Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat



Filmy Pokémon

POKÉMONI SE DRŽÍ NA ŠPIČCE MEZI GAMEBOYOVÝMI HRAMI, SBĚRATELSKÝMI KARTAMI. NENÍ TEDY DIVU, ŽE VZNIKLY TAKÉ FILMY. TEN PRVNÍ MĚL V NAŠICH KINECH PREMIÉRU 1.3.2001 A TAK SE NA JEJICH FILM TROCHU PODÍVÁME.

Jak vznikl název Pokémon: Název Pokémon vznikl spojením názvu POCKET MONSTERS (Kapesní příšerky)

PRVNÍ FILM:
První film Pokémon vznikl v roce 1999 přepracováním japonské verze. Pro americká kina byl změněn způsob vyprávění příběhu a nahrána nová hudba. Vzniklo tak unikátní spojení japonské a americké kultury, které při svém uvedení ve Spojených státech lámalo kasovní rekordy.

Děj filmu (jeho název je: Pokémon - první film) se točí okolo Mewa, legendárního 151 Pokémona. V gameboyových hrách jej dokázalo polapit jen několik špičkových hráču a majitel kartičky s Mewem muže být právem hrdý na tento poklad.
A právě proto, že je Mew tak vzácný, pokoušejí se jej vědci v Pokémonních laboratořích vyklonovat ze zkamenělých nálezů jeho chlupů (podobným způsobem se již podařilo vytvořit například Aerodaktyla - Pokémon č. 142). Ovšem Mew je příliš tvrdý oříšek. V laboratořích dojde k explozi a zrodí se Mewtwo - strašlivý a nesmírně rozlícený Pokémon (i když je Mewtwo mladší než Mew, má číslo 150, tedy o jedno nižší).
Krátce na to získá Ash Ketchum (hlavní lidský hrdina světa Pokémonů) holografickou pozvánku na párty pořádanou největším mistrem Pokémonů a protože Jassie a James (známá dvojka bídných Rakeťáků) slídí všude, vyslechnou i tuto informaci. Ash neváhá a vypraví se na ostrov, kde se má tato sešlost konat. Rakeťáci tam samozřejmě míří také.
Cestou se strhne bouře a vypadá to, že dostat se na místo určení je zhola nemožné. Ash a jeho přátelé se ale díky Pokémonům probijí vlnami až k pobřeží. Zde je čeká překvapení - vše se schyluje k souboji tajemného Mewa s pekelným Mewtwoem.

POKEMON 2000:
Protože první film slavil v japonský a amerických kinech velké úspěchy, vznikl další film, který byl nazván POKÉMON 2000. Druhý díl byl již natáčen s větším rozpočtem než jeho předchůdce a obsahuje více propracovaných animací. Je to ale stále stejný styl jako u seriálu a prvního filmu. Tentokrát je hlavním padouchem zuřivý lovec Pokémonu, který se snaží polapit záhadného strážce moře Lugia (Pokémon č. 249). Aby jej mohl přivolat, musí chytit tři jiné Pokémony: Moltrese (Pokémon č. 146), Zapdose (Pokémon č. 145), a Articuna (Pokemon č. 144). Odchytáváním těchto důležitých tvorů ale dochází k porušení přírodní rovnováhy a na svět se valí jedna přírodní katastrofa za druhou. Ash si začína uvědomovat souvislost se starodávným proroctvím a stává se jediným trenérem, který je schopen čelit nebezpečí. Opět mu pomohou jeho přátelé a dokonce i Rakeťáci.

Plánovaná premiéra tohoto filmu v našich kinech je 2.Srpna 2001.

Mouse
Zpět na seznam recenzí
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky