Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Zápas v letu
(Fighting Flyer With Fire)

Konečně, po mnoha zdrženích, stojí naši přátelé před stadionem Fialkového města. Ash je už celý nedočkavý a chce se co nejdříve vypravit na stadion. Rakeťáci se ale objevují dříve než je u nich obvyklé.

Stojí za Ashem v oblečcích vydávajíc se za uředníky z pokémoního úřadu kontrolujícího Pokémony. Jejich "kontrola" samozřejmě neprokáže Pikachu schopným a jsou nuceni ho zabavit, nasedají do balonu a odlétají. To se už Ash vzpamatuje a povolává Heracrosse, aby zničil balon, ale Meowth hází na zem sklenku s lepkavou štávou, které Heracross zkrátka nemůže odolat. Ash už neví co by, ale najednou se na obloze objevuje rogalo. Muž (Nebo chlapec?) držící se rogala povolává Hoothoota, aby sebral Pikachu.

Rakeťáci jsou pohoršeni, protože co je to za spravedlnost, když někdo ukradne to, co ukradli oni? Jessie proto povolá Arboka, a ten svým Jedovým uštknutím potrhá plášť rogala. Muž, který teď padá, povolá Pidgeota a nasedne mu na záda. Společně se pak vrhnou k balonu Rakeťáků a zničí ho. Rakeťáci zase mizí ze scény...

Muž, který teď dosedl, vrátí Ashovi jeho Pikachu a sklízí Ashův obdiv nad Pedgeotem. Ash se ted rovzpomene nad dobou, kdy ještě měl svého Pidgeota a jak s ním porazil Fearowa. V nastálém rozhovoru se všichni dozvědí, že muž se jmenuje Falkner a je trenérem vzdušných Pokémonů na zdejším stadionu. Co asi tak Ash udělá... samozřejmě Falknera vyzve. Ten ochotně přistoupí na zápas a všichni teď postupují na vrchol stadionu. Tam se již skrývá aréna. Ash si neodpustí řeči typu "Počkej, až tě porazím", a zápas může začít formou tři na tři, bez časového limitu.

Falkner povolává Hoothoota a Ash opáčí Chikoritou. Následuje chvilka poučení od Falknera, kdy Ashovi vysvětluje špatnou volbu typu. Ash se nedá a nařídí Chikoritě použít šlahouny. Hoothoot se ale v klidu vyhýbá a používá nárazový útok. Už ted je jasné, že tohle kolo nedopadne pro Chikoritu dobře, ale je vytrvalá. Další šlahouny jí už ale nezahrání před finálnám Hoothootovým nárazem.

První kolo tedy nedopadlo moc dobře, ale Ash ted povolá Pikachu, který je dle typu ve výhodě. A je tomu tak. Pikachu se odhodlá ke hbitému útoku, který se sice podaří Hoothootovi odrazit, ale na Bleskový útok, který následuje, zkrátka nemá. Jenže tohle byl teprve první Falknerův pokemon... má v záloze něco mnohem lepšího.

Ted je na řadě jeho Dodrio. Ten sice neumí létat, ale Falkner se cítí velmi sebevědomitě. Pikachu zůstal v ringu a použije hbitý útok. Dodrio ale udělá to samé a tak tento výpad nedopadl úspěšně pro nikoho. Pikachu ted používá již jednou osvědčený Bleskový útok. Dodrio se ale dík hbitému útoku vyhýbá a zasahuje Pikachu nárazovým útokem. Ted se snaží použít Trojitý útok, ale než to stačí udělat, Pikachu mu vyskočí na hlavu, odrazí se do vzduchu, a použije Bleskový útok. Přestože byl Dodrio skvělý, stále je slabý proti Elektřině. Pikachu vypadá oslabeně a Falkner si neodpustí několik výsměchů proti Ashovi a Pikachu.

Falkner povolává Pedgeota, aby to Pikachu nandal. A ani se nemusí moc namáhat. Použije Vzdušný vír, kterému oslabený Pikachu nemůže odolat. Proto končí, a Ashovi zbývá již jen jeden Pokémon. Volí Charizarda. Zajímavá volba (Jak říká Falkner). Charizard na Ashův příkaz vzlétne, a Pidgeot udělá totéž. Ve vzduchu se ale Charizard moc dlouho neudrží a padá dolů. Pidgeot teď použije vzdušný vír, který Charizarda trochu odfoukne. Následuje křídlový útok, spolu se zrychlovacím útokem. Charizard se pokouší vzlétnout, ale Pidgeot mu, jak to tak vypadá, pochroumal křídlo. Charizard teď musí vzdorovat dalšímu křídlovému a zrychlovacímu útoku. Ash se mu pokouší dodat trochu naděje a na kolenou ho prosí, aby vzlétl, přestože ho Falkner již vybízí, aby se vzdal.

Charizard si dodá znovu sílu a vzlétne. Pomalu se blíží k Pidgeotovi a chce použít plamenomet, ale Pidgeot použije hbitý útok, aby se dostal za Charizarda. Charizard to nečekal a neočekával ani následujíci Křídlový útok. Charizard teď opět padá k zemi, ale nezvdává to. Najednou si Ash všimne, že Falknerův Pidgeot Používá stále ty samé útoky... nařídí tedy Charizardovi, aby Pidgeota opět dostihl. Pidgeot opravdu používá hbitý útok znovu, ale tentokrát se Charizard otáčí a použije plamenomet. Pedgeot je zasažen a začíná se "smažit". Nelze ale nechat Pidgeota ulétnout a tak Charizard požije Seismický vrh a hodí Pidgeota na zem. Ten se už nedokáže zvednout a prohrává i toto kolo.

Následuje krátký Ashův pokřik nad výhrou a blahopřání od Falknera. Ash mu upřímně přeje, aby se stal nejlepším trenérem létajících Pokémonů. Všichni odchází a neví, co je čeká příště...

Konec

Který je tohle Pokémon?: Marill

Pokémon Karaoke: Two Perfect Girls

Fešák Falkner na rogalu Dodrio v akci Falknerův Pidgeot
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky