Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Malé velké paroží
(The Little Big Horn)

Naši hrdinové dorazili do města, procházejí se v obrovském parku. Najednou si všimnou, že je někdo sleduje - Ash vidí oči vykukující za křovím. Brock mu ale sdělí, že to nejsou oči. Ash se později dopátrá svého omylu, když se před ním schovaný Pokémon ukáže v celé své kráse. Je to Stantler, a to nebyly oči, ale parohy, na kterých má umístěné zvláštní kuličky vylučující v nebezpečí omamné látky.

Brock si všiml, že je to Stantleří mládě, nejspíš se ztratilo svému stádu. Navíc má poraněnou nohu! Snažil se k němu přiblížit, a tak se plazil po čtyřech a choval se úplně jako Stantler (Ale vypadal spíš jako nějaký nepovedený Meowth :o). Zabralo to - Brock se k mláděti přiblížil na dosah ruky a nabídl mu potravu. Bázlivý Stantler ji přijal, ale ještě předtím uvolnil ze svého paroží omamnou vůni. Za chvíli z křoví vystoupilo celé stádo Stantlerů a vůbec nevypadalo přátelsky! Ash a jeho přátelé se dali na zběsilý úprk.

Když se stádu znenadání ztratili, potkali policistku Jenny. Ta jim pověděla o tom, že se do jejich parku ve městě nastěhovalo celé stádo Stantlerů a děsí zdejší obyvatele. Nikdo nemohl pochopit, proč se tak veliké stádo nastěhovalo právě sem. Ještě větší záhadou však bylo, kam se stádo najednou podělo, když před ním naši kamarádi utíkali - zdálo se, jako by náhle zmizelo.

Za chvíli se u nich objevil ještě někdo jiný. Přiklusali udýchaní Rakeťáci, kteří právě utekli před zuřícím stádem divokých kopytníků... odvykládali své motto. Pak se dali do řeči s Ashem. Také spatřili Stantleří stádo - znovu však zůstává otázka, kam se podělo? Za chvíli však už nebyl čas na nějaké úvahy, jelikož se stádo řítilo přímo ulicí za našimi hrdiny. Ash, Misty, Rakeťáci a policistka Jenny se běželi schovat do budovy vedle. Ale Brock zůstal uprostřed silnice. Byl přesvědčený o tom, že stádo je jen iluze, a měl pravdu! Všiml si totiž, že někteří Stantleři jakoby proskočili sloupem nebo proběhli zdí. A tak když se k němu stádo přihnalo, nemohlo mu ublížit. Objevilo se před ním jediné zraněné a vystrašené mládě Stantlera. Brock se s ním skamáradil a odnesl ho na stanici, kde všichni přečkali noc. O mládě se dobře postarali.

Příštího dne bylo už mládě témeř uzdravené a tak se Brock rozhodl, že ho vypustí zpátky do lesa, aby našel své ztracené stádo. Stantlerovi se nechtělo, protože si Brocka oblíbil, ale Brock byl neúprosný. Věděl, že patří do přírody a že mu tam bude nejlíp. Stantler tedy pomalu odkráčel do hloubi lesa.

Vše z výšky sledovali Rakeťáci. Měli zálusk na malého Stantlera. James koupil Stantleří zbraň za poslední Rakeťácké peníze. Byl to ohromný robot, který měl vzhled Stantlera. Přístroj fungoval dokonale a mladý Pokémon byl brzy chycen do sítě. Rakeťáci se snesli ve svém balóně, aby kořist naložili. Když Brock spatřil Rakeťáky, věděl, že je jeho malý přítel v nesnázích a okamžitě mu běžel na pomoc. Pikachu se snažil Rakeťáky sestřelit svým elektrickým útokem, ale ti byli moc daleko, takže se strefil akorát do sítě a Stantler padal k zemi. Naštěstí ho Brock chytil, takže se mu nic nestalo. Bulbasaurův pokus sestřelit Rakeťáky už byl úspěšnější. Když dopadli k zemi, objevili okolo sebe Stantleří stádo... ale jistě, na tenhle přelud přece podruhé nenaletí! Nakonec zjistili, že tentokrát bylo stádo opravdové a tak zmizeli ze scény pod náporem Pokémonních kopyt.

Stantleří mládě se opět shledalo se svojí maminkou, připojilo se ke své rodině a pomalu odkráčelo do hlubin lesa. Ash jim spolu s přáteli zamával a pak už se zase vydal na cestu...

Stádo - přelud Rakeťáci s kořistí prchají Mládě se setkalo s maminkou...


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky