Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat



Pokémon Yellow

Když jsem sedl k této hře (asi dva dny po tom, co jsem dohrál Goldy), čekal jsem Pokémony, Pokémony a zase Pokémony a k tomu příběh, který vlastně neznám. O to víc jsem byl udivený, když mi Oak místo Squirtla, Bulbasaura nebo Charmandera dal Pikachu (no dobře, takovej šok to nebyl, každej přeci ví, že v Yellow je jako první Pokémon Pikachu) a poté jsem v první jeskyni (Mt. Moon) potkal Jessie s Jamesem, s obvyklými Pokémony Ekansem, Koffingem a Meowhtem. No dobře, dobře, všichni jste určitě z mého začátku poznali, že Yellow verze je konverzí (převodem) seriálu Pokémon z obrazovky televize. Sice ne tak zdařilou, ale o tom až později.

Asi bych to měl vzít pěkně popořádku. Tato hra je určena pro buď barevný, nebo černobílý Game Boy. Ovládá se tlačítky A,B, .... :o) a jde o to mít nejlepší Pokémony, získat všech 8 odznaků, ukončit Pokémonovou Ligu a konečně, chytit všech 151 Pokémonů. Abyste to neměli lehké, celou hru se vám do života bude plést Gary, Jessie s Jamesem (a plno dalších Rakeťáků) a horda přírodních překážek (např. spící Snorlax, také plno jeskyní k prolezení a pochytání pokémonů atd.).

A teď slibované okecávání převodu seriálu do hry, který je téměř dokonalý. Trenéři stadionů nemají těch několik slabých Pokémonů, ale supersilná děla přesně podle seriálu (Raichu u St. Surge; Abra, Kadabra a Alakazam u Sabriny apod.). ,,Ten maník na ostrově má opravdu Magmara, na kterého můj Pikapika přeci nemůže mít!´´ řekl jsem si, když jsem začal bojovat. Ale pak jsem zvolal: ,,Jdi, Blastoisi!´´a měl jsem vyhráno. Ten ubožák Magmar ani jeho trenér (mimochodem-zkušený trenér stadionu-pcha!) nevěděli, že voda a oheň nejdou dohromady a... promiňte nechal jsem se unést... Tedy- až na některé nedostatky (Misty ani Brock s vámi nejdou atd.) se převod povedl.

Teď ohledně Pokémonů v Y verzi. Ať žije převod seriálu do hry, protože jen jemu vděčíme za to, že Squirtla, Charmandera a Bulbasaura najdeme v jedné verzi dohromady a to jinak, než výměnou (v jiných verzích je jinak než touto cestou nesplašíte). Výcvikem z nich vypilujete tři supersilné Pokémony Blastoise, Charizarda a Venusaura. Pokémoni vylézají z každého koutu (trsu trávy) a čekají jen na váš Pokéball či jeho mutace.

V tomhle odstavci budu drbat grafiku. Drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb,... na svou dobu docela ušla a je mnohem lepší než grafika např. v Blue nebo Red verzi. Na druhou stranu.... Drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, drb, d-rrrr-bbb..... No, s drbáním je konec. .... Na druhou stranu, kdo už viděl Gold nebo Silver verzi, označí grafiku Yellow verze za primitivní až hnusnou. Ale každý má svůj názor....

Co říct nakonec? Asi jen tohle: Zazvonil zvonec a recenze je konec!!! A taky: Pařby zdar! A ještě: Tak chyťte je všechny!

Feraligatr
Zpět na seznam recenzí
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky