Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Nebezpečné krunýře
(Shell Shock!)

Kamarádi plavící se na Laprasovi zahlédli dva čluny, které se obrovskou rychlostí řítili k dalšímu ostrovu... tak se na něj také jeli podívat. Z člunu vystoupil televizní štáb s reportérkou a spousta archeologů - chystali se v televizi odvysílat přímý přenos archeologických vykopávek, při kterých bylo cílem objevit staré zkameněliny Kabutů. Ash, Misty a Tracey se dobrovolně nabídli, že při vykopávkách pomůžou. Dali se na cestu do zálivu, u kterého byla prý nedávno jedna zkamenělina nalezena. Rakeťáci je všechny opět následovali.

Pe cestě se najednou výprava archeologů zastavila - proti všem se valil obrovský balvan. Naštěstí je zachránili dva jejich pomocníci Machokeové a kámen odhodili stranou. (Což opět odnesli pouze Rakeťáci, protože balvan hodili přímo na Jamese - chudák :,-( ) Považovali to ale pouze za nehodu, tak šli dál. Dorazili na místo do zálivu, kde začali kopat. Po chvíli se na ně ale znovu ze všech stran začali valit balvany. Tentokrát je zachránili jejich Rhydonové.

Pikachu zahlédl postavu prchající pryč a pustil se za ní. Ash se vydal za Pikachu, až atentátníka dopadli. Byl to takový starý zamračený páprda. Přiznal se, že kameny shazoval on, a navíc zakázal vědcům pracovat na ostrově kvůli proroctví: "Až přijdou supi, zazáří měsíc rudou barvou zloby. A země potom zmizí, neboť ji pohltí moře." Nikdo mu ale samozřejmě nevěřil, a tak pokračovali dál ve výzkumu.

Jeden z archeologů našel v jeskyni první zkamenělinu Kabuta. Všichni se za ním vydali a zkamenělinu objevili, a vida - Tracey náhle objevil další, vedle ještě jednu, a pak ještě jednou jednu, až se ukázalo, že celá jeskyně je "dlážděná" zkamenělinami. Poté se objevili Rakeťáci se svým motem. Prorazili horní stěnu jeskyně, takže nyní dovnitř svítil měsíc. Odnesli plnou síť nalezených zkamenělin a prchali pryč ve svém balónu. Ale při světle měsíce, celém fialovorůžovém, se najednou celá jeskyně začala probírat k životu. Dávno vyšedlí Kabutové opět získali svoji hnědou barvu a hemžili se všude v jeskyni, Rakeťáky už dávno přemohli a ti zase zmizeli ze scény. Ash, Misty, Tracey a zbytek archeologů poznávají, že celý ostrov vyrostl na tělech Kabutů, a nyní se potápí. Co si počít? Čluny jsou moc daleko... Starý páprda, který s proroctvím seznámil ostatní, poradil, ať se vydají do lesa. Postaví vor a na něm uplavou do bezpečí, tak praví proroctví. Všichni se vydali do lesa. Ostrov se potápí, ale oni přece stihli postavit velikánský vor. Moře se rozbouřilo a vlny šplouchají všude kolem do obrovské výšky. Ash povolal Squirtla a Laprase, Misty Staryou a Goldeen, aby jim pomohli vor odtáhnot daleko na klidnější moře.

Ostrov se ponořil. Tisíce Kabutů se vydává po moři hledat nový domov... Tým archeologů si nyní uvědomuje, že proroctví bylo pravdivé. Omlouvají se tedy tomu stařešinovi a slibují, že nic v televizi neodvysílají, Kabutové by měli zůstat veřejnosti utajeni. A naši přátelé se vydávají na Laprasovi opět pryč z ostrova.

Archeoložka sestra Joy vede výpravu Pikachu zahlédl prchající postavu (to je ten tmavý flek za ním :-) Ostrov je zničený, Kabutové odplouvají...


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky