Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Přátelé do špatného počasí
(Foul Weather Friends)

I dnes zastihneme naše přátele na cestě do Azalkového města, kde hodlá Ash vybojovat svůj druhý odznak Johtové ligy a zároveň dát Kurtovi na přezkoumání GS Ball. Jak prochází krajinou, všimnou si velkého množství travních pokémonů, od Bellsproutů až k Vileplume. Najednou spatří po cestě přicházejícího Hoppipa. Dojde až před Ashe a pak je unášen vánkem. Včas ho ovšem zachytí poblíže stojící dívka do sítě. Než se stačí Ash představit, snaží se Brock trochu flirtovat, ale Misty ho rychle zchladí.

Dívka se jmenuje Meraia a vede malou farmu s Hoppipy. Netrvá dlouho a naše přátele dovede až ke své farmě a vše jim ukáže. Součástí farmy je také malá stanice, kde se snaží díky Hoppipům předpovídat počasí. Hoppipové jí s tím velice pomáhají hlavně díky svému instinktu, díky kterému dokáží předpovědět vítr a jeho sílu. To všem Hoppipové nazorně předvedou v nastálém vánku. Hoppipů je celkem 7 a při větru by je jen těžko Meraia zase hledala. Proto jsou všichni pod velkou drátěnou sítí, aby neulétli. Při dalším vánku, kdy Hoppipové začnou poletovat, si Ash a ostatní všimnou jednoho Hoppipa, který jaksi nemůže létat. Aby ne, když to také není Hoppip, ale Oddish. Je celý od růžové barvy a je, jak se zdá, velice smutný nad neúspěšným letem. Oddish se prý s Hoppipy přátelí již tak dlouho, že se rozhodl být jako oni, ale nejde mu to.

Zdálky se na to dívají Rakeťáci pomocí svých dalekohledů... Meowth navrhne, že by mohli Hoppipy ukrást a následně využívat jako doručovatele dopisů. James ale namítne, že by to šéf zajisté nepřijal, protože by tak sloužili Rakeťákům a ne jemu. Proto Jessie určí, že Hoppipy jen ukradnou a dále se uvidí. Už jsou na scéně a mají připraveny veliké vějíře, aby Hoppipy odváli. Naštěstí tak malý větřík k tomu netačí. Ale Rakeťáci mají zálohu a vytasí se s obřím větrákem, kterým lehce odvanou všechny Hoppipy.

Meraia je hbitě chytá a ani Ash, Brock a Misty nejsou pozadu. Aby toho nebylo dost, Jessie povolá Arboka. Ash ale zareaguje rychleji. Povolá Chikoritu a Pikachu. Chikorita rychle použije Listovou břitvu a Arboka tím vyřídí. Pikachu vyskočí přímo nad větrák a použije silný bleskový výboj. Dojde k výbuchu a Rakeťáci mizí ze scény (Ne na dlouho).

Najednou se Meraia zděsí - podle předpovědi a následnému chování Hoppipů se blíží tornádo (A dost silné), proto se jdou všichni schovat do domu. Rakeťáci, kteří teď pochodují neznámo kde, tornádo pokají dříve... tornádo je vcucne a nese směrem k domu Merai. Ani tam nedopadne situace lépe - tornádo zničí celý dům, odnese Hoppipy, Oddishe a zmizí neznámo kam.

Nikdo teď neví, kde Hoppipové jsou. Naštěstí naleznou Oddishe pomláceného venku před domem. Všichni se pouštějí do záchrané akce, ale jak Hoppipy najít? Oddish začne čenichat po větru a zachytí stopu, vrhne se směrem k nedalekému lesu. Tam naleznou jednoho z Hoppipů uvězněného na stromě. Brock se vrhá statečně pro Hoppipa a sklidí od Merai chválu. Oddish ale pokračuje... Směřuje směrem k řece, kde je i další z Hoppipů visící na kousku větve. I teď se Brock dere skrz vodu, jen aby Hoppipa zachránil. Voda ale, zdá se, Hoppipa nijak nezmohla a proto je i ten svěží. Najednou pohlédnou na oblohu, kde uvidí dalšího Hoppipa, lehounce se pohupujícího ve větru.

Rakeťáci se mezitím z tornáda již vzpamatovali a teď se vznáší nad lesem. Ale Rakeťáci už také zřejmě lovili... a povedlo se jim to více než dobře - 4 Hoppipové, kteří k nim doslova přilétli z čistého nebe. Pojednou uvidí i toho pátého Hoppipa (Kterého vídí i Ash a ostatní) a dostanou samozřejmě chuť získat i jeho. Misty je rychlejší, povolá Staryu a ta prorazí balon, aby spadl. Balon i s Rakeťáky zahučí do lesa a netrvá dlouho a je tu i dobrák Ash i s ostatními, aby jim to zarazil. Jessie ale nehodlá vydat Hoppipy bez boje a povolává Arboka. James se připojí s Victreebellem. Ash povolá Heracrosse a Misty přidá i Staryu, která se před chvílí osvědčila. Než souboj začne, vtrhne do toho Oddish a je pevně rozhodnut k souboji s Rakeťáky. Ač se Rakeťáci posmívají a domnívají se, že konečně také jednou vyhrají, pletou se. Victreebel sic použije nárazový útok, ale Oddish ji oplatí stejnou kartou. Následně vyskočí a Victreebella řádně zkope (Má to natrénované již z dřívějška, kdy se snažil létat s Hoppipy). To samé čeká i Arboka, který schytá také několik kopanců od Oddishe. Meowth se také pokusí bojovat, ale Oddish použije Sluneční paprsek a Rakeťáci mizí někam, odkud se v příštím díle vrátí...

Ash, Brock a Misty pomohou Meraie opravit dům a pak ještě závěrečně poděkují Oddishovi za jeho statečnost a Meraia též. Všichni se rozloučí...a je tu

Konec

Který je tohle pokemon?: Gligar

Pokemon Karaoke: You and Me and Pokémon

Rakeťáci se svým super-větrákem Hoppipové úspěšně nalezeni Oddishův závěrečný souboj
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky