Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jak chytat pokémony

Kde nalézt pokémony?

Nalezení pokémona je poměrně jednoduché. Obecně lze říci: prostě choďte a doufejte, že se pokémon objeví :) Přesto existuje pár triků, jak pokémony najít. V pravém dolním rohu obrazovky je pás, který zobrazuje 3 pokémony, jenž se nachází nejblíže vás. Pokud na pásek kliknete, objeví se seznam až 9 nejbliže se nacházejících se pokémonů. U každého pokémona se nachází ikonka se 4 typy stop.

  • Žádná stopa - pokémon je někde kolem vás a brzy ho objevíte.
  • 1 stopa - pokémon je v okruhu 20 metrů od vás.
  • 2 stopy - pokémon je v okruhu zhruba 100 metrů od vás.
  • 3 stopy - pokémon je v okruhu 1 kilometru od vás.

Pokémoni však mohou také kdykoliv odejít a může se i stát, že nebude žádný po ruce. Pokud chcete, můžete kliknout na pokémona v seznamu a snažit se určit jeho lokaci, kde by se mohl nacházet.

Pokémony lze často nalézt u třepetající se trávy, takže pokud vidíte, že je pokémon v okruhu např. 20 metrů, nejlepší je se po nich poohlédnout právě tam - nicméně se nejedná o žádnou jistotu - pokémoni mohou před vámi utéci!

Pokud použijete Incense (kadidlo - přivolává pokémony), pak po dobu jeho trvání je větší šance, že se pokémon objeví. Stejný efekt nastane, pokud se vloží Lure Module (vábidlo) do PokéStop (pokézastávky).


Jak chytit pokémona?

Chytání pokémonů je vlastně jádrem celé hry a pokud objevíte divokého pokémona a kliknete na něj, začne se odehrávat zápas. Pozadí zápasu závisí na vaší poloze i času - hra generuje automatické pozadí - avšak - a to především, lze také využít pozadí vysílané přes vestavěný fotoaparát vašeho smartphonu.

Chytání pokémona není vlastně zápas sám o sobě, jak jej znáte z her. Pokémony neoslabujete útoky, ale házíte na ně PokéBally. Čím větší tah po obrazovce smartphonu provedete, tím dále PokéBall poletí - z čehož plyne, že můžete pokémona minout. Můžete míček také roztočit předtím, než jej hodíte a za to dostanete malý bonus.

Pokud chytáte pokémona a chytíte PokéBall, objeví se vám u pokémona kruh, který se neustále zmenšuje (pořád dokola). Barva kruhu určuje, jak těžké je pokémona chytit.

  • Zelený kruh - pokémona lze velmi snadno chytit a z PokéBallu pravděpodobně neuteče.
  • Žlutý kruh - pokémona lze ještě celkem snadno chytit, avšak může se z PokéBallu chtít dostat.
  • Oranžový kruh - pokémona je středně těžké chytit a může se chtít dostat z PokéBallu.
  • Červený kruh - pokémona je obtížné chytit a je praděpodobné, že z PokéBallu bude utíkat.

Hodíte-li PokéBall, když je kruh ve shodě s bílým kruhem okolo pokémona, získáte bonus v podobě nějaké věci. Nicméně čím menší je kruh, tím větší je šance na jeho zajetí.

Případně, pokud budete využívat zařízení s názvem Pokémon Go Plus, můžete pouze kliknout na toto zařízení a pokémon se chytí. Zařízení zavibruje, když se setkáte s pokémonem a začne blikat zeleně. Pak stisknete tlačítko "hodit PokéBall" a uvidí se, zdali ho chytíte. Pokud se rozsvítí duhové barvy, je pokémon chycen, pokud svítí červená, chycení selhalo. Všechno tohle se dá dělat bez interakce s telefonem.


Předměty

Pokud jdete chytat pokémona, v pravém dolním rohu můžete najít batoh a v něm několiv věcí. Tyto předměty lze nalézet v PokéStopech (pokézastávkách) anebo je lze zakoupit v obchodě ve hře.

Obrázek Název Použití
PokéBall Využívá se k chytání pokémonů.
GreatBall Využívá se k chytání pokémonů a existuje větší šance na jejich chycení, než má PokéBall.
Ultra Ball Využívá se k chytání pokémonů a existuje větší šance na jejich chycení, než má GreatBall.
Razz Berry Pokud jej hodíte divokému pokémonovi, vaše šance na jeho dopadení se s následujícím hozeným PokéBallem zvednou.
Camera Vyfotografuje obrazovku a uloží ji do mobilního telefonu.

Zkušenosti & a bonusy

Pokud chytíte pokémona, můžete obdržet různé věci. Zaprvé vždy obdržíte 100 Stardust (písečný prach) a 3 Candies (sladkosti), jenž se vážou k danému typu pokémona a které jsou potřeba na jeho vývoj. Dále pak získáváte samozřejmě zkušenosti (EXPerience). Existují i určité cesty, jak EXPy zvýšit. - pomocí různých bonusů, které můžete získat v závislosti na tom, jak budete provádět chytání pokémonů.

Bonus Metoda Získané zkušenosti (EXP)
Chycení pokémona Chyťte pokémona. 100 XP
Nový pokémon Chytněte pokémona, který ještě nebyl zaregistrován ve vašem PokéDexu. 500 XP
Dobrý hod Chytněte pokémona, když se barevný kruh nachází poblíž kruhu bílého. 10 XP
Skvělý hod Chytněte pokémona, když je barevný kruh v polovině bílého kruhu. 50 XP
Vynikající hod Chytněte pokémona, když je barevný kruh nejmenší. 100 XP
CurveBall Chytněte pokémona s CurveBallem. 10 XP


chudst
Zpět na seznam návodů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky