Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Charizardovy plamenné ambice
(Charizard's Burning)

Naši přátelé směřují do Azalkového města a při tom prochází údolíčkem. Ash a ostatní jsou zoufalí z tak dlouhé cesty, kterou ušli. Ash přemýšlí nad svými "úspěchy" nad Rakeťáky a mrzí ho, že bojuje jen s nimi, potože porazit je není žádné umění.

Rakeťáci je pozorují díky dalekohledům a zoufají nad svými porážkami nad Ashem. Aby také ne... stačí jen porovnat rozdíl Pokémonů Ashe a Rakeťáků. Ale co zmůžou proti Charizardovi - Ashovou tajnou zbraní, Který Ashe vždy vytáhne z nouze. K podobnému tématu se dostane i Ash s ostatními. Myslí si, že je trochu nespravedlivé povolávat v nesnázích jen Charizarda, ostatní Pokémoni pak nemají příležitost k nasbírání zkušeností.

Najednou je v rozhovoru přeruší dívka s Charizardem. Brock se opět snaží dívku okouzlit svým šarmem, ale dozví se pouze její jméno - Líza. Ta je místní trenérkou Charizardů v Uhlíkovém údolí. Svým zkušeným čichem rozpozná, že Ash také jednoho Charizarda vlastní a také vytuší, že je právě tím trenérem, který vyhrál na stadionu Fialkového města. Velice si přála ho poznat a proto nabídne Ashovi ukázku jejího centra na výchovu Charizardů. Její Charizard Charla táhne koš s nákupem, kam si Brock a Misty mohou nasednout. Není tu ale již místo pro Ashe a tak mu Líza poradí, aby povlal Charizarda a letěl na jeho hřebětě (Tak jako ona).

Co je to pro Ashe... ale co je to pro Charizarda, který nic podobného nikdy nedělal, ač se to zdá jednoduché. Ale Ash to přeci jen vyzkouší... Nastává trapná scéna, kdy charizard tak porůznu nabírá Ashe a padá dolů. Líza již teď vidí, že Charizard nebude úplně nejspolehlivější. Když dorazí do hor před obří vrata, je tu i Ash, který sice nepřiletěl, zato však "přišel" na hřbetu Charizarda. Utrpí sice pár poznámek na svůj účet, ale co... nějak se tam přeci dopravil.

Brána hor se otevírá a všichni spatří ohromné stádo Charizardů. Jsou o dost větší než Ashův Charizard. Líza to připisuje výcviku. Ten totiž neprobíhá za normálních okolností, tedy tréninkem, nýbrž vlastně "samotrénováním". Charizardi jsou (kromě Charly) odloučeni od lidí a musí se trénovat sami. Jen nejsilnější jedinci mohou mít výsadní právo ve stádu. Líza se ptá, jestli by si Charizard troufl na nějakého z nich. Co jiného... Charizard se rád vytahuje a jde na "nejmírumilovnějšího" Charizarda z celého stáda.

Zahájí plamenometem, který sice druhého Charizarda neoslabí, ale zdá se, že odchází. Bohužel, jen zdání... Charizard při otáčení použije ocasový útok, čímž Charizarda odhodí do skály. Charizad (Ashův) se ale nevzdává... s námahou vstane a vrhá se na Charizarda dále. Ten ho ale znovu a znovu omlacuje o skálu až Líza doporučí Ashovi odejít. Zavře bránu a než se stačí Charizard probrat z bezvědomí, brána je zavřená. Buší do dveří, aby oplatil Charizardovi vše, co mu způsobil.

Rakeťáci také nezahálejí. Ale jak mají porazit stádo Lízi (Které mimochodem naplánovali ukrást), když nedokaží porazit ani Ashova Charizarda, kterého porazil Lízin Charizard. Mají ale opět malou zbraň na zvýšení svých šancí - robota, chytače (Jeho zjev ale není nijak vábný). Charizard by bušil možná až do rána, ale Líza už zase otvírá bránu. Tentokráte nabídne Ashovi zápas s Charlou (Lízin Charizard).

Ash nemůže odmítnout, ale zápas ani nezačne a Charla uchopí Charizarda za ruku a plnou silou ho odhodí do řeky pod skálou (To je ovšem nesmysl, protože by voda ve skutečnosti uhasila plamínek na jeho ocase) Charizard se vynoří a Líza mu ještě řekne, aby zůstal, kde je, dokud se nezlepší. Charizard se smutně dívá na zavírající se bránu... V řece zůstane a nehodlá odejít. Ash už začíná být unavený a ostatní též.

Rakeťáci pro změnu nechtějí, aby Charizard zůstal neoceněn, a po celou noc na něho hází kamínky a tak nedovolí Charizardovi usnout. Skutečně to vydrží po celou noc až do chvíle, než se Ash probudí. To už ale Rakeťáci naplánovali a se svým robotem se přiženou k hlavní bráně a snaží se jí otevřít. Charizarda to nenechá chladným a statečně se vrhá na Robota se svým plamenometem. Než stačí Rakeťáco mrknout, prchají zase ze scény i s robotem. Líza i se svou Charlou opět otevírají bránu a nabízí Charizardovi místo mezi jejím stádem. Ash je mrzutý, protože ho bere na milost jen kvůli porážce Rakeťáků. Ale Ash není tak silný aby Charizarda jednoduše vrátil do pokéballu a odešel. Ne, on jednoduše dovolí Charizardovi zůstat v Uhlíkovém údolí a trénovat s ostatními Charizardy. Oba se na sebe chvíli dívají a Ash nakonec se slovy "Doufám že se opět někdy shledáme" a se svěšenou hlavou odchází a bojí se otočit, aby si to zase nerozmyslel...

Ash tedy zase přišel o jednoho skvělého Pokémona...

Konec

Který je tohle Pokémon?: Sunflora

Let na Charizardovi se nějak nezdařil Charizard se nevzdává Loučení bývá těžké...
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky