Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Setkání Elity
(An Elite Meet and Greet)

Minule, kdy Dawn úspěšně chytila posledně svého Buizela, se nyní rozhodla společně s Ashem a Brockem představit tohoto nového člena rodiny svým blízkým Pokémonům, kteří tak v současnosti společně putují po různých místech v oblasti Sinnoh. Vypustili ven své Pokémony z Pokéballů, aby se již všichni jako vždy přivítali radostně s tímto novým členem rodiny. Buizel se ovšem netváří na tento okamžik bůh ví jak nadšeně, i když vidí kolem sebe spoustu nových Pokémonů s kterýma se má teď více zblížit osobně. Naopak svým zamračeným pohledem ignoruje tak všechny Pokémony, kteří stojí okolo něj a to včetně Dawn, která si přála, aby si dobře všichni Pokémoni porozuměli a seznámili se. Buizel ovšem svůj tvrdohlavý postoj nezměnil a rovněž nemá zájem ani tentokrát. Piplup, který byl u něj ze všech nejblíž to už nemohl pochopit jak se tak podivně chove k celé partě svým nafoukaným výrazem v obličeji, nevydržel a svou rozčíleností a svými výkřiky dal hned jasně najevo, že se chce pouze zkamarádit, jelikož o nic jiného ani nešlo. Buizel ho ovšem stále ignoruje, otočí svou hlavu na stranu a zavře oči. Piplup už skutečně neví co má dělat, tak ho jemně udeřil do břicha, aby na sebe nějak upozornil. To si ovšem Buizel nenechal jentak líbit a několikanásobně mu to vrátil svou pravou packou. Bylo to tak silné, že odletěl hodně daleko a upadl z boku na tvrdou zem. Jelikož to bylo na Piplupa už vážně moc, oba se pustili do velký rvačky. Dawn už tentokrát musela zasáhnout a naštěstí tomu v čas zabránila, se slovy vykřikla nahlas "Hned toho koukej nechat!". Buizel si dal od Dawn říct a přestal, ovšem svůj pohled stále nezměnil. Dawn nemůže pochopit, proč se tak její Buizel stále chová, kdo ví co za tím může být?

Jestli to není tím, že byl předtím dlouho osamocen a trávil tak svůj celý čas tréningu, tvrdí Brock. Ash si myslí, že by mu mohlo zvednout pořádnou náladu, kdyby byl vyzván na nějaký pořádný zápas. Neváhal se ho na to zeptat a poté co mu to řekl, Buizel s radostí ve svý tváři přijal tuto jeho nabídku a dal to i kladným pohybem najevo. Ash si tedy jako první volí svého Turtwiga a začíná tak útokem listové břitvy. Dawn dává pokyn aby se tomuto útoku vyhnul a volí svou protiobranou bízlovo vodní dělo, které Buizel z ničeho nic zaměnil za vodní trysku. Turtwig byl zasažen. "Říkala jsem, abys použil vodní dělo!" upozorňuje znova touto opakovanou výzvou Buizela. Uznává i Brock výzvu od Dawn, ale podporuje i skutečnost, kdy tato náhodná povedená vodní tryska, která zasáhla Turtwiga, byla od Buizela docela na poprvý přesná a silná. Ash ale již na nic nečeká a zahajuje další ze svých útoků, tentokrát vybral kousavý útok. Dawn dává pokyn k vyhnutí, ovšem Bízl na výzvu nereaguje a nechránící svou levou packu nechává volně. Ashův Turtwig se do ní samozřejmě zakousl. Dawn podruhé napomíná svého Buizela. Následně během krátkého okamžiku za pomocí zvukové silné rány z blízka rychle Turtwiga dokázal odstranit ze své ruky tak, že odletěl tou silnou vlnou až do dáli k ashovým nohám a upadl silně na zem. Brock to viděl taky a potvrzuje bízlovou taktiku, kterou si zvolil. Bohužel Turtwig už nevstal a vyhrává tak zatím Buizel.

Dawn byla dost naštvaná na svého Pokémona, který nejen ignoroval její útoky, ale i za Turtwiga, kterýho úmyslně porazil, jelikož šlo pouze o přípravu na zápas. A tak Brock, který vidí nehýbajícího ashova Turtwiga v náručí, posílá rychle Ashe na nejbližší pokémonní středisko, aby se mu brzy zas uzdravil. Dawn se omlouvá Ashovi za svého neposlušného Buizela, kterého nezvládla při tomto zápase. Možná příště nejistě Dawn dává najevo. Ash jí uklidňuje a vrací jí sebevědomí, to bude dobrý. Dawn má ovšem stále obavy, že jí Buizel udělá příště to samý a nebude jí poslouchat. "Počkej, nech Bízla ještě venku" říká Brock Dawn, která se jej chystala už vrátit do Pokéballu. Brock jí chce poradit, aby to ještě zkusila a našla si způsob vzájemné komunikace.

Ash našel opodál Pokémonní středisko, kde konečně mohl nechat uzdravit svého Turtwiga. Jakmile poprosil sestru Joy, která to má pracovní povinností, Brock prostě zas neodolal ženské kráse a začal upředňostňovat své milostivé choutky romantiky. Naštěstí brockovo osamělé srdce romantické chvilky dlouho netrvalo a překazil to jeho Croagung, který ho píchl rukou přímo do břicha a omámil ho na nějakou dobu, po které se vždy vzpamatuje a je zas normální. Kdo by neznal Brocka, že? :) Zatímco Croagung odnáší Brocka, náhle vicítil, jak ho Buizel sleduje. Pootočil se k Bízlovi, který svou bojovou postavou náhle vyzval Croagunga k souboji. Dawn zas musí svého Buizela napomínat, aby toho nechal. Naštěstí stihla včas zareagovat, postaví se k němu čelem, aby přerušila jejich spor a Croagung zas pokračuje s Brockem dál, neboť mu nic již nehrozí. Dawn to vzala výchovnou metodou a poučuje tak svého Buizela, který ani tentokrát nemá zase zájem jí poslouchat.

V televizi, která je opodál v pokémonním středisku zrovna probíhá reportáž z Ligy šampiónů. Všichni tak poznávají Luciana z elitní čtyřky, který vede zápas se svým Girafarigem proti Scizorovi. Lucian nasazuje svůj psychický paprsek proti Scizorovi, který byl tak silný, že bez čekání při přímém zásahu ihned porazil Scizora, který už nebyl schopen dalšího boje. Je vidět, že Lucian to s psychickými Pokémony umí a má v tom velkou praxi. Ash chválil tebto zápas a Dawn sílu Elitní čtyřky. Ale co to? Opodál někdo vykřikl se slovy "Tak skvělé to nebylo", přichází živě k prckům Lucian. Vysvětluje jim, že nikdy není nic zcela dokonalý, je pořád se co učit, aby se to jen blížilo k dokonalosti. Konečně to všem došlo a najednou ztuhli, vždyť to je skutečný člen Elitní čtyřky, který přišel nečekaně k nim do střediska. Rakeťáci venku v křoví za oknem sledují tak prcky, kteří se postupně seznamovali s Lucianem. Nemají rozhodně dobrý úmysl, neboť oba z rakeťáků zas přemýšlejí jak ukrást Lucianovi jeho velmi silné Pokémony.

Lucian všem právě uvnitř střediska vysvětluje, jak se mohou jednotliví trenéři dostat až do Elitní čtyřky. Základem všeho je domácí liga, kterou musí vybojovat a až poté mohou následovat ligu šampiónů. Je to dost náročný, ale jen vítěz může vyzvat Elitu na zápas. Mezi členy elitní čtyřky patří Lucian specializující se na psychické typy, Aaron s hmyzími Pokémony, Berta se zemními druhy a Flint s ohnivými typy. Jako hlavní velí Synthia, která byla vítězkou v lize šampiónů, kde se dostala až na úplný vrchol mezi všemi. Zatímco Ash a Dawn vedou řeč o tom, že být nejlepší je důležitým směrem pro všechny, kteří chtějí něčeho dosáhnout. Buizel svými zvuky a výrazi v obličeji chce Luciana na něco upozornit, proto přerušil rozhovor mezi Lucianem a ostatními. Upozorňuje tak znova a snaží se tím Lucianovi něco říct. Lucian v krátkosti na Buizelovi vidí, že má obrovský zájem s ním bojovat. Lucian nakonec jeho výzvu přijal. Ash, který je do zápasů úplný blázen, vstanul a žádá Luciana také o zápas, kde se chce utkat ovšem jako první. To ovšem nejde, neboť Buizel byl první, kdo o to zažádal a Lucian je již rozhodnutý. Takže bude bojovat s Buizelem.

Opodál mezitím za oknem sledují prcky známí Rakeťáci, kteří jim pokaždé dělají značné problémy. Zas určitě něco připravují.

O něco později už jsou Ash, Brock, Dawn a Lucian venku, kde se Dawn chystá s Buizelem k zápasu proti Lucianovi. Lucian si volí svého Bronzonga, který vypadá jako bronzový zvon náhle stojí před všemi. Buizel se už nemůže dočkat a Dawn si vybrala vodní trysku. Ale ne, zase ty problémy. Buizel použil vodní dělo a stále odmítá poslouchat původní volbu útoku své trenérky. Člen elity nasazuje další útok a to železnou obranu. Dawn znova povolává stejný útok, ovšem Buizel zase neposlouchá a tentokrát použil zvukovou ránu. Znova následuje železná obrana, která zvukovou ránu úplně odrazila pryč. Lucian to zakončuje setrvačníkem, ale Dawn to ještě nevzdává, po neúspěchu s prvním útokem změní náhle svou volbu na vyhnutí, ovšem to se nestalo. Buizel místo toho aby se vyhnul, použil silnou vodní trysku a střetl se přímo do středu se setrvačníkem, kde ho to odhodilo do dáli. Ještě stále stojí na nohou, jeho výdrž je opravdu silná a přežil to. Aby to skutečně Lucian zakončil, přikazuje Bronzongovi, aby použil bleskové dělo, které je v této chvíli nejsilnějším útokem Bronzonga. Zatímco se Bronzong nabíjel, vystřelil bílé světlo ze svého těla, které letělo k Buizelovi. Ten však místo toho, jak mu Dawn řekla, že má uhnout, zůstal na místě a použil vodní dělo, které bohužel nebylo tak silné a bílé světlo bleskového děla zasáhlo Buizela, který letěl až do stromu, od kterého se odrazil a spadl na zem. To už měl na těle různé šrámy a odřeniny, po nárazu tak viděl dvojitě až lehl úplně na zem vyčerpán a oslaben, nebyl schopen již bojovat.

Lucian se pak omluvil, jak se nechal tím Buizelovým bojovým duchem unést, poslal Dawn do pokémonského střediska za sestrou Joy, aby svého Buizela nechala uzdravit. Rozloučil se s Dawn a odešel pryč. Ash a Brock uznávají, jak silný jeho Bronzong byl, že ho ashův Buizel nikdy svými útoky ani jednou nezasáhl. Je skutečně vidět, že tento člen elitní čtyřky je v zápasích opravdu silným soupeřem.

V povzdálí v křoví se skrývají Rakeťáci, kteří zase jako obvykle přemýšlejí, jak by využili a ukradli pro šéfa Giovannyho tohoto vzácnýho Bronzonga , který svou silou dokázal porazit na místě Buizela a prcky. Ale co by s ním šéf rakeťáků dělal a jak by ho využil? Zjišťují, že je to nakonec blbost, něco takového uskutečnit, jejich myšlenky jdou stranou.

Buizel zatím v pokémonském středisku leží na posteli, kde po krátkém odpočinku ze spánku se náhle probouzí a otevírá pomalu oči. Asi je i překvapený tím, jak po velkém vyčerpání upadl do bezvědomí z vyčerpání a jak se náhle ocitl zde. Vypadá smutně. Ash s Brockem se ho snaží udobřit tím, jak dobře zápasil, ale Buizel se zvedl a dál smutně se svou zakrytou tváří odkráčel dozadu, jako by ho něco stále trápilo. Dawn to chápe, prohra někdy dokáže i zlomit bojové srdce a nadšení se mění ve smutek. Ani Pikachu, který přiběhl za ním, ho nedokázal rozveselit a Buizel nereagoval a zůstal dál ve svém postoji, otočený zády k Pikachu. Sestra joy ale ví jak na to a přinesla Buizelovi talíř dobré polévky. Ale ne, Brock zas pohledem na ní dostal svůj milostivý záchvat a začal objímat ruce Joy se slovy „Kombinace vaší krásy a léčebného a kuchařského umění mě dostává do kolen“. S údivem nechápe, co Brockovi přelítlo přes hlavu, a jako pokaždé, Croagung ho rukou zase omráčil a odtáhl po zemi pryč do dáli. Buizela to ale nijak neovlivnilo a dále otočen zády k prckům stále smutně pohlíží. Ash nemůže pochopit, že ho nic neovlivní ani pohled na brockového Croagunga nedokázal Buizela ovlivnit, to musí být vážný. Dawn si lítostivě uvědomuje, že to nebyl dobrý nápad ho nechat zápasit s tak silným členem z Elitní čtyřky.

Najednou Ashe něco napadlo. Otevřené prostranství přírody je velice vhodné na přemýšlení. Snaží se sedícího smutného Buizela přesvědčit, aby si šel zaplavat do řeky. Pikachu s radostí skáče do výšky, aby ho rozveselil, ale stále se nic neděje a toto vůbec nezabralo, Ashův plán nepomohl. Objeví se najednou v pozadí Lucian, který náhodně přišel,když viděl v dáli Ashe, Brocka a Dawn, jak tam všichni tři stojí. Dawn vysvětuje a ukazuje Buizela, který se začal po zápase s Lucianem chovat divně a je najednou stále smutný a vůbec na nic nereaguje jako dřív, kdy se aspoň těšil ze života. Lucian ale ví, vysvětluje všem, že Buizel je takový proto, že se stále nerozhodl, co se svou porážkou po posledním zápase udělá. Může tak pokračovat dál v zápasech, nebo taky ne.

Z ničeho nic se tu objevila jakoby kulatá klec, která polapila smutného Buizela. Ovšem toto v sebemenším vůbec nečekal. Byli to zase ti známí Rakeťáci, kteří se ani tentokrát nestydí před Ashem a Lucianem páchat další zlo svou krádeží Pokémonů z jejich balónu, a jako vždy použili i zde svůj rakeťácký slogan aby se tak představili. „Co chcete s Bízlem dělat?“, položil otázku Lucian těmto padouchům. Aniž by si tito Rakeťáci nechali něco pro sebe, vždy vyzradí i to, co měli za lubem dřív v plánu, ale změnili svůj plán nakonec tak, že místo Bronzonga se rozhodli polapit tohoto Buizela, aby ho měli pro parádu. Lucian by se jindy strašně rozčílil, ani se není čemu divit, když je velmi zkušeným členem z Elitní čtyřky, ovšem najednou změnil svůj postoj a pro dnešní den v tento okamžik se zachoval opačně. Proč vlastně tak změnil názor a svůj postup? Ash už chtěl mezitím použít svého pokéballu, který držel v ruce, ale Lucian věděl proč to dělá a tak hned zastavil Ashe. Právěže Buizel na tento okamžik čekal a může teď něco dokázat, vysvětluje všem.

Prckové mu ale zatím nerozumí a vidí jen, jak jejich Buizel mlátí do klece, což změnilo jeho pokleslou povahu na jeho nynější obrannou bojovou. Buizelův vztek v kleci naprosto vymazal jeho předešlé chování z poslední prohry při zápase. Kéž by tomu tak bylo napořád, myslí si Dawn. Najednou se uchopil levou a pravou packou o konstrukci celé klece, aby jí zkusil rozbít svou silnou zvukovou ránou, kterou posílá svým ocasem dolů. Rakeťácí se ale nevzdávají a chlubí se před všemi tím, jak si tentokrát nechali vyrobit hodně silnou a dolnou klec, za kterou zaplatili formou zálohy svých věcí místo peněz, jelikož nemají hotovost, takže nemá nikdo šanci, aby se z ní tentokrát dostal ven živý. Buizel se ale pořád nevzdává, nepřestává a pořád dokola posílá zvukovou ránu, která se vždy odráží o spodní konstrukci jejich klece. Tentokrát Dawn povzbuzuje Buizela, na kterého se nemůže dívat, že je stále uvězněn a tak mu dává naději v důvěru. Buizelova síla se najednou zvýšila o tolik, že frekvence i síla jeho zvukové rány nakonec jejich klec rozbila na kousky, které spadly dolů a Buizel je zase volný a letí dolů. S radostí doletěl až před Dawn, která je zase ráda, že je Buizel zase zpátky při svých původních smyslech. Všichni jsou rádi, že to dokázal.

Rakeťáci pokračují dál a přistavují svůj balón k zemi před Buizlem, neboť jim rozbil klec, za kterou musí obětovat všechny věci, jako výměnou obchodu. Vyslali ven Dustoxe a Carnivaneina, kterýma řeší spory s prcky. Carnivane se před tím ještě zakousl do hlavy Jamesovi, neboť mu tak projevuje svůj přátelský vztah před veřejností. Lucian ale nespěchá a Dává pokyn Dawn, aby ještě nic nepodnikala, neboť chce tentokrát sám zasáhnout. Přichází blíž k Buizelovi a nechává Rakeťáky jako první, aby zaútočili. Jakmile se přiblížili oba Pokémoni k Buizelovi, Lucian který teď velí místo Dawn, která mu to povolila, přikázal mu, aby použil na ně vodní dělo. To se tentokrát splnilo a oba Pokémoni byli zasaženi do dáli. Jessie dál posílá psychický paprsek a James volí semínkový útok, které jdou zase na jednoho Pokémona. Buizel se stačil vyhnout, neboť získal zpět sebedůvěru a Lucian tentokrát změnil útok na zvukovou ránu, která se osvědčila i v kleci. Carnivanea to rovnou trefilo a upadl na zem a nebyl schopen se zvednou, přímý zásah. Ale ještě tady je Dustox, u kterého zvolil obranný útok vodního proudu, který přímo zasáhl Dustoxe a skončil stejně jako předchozí Pokémon.

Dawn teď jedinečně ukázal jaký má svůj jedinečný styl a vlastní rychlost útoku, které musí trenér objevit a pomáhat tak svému Pokémonovi ho dál rozvíjet. To ještě není konec a použil ve finále na Rakeťáky vodní dělo, které účinně zasáhlo všech pět pohromadě i s jejich balónem, tak odletěli až do dáli strácející se oblohy. Dawn je konečně spokojená, pochvaluje Buizela, jak všem úžasně dokázal, že opravdu něco v něm přeci je.

Buizel přistupuje k Lucianovi a svým bojovým pokřikem mu něco zas chce zdělit. Že by chtěl s ním zápasit? Ano a Dawn je pro. Takže se nakonec odehrává zase stejný zápas mezi Bronzongem a Buizelem. Jako první volí setrvačník, který má Buizela zasáhnout. Dawn mu dává pokyn k vyhnutí a kupodivu jí tentokrát poslechl a uhnul. Ash tomu nemůže uvěřit. Dále volí vodní proud a Lucian použije železnou obranu. Vodní dělo pěkně roztočilo po zásahu Bronzonga a Dawn nyní zvolila opět stejný útok, při kterém nyní následuje železná obrana, která vodní dělo zastavila a Bronzongovi se vůbec nic nestalo. Dawn už s radostí pochvaluje práci Buizela a čeká co se bude dít dál. Co to? Lucian povolává zpět do Pokéballu svého Bronzonga a zápas tak náhle končí. Dawn ale nechápe, proč tak náhle svého Pokémona odvolal ze zápasu. On ale věděl proč. Důvodem je zachování sebedůvěry Buizela, která by tak při další prohře zase nedopadla dobře, jako tomu bylo minule. Lucian je rád, že konečně mohla Dawn spolupracovat s Buizelem, i když to nebylo dokonalý, protože je to pouhý začátek úspěchu, na kterém musí Dawn hodně ještě zapracovat. Dawn mu poděkovala a oba se již rozloučili. Všichni jsou nakonec rádi, že Luciana potkali, a že jim hodně ukázal, jak mají správně postupovat v různých situacích. Ash se těší na další odznak, který chce získat v oblasti Sinnoh a Dawn konečně může pracovat na Buizelovi, který by kdoví jak skončil, kdyby se tu Lucian náhodně neobjevil. Nakonec vše dopadlo dobře a všichni jsou spokojeni.

Konec dílu. Pokračování příště…

Lucian s Bronzongem Smutný Buizel s Pikachu Uvězněný Buizel v kleci


Buizel
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky