Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Opravdový přítel
(A Friend In Deed)

Čtvrté kolo Pokémonové ligy končí, a tak jde Ash s přáteli na oběd. Společně s prof. Oakem a Ashovou matkou jdou do výtahu. Připojí se k nim Richie, kluk Ashova věku. Výtah má jako náhodou zrovna poruchu, ale nic se neděje, vše vyřeší Richie spolu s Ashovým Pikachu, a tak se Ash s Richiem spřátelí.

Mezitím Rakeťáci chystají nový plán, jak ukrást co nejvíce Pokémonů od trenérů v Pokémonové lize. Převlečení Jessie a James vybírají od všech trenérů Pokémony jakoby na prohlídku s tím, že kdo jim je nevydá, bude ze soutěže diskvalifikován, a tak poslušní trenéři házejí našim zlodějíčkům do pytle jednoho Pokémona za druhým. Když je pytel plný, Jassie vezme do náruče i Pikachu, aby ho dala do pytle, ale po elektrickém šoku jsou s Jamesem odhaleni jako Rakeťáci. Popadnou rychle Pikachu do pytle a uhánějí pryč.

Ash s Richiem se za nimi samozřejmě vydají, aby městské policii a všem vždy všudypřítomným, momentálně však kdesi se potulujícím policistkám Jenny ušetřili práci. Rakeťáky však nedohoní, a protože jim pronásledování trvá již celý den, tak se společně s Richiem utáboří, jelikož šťastný Richie má u sebe vždy spacák navíc pro své přátele.

Rakeťáci se mezitím radují ve svém tábořišti z bohaté kořisti. Na příští den ráno ještě chrní, ale Ash s Richiem už jsou u nich a tak se můžou tiše vplížit do jejich auta, aby jim mohli ukrást jejich těžce ukradený pytel plný Pokémonů. Jenže Rakeťáci se náhle probudí, zamknou je v autě a honem s nimi jedou pryč, aby se jich kdesi v džungli zbavili jednou pro vždy...

Ash si samozřejmě ví rady. Dávno už z pytle vyprostil Pikachu, a teď se snaží v hromadě pokéballů najít i své zbylé Pokémony. Ale kde jsou? Richie si všechny své pokébally označil hvězdičkou, takže je už dávno mohl v pytli najít, naštěstí a kupodivu byly všechny jeho označené pokémíčky navrch v té hromadě v pytli. Ash je označené nemá, tak musí prohrabat celý pytel. I jemu se však po chvíli podaří najít své Pokémony díky vynikajícímmu Pikachuovu čichu, a tak pouští svého Bulbasaura vstříc stěně auta s jeho prudkým nárazem a listovou břitvou. Bulbasaurův pokus je neúspěšný, tak se dá do akce Richie se svým Zippem, charmandrem. Ten hravě zdolá stěnu auta a překvapení Rakeťáci se s ním pouštějí do boje za pomoci Jessiina Arboka. Avšak Richie má v záloze ještě Sparkeyho, svého pikachu. A dvakrát tolik Pikachuů znamená pro Rakeťáky dvakrát tolik problémů... a tak stačí společný bleskový útok a Rakeťáci opět mizí ze scény. Auto se ale řítí smrtící rychlostí vpřed z útesu...

Ash rychle povolává svého Pidgeyotta, Richie Butterfree. Za jejich pomoci se v pezpečí dostávají i s pytlem ukradených Pokémonů na zem, kde si pro ně jako na zavolanou přijíždějí jejich přátelé.

Konečně může pokračovat liga, a tak si Ash losuje svého nového protivníka do pátého kola. A kdopak to bude? No přece Richie... ale to až v příštím díle :-)

Rakeťáci si vesele odnášejí svůj lup... Sparkey v akci Konec dobrý, všechno dobré


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky