Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Dobrodružství u Sproutí věže
(A Bout With Sprout)

Ash, Brock a Misty konečně po dlouhé době dorazili do Fialkového města, kde hodlá Ash vybojovat svůj první odznak. Když prochází městem, Pikachu se zastaví, aby přičichl ke květinám. Ash uslyší hluk a otočí se. O Pikachu se začali přetahovat dvě malé děti. Ash se jako pravý hrdina snaží zabránit Pikachu, aby použil bleskový útok. Tohle se ale Ashovi snad nikdy nepodaří a tak padá na zem.

Náhle přibíhá slečna z domu naproti. Jmenuje se Priscila a chce se omluvit za děti. Brock ale přímo zbožnuje dívky v úzkých. Nakonec se jí omluví spíše on a ještě přidá několik svých lichotek (Které nicměné nikdy nezabírají). Priscila, jak s dozvídáme, učí na zdejší Pokémoní akademii pro mladé trenéry.

Brock se (za všechny) nabídne povědět dětem něco o Pokémonech a trenérských metodách. Co ostatním zbývá, musí do školy. Na stupínku se snaží Ash rozumovat nad svým skvělým telentem, ale jeden hoch (Ten, co se přetahoval o Pikachu) není příliš ohromený a pokouší se na Ashe dorážet. Tomu se to ale nelíbí, naštěstí ho předběhne Misty, která navrhne, aby se dětem ukázali Pokémoni. Všichni povolají své Pokémony, aby se děti potěšily. Když je tak povolají, zeptá se Brock na věž, která je vidět nedaleko. Je to Sproutí věž, která stojí jen na jednom trámu, který se pohybuje do stran (Jako Bellsprout). Všechny to zajímá, a proto jim Priscila nabídne, aby se odpoledne připoijili, až půjde s dětmi ke Sproutí věži na procházku.

Děti tak porůznu obdivují Pokémony našich kamarádů, až na jednoho. Zackie (Ten, co se přetahoval o Pikachu) se ted na Pikachu dívá výhružným pohledem a snaží se ho přesvědčit, aby se stal jeho Pokémonem. Pikachu je ale věrný Ashovi a odmítá. Zackie se trochu rozzlobí a povalí pikachu se slovy: "Tak já si tě chytím" Se zlou se potáže a dostane menší šok. Ash, všudypřítomný to chlapec, je opět zde a ptá se o co jde. Chlapec ho celkem drze požádá o vydání Pikachu. Ash ale s klidem odmítá a snaží se Zackiemu vysvětlit... to ale neměl. Zackie se vrhne k Ashovi a "uloupí" mu jeden z jeho Pokeballů.

Chce Pikachu chytit, ať se děje co se děje. Pikachu ale prchá k lesu, Zackie za ním, a za ním Ash. Zackie ted pátrá po Pikachu a najednou zahlédne za houštinou uši Pikachu. Dvakrát se nerozmýšlí a vrhne tím směrem pokéball. A skutečně se podaří a pokéball se zavírá. To už je tu ale Ash a snaží se vyrvat Zackiemu Pokeball z rukou. Pomalu postupují a najednou, kde se vzala tu vzala, jáma!

A kdo dělá pasti nejraději? Samozřejmě jsou to opět Rakeťáci, kteří jsou opět tady. Požadují Pikachu, ale toho má přeci Zackie. Ten, jako správný trenér, hází pokéball, aby je Pikachu zastavil. Ale...něco je špatně. Jak to tak vypadá, Zackie nachytil Pikachu, ale Bellsprouta, který se tam jen tak náhodou potuloval. A kdo by se Bellsprouta bál? Rakeťákům ale dojde, že pokud je Pikachu pryč, přijde Ashe zachránit. Vylezou si na strom a svými megafony, které dokáží napodobit hlas kohokoli, volají Ashovým hlasem Pikachu. Ten neotálí a přichází na scénu, aby pomohl Ashovi v nouzi. Rakeťáci po něm vrhají svou síť, ale Ash Pikachu včas varuje a tak se to nezdaří. Dokonce Rakeťáci tu síť hodí tak nešikovně, že po ní Ash a Zackie vylezou nahoru. Ash hodí Pikachu k Rakeťákům a tam jim předvede pěkný bleskový útok. Rakeťáci tedy mizí ze scény a Ash a Zackie se mohou vrátit.

Bellsprout evidentně jeví o Zackieho zájem, ale Zackie o něj ne. Když se na sebe pokouší Bellsprout upozornit, Zackie se rozčílí a opět chce Pikachu. Ash se snaží Zackieho převědčit, že Bellsprout není tak špatný, a Bellsprout se to snaží potvrdit. Nakonec se Zackie pousměje a vypadá to, že v Bellsproutovi přeci jen najde zalíbení.

Mezitím v Bellsproutí věži už Brock, Misty, Priscila a děti z její akademie obdivují trám uprostřed věže, opravdu se pohybuje ze strany na stranu. Rakeťáci na sebe tenokrát nedají přiliš dlouho čakat a přistanou na střeše věže. V rozhovoru Misty a Brocka zaslechnou, že se Ash také chystá do věže. Dostanou nápad (Což se nestává často)! James povolá Weezinga, aby zakouřil celou věž. Všichni, co jsou dole, si myslí, že věž hoří, a proto vyběhnou ven. Ash je už tady a na oheň povolá vodu, Squirtla, a Misty mu pomůže Poliwagem. Jenže voda nějak nezabírá, nemůže to tedy být obyčejný oheň. Také že ne. Rakeťáci jsou tu a žádají Ashe, aby přišel dovnitř a odevzdal Pikachu. Ash tedy jde (Ale rozhodně nemá úmysl Pikachu vydat). Spatří Lickitunga, Arboka a Weezinga, jak se snaží přeřezat trám uprostřed věže. Na trámu je zároven připoutána Raketa (Doteď jsem nepochopil proč). Co by to bylo za Ashe, kdyby se nesnažil situaci zachránit. Pikachu se snaží použít Bleskový útok, ale jako by Rakeťáky neznal. Pojistili se. Pikachu sváží a přoputají k Raketě. Teď ale zareagoval Zackie a povolá Bellsprouta, aby použil Listovou břitvu a přeřezal provazy na Pikachu. Ten je volný, ale Rakeťáci raději prchají. Přepnou na manuální ovládání a zažehnou raketu. Lickitung a ostatní už trám přeřezali a raketa teď stoupá spolu s věží vzhůru. To ale nejden a proto Ash povolá Bulbasaura, ke kterému se připojí Bellsprout. Přeřezají provazy, kterými byla připoutána raketa. Rakeťáci se ted se svou raketou vznáší a nakonec odlétají kamsi do dáli.

Trám dosedne zpět, a začne se opět houpat. Vše je tedy opět v pořádku a naši přátelé se vydávají do centra Fialkového města, kde snad už příště Ash nalezne Stadion a s ním i jeho trenéra.

Konec

který je tohle Pokémon?: Cleffa

Děti se přetahují o Pikachu Zackieho Bellsprout Rakeťákům plán opět nevyšel...
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky