Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Chikoritin záchvat žárlivosti
(Chikorita's Big Upset)

I dnes mají naši přátelé namířeno do Azalkového města, aby Ash vybojoval další odznak. Tentokrát se ale na chvíli zastavil, aby zabojoval s mladým a ctižádostivým trenérem pokémonů. Momentálně jsou v "aréně" Raticate (Na straně Ashova protivníka) a na straně Ashe stojí Chikorita. Raticate zrovna používá Tesákový útok. Chikorita se pokusí o výpad proti Raticatovi, ale není ji to nic platné. Zdá se, že už končí, a Ash ji chce povolat zpět do Pokéballu. Chikorita by možná i poslechla, kdyby Ash nedodal, že ji vystřídá Pikachu. To jí značně nakvasí a z posledníh sil použije Listovou břitvu, čímž Raticate oslabí. Ash ji sice ocení, ale už chce, aby se vrátila. Používá proto pokéball, ale paprsek Chicoritu nedokáže zachytit. Trenér se na to dívá s úšklebkem, ale ne dlouho - Jeho rodiče ho už volají domů na večeři. Zápas proto končí nerozhodně a Ash se smutkem nad nedokončeným zápasem povolává Chikoritu zpět. To by ale ani nebyl Ash, aby mu to nezačalo vrtat hlavou (V pokémonním středisku). Naštěstí... nemusí se tím zabývat dlouho.

Objevuje se Sestra Joy - terapeutka, pomáhající pokémonům s psychologickými problémy. Ochotně nabídne Ashovi pomoc s Chikoritou. (A Brock se zase ochotně hlasí jako pacient) Po krátkém povídání dojde sestra Joy k jednoznačnému závěru - Chikorita žárlí. Ashovi nejde do hlavy proč, ale vše je jasné - Chikorita při zápase s trenérem chtěla bojovat, ale ve chvíli, kdy měla šanci zvítězit, chtěl ji Ash odvolat a povolat Pikachu. Tím došla k názoru, že ji Ash nevěří a má raději Pikachu.

Sestra Joy dostane nápad a umístí Chikoritu v zahradě, která je součástí Pokécentra. Zjevně se tam Chikoritě líbí a dokonce se nechá i povolat do Pokéballu. Sestra si Pokéball nechá a umístí ho na malý stolek uprostřed zahrady. V noci, když všichni spí, Pikachu si dělá výčitky za Chikoritu a jde se do zahrady podívat. Otevře dveře a pohlédne na stolek. Právě včas! Chikorita již nechce býti v Pokéballu a hbitě veleze. Spatří otevřené dveře a odejde ze zahrady na ulici. (Pikachu za ní) Chikorita ale nechce, aby šel Pikachu za ní a trochu ho odežene listovou břitvou. Pikachu ji ztratí z dohledu.

Chikorita si najde úkryt v nedaleké polorozbité boudě. Tady už ale má sídlo malý gang rváčů (Složený z Hitmonchan, Hitmonlee, Machoke a Priemape). Zřejmě dosavadní vůdce, Primeape, vyzve Chikoritu k souboji. Chikorita se nedá dvakrát pobízet a vrhá se střemhlav proti Priemapeovi, požije šlehavý útok a dopadne na zem. Primeape je poražen a gang vzdává Chikoritě hold. Ash a ostatní si mezitím prohlédli záznam videokamery a je jim celkem jasné, co se stalo. Jdou rychle Chikoritu najít, dříve, než se jí něco stane. Pikachu prohledává už od večera okolí a stále nemůže Chikoritu nalézt. To ale netuší, že ho z dálky pozorují Rakeťáci. Ti mají jistý plán, jak Pikachu ulovit, a proto dají Meowthovi (Doposud sedící v balonu) instrukce a pronásledují Pikachu. Ten se dostane až do boudy a spatří tu Chikoritu. Ta se odmítá vrátit a odhání Pikachu. Rakeťáci jsou rychlí a už jsou tady, aby zmařili všechny snahy. Hází po Pikachu a Chikoritě síť, ale tu odrazí Primeape.

A to už tu je i zbytek gangu a jsou ochotni s Rakeťáky bojovat. Ti teď nemají ani pomyšlení na odpor a jen zkroušeně prosí o smilování. Meowth je ale tady a povolává tajnou zbraň - Robota z čistě recyklovaných pneumatik, neškodící životnímu prostředí. Lehce porazí gang včetně Primeapea a uchopí do svých pařátů Chikoritu a Pikachu. Ash, Brock a Misty si už nevědí rady, ale Brock má spásný nápad - Povolat Bulbasaura, kterýžto jako travní pokémon je schopen Chikoritu vyslídit.

A skutečně, zanedlouho všechny odvede k Robotovi Rakeťáků. Nikdo ani v nejmenším neví, co dělat, ale Ash si všimne satelitu, kterým Meowth řídí robota. Povolá Heracrosse (Který ovšem chvíli nasává z Bulbasaurovy cibulky) a chce, aby ho vyšvihl svým rohovým útokem až na hlavu robota. Co může Heracross dělat, vohoupne Ashe směrem k hlavě robota. Meowth ale uhne a Ash vletí do hromady pneumatik. Ash se nevzdává a beží na vrchol vodárenské věže, odkud skočí na hlavu robota. Meowth ale opět uhne a létající hoch Ash teď padá na zem. Chikorita ho ale včas zachrání šlehavým útokem. Vyzdvihne ho k hlavě a Ash "Urve" celou anténu. Robot se zblázní a chytne provazy vysející z balonu (A Rakeťáci na něm) Balon začne klesat a Meowth se rozhodne odříznout lana i s Rakeťáky. Ti spadnou, ale tak nešťastne - přímo do hlavy robota. Dojde k výbuchu a Rakeťáci mizí ze scény.

Jak už to tak bývá... vše dobře dopadlo... Ash pochválí Chikoritu i Pikachu... poděkuje Sestře Joy... a odchází směr Azalkové město.

Konec

Který je tohle Pokémon?: Hoppip

Pokemon karaoke: Two Perfect Girls

Chikoritě není dobře Chikoritin gang jde proti Rakeťákům Ash se snaží poničit robota
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky