. Původně jí chtěli odchytit, nepovedlo se a rychle prchala už v dáli pryč. Turtwig a Aipom viděli, jak Sunflora přeběhla okolo nich a měla naspěch dál. Neváhali a rozeběhli se za ní, což ovšem neměli dělat, neboť vyděšená Sunflora v tu chvíli nikoho nechtěla, ať již by to byl kdokoli, tak i Turtwig a Aipom zůstali znehybnění stejným útokem od Sunflory. Tou samou chodbou zrovna šli Ash s Dawn. Uviděli náhle z dáli nehybně svého Turtwiga s Aipomem, kteří byli stejně zasaženi pijavičím semínkem jako předešlí policisté. Takže tady určitě musela být Sunflora, což je jasný při prvním pohledu na oba zasažené, tak i v tom co se tady vlastně odehrálo.

Policistka už dál nečeká a dává přímý povel k zásahu přes vysílačku oběma policistům. Ti jsou však ještě stále omotaní pijavičím semínkem, které zasáhlo jejich nohy. Nezbývá jiná možnost, musí zasáhnout samotná Jenny. Nando nemá na výběr a i když jeho Sunflora použila takovýto útok, tak jistě to bylo pouze za účelem sebeobrany. Jenny stále Nandovi nevěří. To už policisté prohledávají různé části objektů, dokonce i sklad, ve kterém se ukrývají Rakeťáci. Nicméně ale jejich hledání není tak dokonalý, aby je našli. Rakeťáci schovaní na klimatizaci těsně u stropu měli tentokrát štěstí a policisté odcházeli s prázdnou. Poté co spadli se začli dohadovat mezi sebou, prostě jejich úroveň nesahá nikam, což známe z předchozích dílů.

Mezitím pravá Sunflora, která vlezla do šachty s klimatizací došla až k místu skladu, kde právě sídlí Rakeťáci. Meowth je tam stále převlečený za Sunfloru, snaží se Jessii a Jamese uklidnit. Pravá Sunflora, která to viděla se chystala k útoku, ale včas jí v tom zabránili Piplup s Pikachu. Zjišťují, co by se dalo podniknout. Rakeťáci mají plán, chtějí se zbavit stop, tak Meowtwovi sundali ten kostým, který je nyní hledaný, jelikož byl pořízen záznam z kamery. Meowth je nyní sám sebou a teď už jen zbývá, jaký plán bude následovat. Piplup to ale neudržel, a také se chystal použít jeden ze svých útoků, naštěstí ho Pikachu stihl včas zastavit. Nemůže to udělat, neboť by všechny vyzradil, dává tak Pikachu Piplupovi jasně najevo výrazem v obličeji. Piplup ale poukazuje na to, co jsou Rakeťáci zač a že je třeba něco proti tomu dělat. Pikachu chce ovšem zavolat Ashe, proto se to taky Piplupovi snaží celou dobu vysvětlit a utíká najít Ashe. Piplup je tvrdohlavý a nečeká na nic, použil klovavý útok, aby rozbil kovovou mříž, která je součástí šachty klimatizace. Rakeťáci to zmerčili, Sunflora tak rychle přistála i s Piplupem na zemi, přímo před Rakeťáky. Poté co se Jessie zeptala proč tady jsou, James neváhal a povolal svou Cacnei, která použila na ně ostnovou střelu za účelem aby se jich zbavil. Pikachu s ostatníma už běží na pomoc.

Jessie, James a Meowth berou nohy na ramena a utíkají pryč dlouhou chodbou. Jelikož nemají čisté svědomí, nedívají se prckům do očí a poklidně jdou těmito místy dál, aby se nevyzradili. Ovšem najednou vzadu utíká Sunflora s Piplupem, kde Piplup jasně poukazuje na převlečené Rakeťáky, že něco není rozhodně vpořádku. Sunflora se rozeběhla a svou listovou břitvou zasáhla ze zadu Jamesův i Jessiin oblek, který se po zásahu roztrhl na kousky, a bylo již vidět Adamantovou kouli. Po odhalení Rakeťáků, kteří skutečně měli u sebe historickou kouli, letící i s kostýmem Sunflory padla do rukou Wobbaffeta. Meowth, který zachytil v ruce kostým, neodolal a nasadil si ho na své tělo. Tak odhalil nejen sám sebe, že to nakonec byl převlečený Meowth, který byl na fotce z bezpečnostní kamery, ale i Jessii a Jamese. Jelikož byli zcela odhaleni a vyzrazeni, použili své rakeťácké motto, aby se zase předvedli ve svým světle slávy.

To už si Ash vážně nenechal líbit a trval přesvědčivě na tom, aby tak vrátili zpět Adamantovou kouli. Jenny z Viridienu vysvětluje jakou má koule historickou cenu a už na nic nečeká. Jessie očekává výměnou peníze. James ovšem vyzradil, že si je někdo najal k tomuto činu. Ash to nemohl jen tak nechat a vyzývá své Pokémony, aby všechny obklíčili dokola. Gardénie povolává ven druhého Turtwiga, který se přidal k ostatním. James nečeká, hodil své pokébally s Carnivajní a Keknijí. Gardénii to na chvíli odpoutalo od pozornosti, neboť zbožňuje travní typy, nemohla se na ně vynadívat, ovšem musí bojovat s nima.

Jessie vzala do rukou Adamantovou kouli a chystala se jí hodit. Přátelé neví co dál podniknou, neboť zásah by totiž mohl dát podnět Rakeťákům ke zničení této historické koule. Najednou se tady zjevila původní Jenny i se svým Stunkym. Nenechali se jen tak zastrašit vyhrůžkou od Rakeťáků a Stunky se chystá zaútočit. Jessie vyzývá Wobbuffeta. Stunky použil smradící útok, který se postupně rozvýřil okolo zlých padouchů. Jejich nosy nevydrželi a nakonec Jessie odhodila pryč Adamantovou kouli, která letěla a padala dolů. Turtwig použil listovou břitvu a odklonil tak kouli na stranu, kde zrovna stála Gardénie, která ji zachytila v rukou. Nepříjemný zápach se už prodíral dál i k prckům. Tohle bohužel byla jen Stunkyho obranná taktika, která vydrží celých 24 hodin, snaží se vysvětlit Jenny ostatním.

Rakeťáci dál posílají Wobbuffeta, který nakonec stejně neodolá silnýho Stunkyho smradu. Rakeťáci nemají jako obvykle na výběr a místo zápasu prchají rychle pryč. Policistka Jenny a ostatní utíkají za nima. Nevzdávají to! Jako první vybíhá Meowth a také James, přímo ven z budovy hlavními vysklenými dveřmi. Později je následuje Jessie včetně děsnýho smradu, který se táhl nadále od nich. Venku již stojí několik set policistů. Svojí pozici drží ovšem až do určité chvíle, než obrovský smrad od Rakeťáků přejde i k těmto policistům, kteří museli vytvořit uličku, kde Rakeťáci vyběhli až kdoví kam do dáli. Naštěstí již neměli Adamantovou kouli, takže utíkali s prázdnou jako vždy a s jistým smradem, na který jen tak nezapomenou.

Jenny z Viridienu konečně ukázala původní Jenny, že i ona dokáže najít jako první padouchy, kteří byli opravdu těmi skutečnými. Nakonec vše dobře dopadlo, obě Jenny se daly do řeči a měly mezi sebou již kladný respekt. Pochopily, že je důležité si pomáhat v jistých obtížných situacích, takže se nakonec zkamarádily. Nandovi se také nakonec Jenny omluvila. Obě Jenny mu pak poděkovali za pomoc. Nando všem vyprávěl další z jeho Legend o záhadě Palkii a Dialgy. Konečně všichni pochopili, že Nandovy legendy jsou trošku i srozumitelné a zajímavé.

Také Gardénie se Ashovi za dnešek omluvila a pozvala ho na svůj stadión, jakmile bude na to připravený. Konečně Ash tak získá druhý odznak na který se docela už těšil. Jestli ho získá v soubojích, to dopředu nikdo neví.

Jenny z Viridienu ovšem ještě případ neuzavřela. Kdo si vlastně Rakeťáky najal a proč chtěl ukrást zrovna Adamantovou kouli, to zůstává zatím stále záhadou. Bohužel přesnou odpověď na to nedokázal nikdo najít, neboť nebylo žádného důkazu.

Konec dílu. Pokračování příště…

Gardénie v historickém muzeu Rakeťáci s převlečeným Meowthem za Sunfloru Vystrašená Sunflora


Buizel
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky