Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jak chytat shiny Pokémony pomocí PokéRadaru

Když zřetězíte pomocí PokéRadaru dostatečný počet Pokémonů (40+), zvyšuje se pak velice šance na chycení shiny Pokémonů. Sama hra na to upozorňuje ("pokud se tráva třpytí, znamená to, že se v ní nachází jinak zbarvený Pokémon") a skutečně to funguje.
Mně se tak podařilo chytit už docela velké množství shiníku:
(V závorce je uvedeno vždy číslo řetězu, na kterém byl daný shiny chycen.)

Floatzel (10), Cubone (4), Ponyta (40), Electrike 3x (40+), Surskit 3x (40-84), Mr. Mime (40), Gastrodon 2x (40+), Machop (40)

Co je to PokéRadar a kde ho najít?
Po zkompletování Shinnoh PokéDexu dostanete PokéRadar. Taky dostanete PokéRadarovou PokéTch aplikaci, která vypadá asi jako stupínek vítězů. Kdykoliv používáte PokéRadar (v trávě), a potkáte více stejných Pokémonů za sebou (např. Wingulla, pak Wingulla, pak zase Wingulla, pak ještě Wingulla a tak dále), nad stupínkem ti naskakuje číslo, a to číslo se pak objeví i u toho Pokémona na stupínku. Např. když potkáš 8 Dunsparců, a 9. bude Starly, tak se ti na stupínek na 1. místo dostane Dunsparce a bude u něj číslo 8. Jaký je význam tohoto řetězení i této PokéTch aplikace nemusí být na první pohled zřejmý, ale jde o chytání SHINY POKÉMONŮ.

Začněme tím, co budete potřebovat, abyste mohli začít s touto metodou:

1. PokéRadar.

2. Pokébally (abyste s nimi chytili shiníka, samozřejmě)

3. HODNĚ Max Repelů. Nakupte jich hodně, aspoň 120. Shuko radí nějakou metodu, abyste poráželi trenéry s Amulet Coinem, ale já vám radím lepší, kopejte v podzemí a prodávejte :-D Nebo Pickupujte. Tak se dají vydělat prachy lehce.

4. Silného Pokémona na vysokém levelu s dostatkem PP v silných útocích, aby dokázal zakillovat hromadu Pokémonů na jeden zátah. Můžete si ho specializovat podle toho, kterého Pokémona řetězujete.

5. Pokémona, který sníží život vašemu shiny, ale nezabije ho - False Swipe nebo Super Fang. Samozřejmě tohle není nutné, ale rozhodně je to užitečné, pokud se netopíte v Masterballech.

6. PP doplňující itemy. (Jako např. Leppa berry, je snadné je získat).


Nyní pár pravidel, která je dobré dodržovat, chcete-li podržet co nejvyšší rekord řetězení:

Pravidlo 1: Vstupujte do trávy pouze, pokud vidíte třepetat se čtyři políčka trávy! (Jinak se může stát, že se nějaké políčko bude třepotat mimo obrazovku, kam neuvidíte, a promeškáte ho)

Pravidlo 2: Až si vyberete jeden typ trávy (existuje několik různě se třepotajících/blyštivých druhů), všechny další musí být stejné Tohle pravidlo nemusí platit vždy, jen zvyšuje pravděpodobnost přetržení. Někdy se stane, že se trávy "překonvertují" na nový typ - pak je dobré dodržovat typ nový.

Pravidlo 3: Nikdy nelezte do trav mimo dosah radaru. (Pokud odejdete z trávy tak, že již nevidíte ani jedno třepotající se políčko, řetěz se automaticky přeruší)

Pravidlo 4: Vždy choďte jen do té trávy, co je od vás nejdál, a pouze je-li vzdálená alespoň 4 políčka.

Pravidlo 5: Nechoďte do políček, která jsou vzdálenější, než 7 kroků (7 kroků, které musíte ujít nejkratší cestou k ní; Nikoliv absolutní vzdálenost od vás).

Pravidlo 6: Nechoďte do trávy v rozích či na kraji. Tohle je důležité především aby vás při příštím použití radaru neobklopila třepotající se tráva a neuvěznila vás; Nicméně z vlastní zkušenosti mohu říct, že se mi tam řetěz sám přeruší i zdánlivě "bezdůvodně"; Možná je to ale jen z důvodu v pravidle 5.)

Pravidlo 7: Vyvarujte se trávám, které se třepotají vedle sebe.

Pravidlo 8: Pokud si nejste jistí, resetujte radar.

Pravidlo 9: Pokud uvidíte třepetatou trávu, která se dvakrát výrazně blýskne, je tam shiny Pokémon. Blýskání vypadá jako zde na videu:



Pravidlo 10: Nikdy od Pokémona neutíkejte, vždy ho poražte nebo chyťte.


Pravidlo 11: Nepoužívejte kolo

Tato pravidla vám pomohou dosáhnout co nejdelšího řetězce Pokémonů bez přerušení. Pokud dosáhnete 40 v řetěze, můžete přestat řetězit a jen resetovat radar. V této chvíli je šance na potkání shiny Pokémona práve 1:200, takže celkem vysoká. Při dalším řetězení už se pravděpodobnost nezvyšuje, jen je stále šance, že řetěz přerušíte, takže resetování radaru je nejlepší strategie. Jen mějte DOST Maxrepelů, protože i cestou k získání 40 Pokémonů v řadě budete mnohem více resetovat, než potkávat Pokémony! :)

"Resetování radaru" znamená, že ujdete 50 políček (právě tolik je potřeba ke znovudobití radaru), aniž byste vlezli do třepetací trávy.

Nějaké další tipy:

Nechoďte směrem nahoru, nevidíte-li třepotat 4 trávy. Políčko těsně za vámi může obsahovat třepetání, které jste přehlédli.

Chcete-li mít shinyho s určitou náturou, pošlete proti němu Pokémona, co zná Synchronize - je pak 50% šance, že bude mít stejnou náturu.

Dobré je řetězit se 100 lvl Linoonem, co zná Covet - nejen, že získáte během řetězení předměty Pickupem, ale navíc můžete získat Pokémonem držené předměty. Navíc Covet má po namaxování kolem 60 PP, takže nemusíte ani používat PP-doplňující itemy.

Řetězení je taky dobré, když třeba chcete trénovat určitá EVčka ;)

---> All credit goes to SHUKO! Přeloženo z anglického originálu:

http://bmgf.bulbagarden.net/showpost.php?p=369641&postcount=1

Suicune Wolf
Zpět na seznam návodů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky