Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat



Pokémon Black / White

Napis Pokémon Black & Pokémon White jsou první hry ze dlouho očekávané páté generace. Tyto hry vyjdou v Japonsku na podzim tohoto roku (2010) a říká se, že přinesou pokémoní revoluci. Zatím se o nich ovšem nic moc neví. Hry budou samozřejmě obsahovat novou generaci pokémonů. Black & White budou kompatibilní (nějakým způsobem) se hrami z předešlých generací pro NDS; díky tomu se ve hrách mohou odemknout i nové věci. Z nových útoků můžeme jmenovat např. novou schopnost Illusion (イリュージョン), která změní pokémona na jiného; jak přesně funguje zatím není známo. Známe i dva nové útoky: Trickery (イカサマ)、který bude pravděpodobně fungovat nějak podobně jako Punishment, a Claw Sharpen (つめとぎ), který zvýší útok a přesnost. A na závěr to nejlepší: hry budou využívat také 3D prvky, které již byly obsaženy ve hrách D/P/Pt/HG/SS. Budou ovšem povýšeny na novou úroveň - těšit se můžeme např. na 3D mosty a kompletní 3D města!

---------------------------------------------------

Jméno regionu je Isshu (イッシュ) a nachází se daleko od současně známých regionů. Hlavní postavičky již nejsou děti a jsou věkově starší. Zápasy jsou mnohem dynamičtější - kamera se oddaluje a přibližuje spolu s útokem. Pokémoni již nejsou jen "mrtvé" obrázky, ale celí se hýbou! Schopnost Illusion Zorua a Zoroarka nemění jejich temný typ. Při setkání s jiným pokémonem napodobují jeho podobu i jméno. Pořád není známo, čím je podmíněno, že pokémony napodobují, případně co musí hráč udělat, aby se Zorua / Zoroark vrátili do jejich skutečné podoby. Stejně tak se zatím neví, jak zjistit, zda-li bojujete proti Zoruovi nebo Zoroarkovi. Ve videu (níže) používá Raikou Aura Sphere na Zoroarka. Tento útok je super efektivní, takže možná bude způsobovat protivníkům velké škody. Když půjdete kolem lidí, mohou na vás promluvit, aniž byste zmáčkli tlačítko A. Hiun City je v regionu Isshu centrálním městem. Hiun znamená smůla, neštěstí anebo mraky, do nichž fouká vítr. Během zápasu na sebe vezme podobu vyměněného pokémona a v určitém místě se vrátí zpět do své původní podoby (pravděpodobně, když bude slabý). Když se tak stane, můžete se ho pokusit chytit.

Nové informace!
Již je konečně potvrzeno datum vydání v Japonsku - září 2010! V Americe a v Evropě by měly hry vyjít někdy na jaře 2011 (osobně to vidím v březnu). Byli oznámeni další noví pokémoni (v závorce budu uvádět jejich schopnosti. Bližší info - váha, velikost, apod. - níže.): Chiramii (Cute Charm, Technician), Munna (Synchronize, Forewarn), Gear (Plus, Minus), Mamepato (Super Luck, Pigeon Heart), Hihidaruma (Encourage), Shimama (Lightning Rod, Motor Drive) a Meguroko (Intimidate, Earthquake Spiral). Byly upřesněny typy legend! Reshiram je dračí a ohnivé podstaty. Zekrom je podstaty dračí a elektrické. Rovněž byla uvedena Zekromova schopnost: TeraVoltage a Reshiramova schopnost: TurboBlaze. Další zajímavostí je, že tentokrát vás nebude vítat profesor, ale profesorka. Její jméno je Araragi.
Stejně jako u předchozích her čtvrté generace, také Black & White obsahuje různé Wi-Fi funkce. Některé zůstaly, některé přibyly. Opět se vrací Globální Terminál, který má tentokrát jen tři funkce.
  • Náhodné zápasy umožňují hráči bojovat s různými náhodnými hráči po celém světě, bez nutnosti znát kód cizího hráče.
  • GTS se opět vrací. Ovšem zatím o něm nejsou známy podrobnosti, takže nevíme, zda-li se liší od současného GTS či nikoliv.
  • Máte možnost uložit váš soubor na Nintendo servery. Díky tomu můžete mít přístup na stránky (které budeme mít) a hrát na nich hry, jež budou mít nějaký účinek na hru vaši. Jaký účinek ovšem zatím znám není.
Stejně jako v Platinum, HeartGold & SoulSilver, i Black & White obsahuje eventy, které se odemknou teprve tehdy, když pošlete do hry jistého pokémona.
  • Jedním z těchto eventů je liščí pokémon - Zorua. Pokud pošlete Celebiho, kterého jste mohli získat u filmu Fantom Champion: Zoroark v Japonsku (příp. na některých akcích, které se budou samozřejmě konat i mimo Japonsko; do ČR se to k nám samozřejmě nedostane a bude to na lištím :)), získáte přístup k tomuto pokémonovi. Jak? Inu vezmete Celebiho do zatím neznámé místo v Isshu, kde naleznete muže, který má Zorua. Promluvíte si s ním i se svým Celebim; muž prohlásí, že spolu Zorua & Celebi vypadají šťastně a nabídne vám, že vám ho přenechá. Pokémon bude na 10. levelu a bude mít následující útoky: Leer, Scratch, Pursuit a Fake Tears.
  • Dalším z těchto eventů je pokémon Zoroark. Jestliže pošlete do hry shiny Enteie, Raikoua nebo Suicunea z předobjednávky na lístky na film Ruler of Illusions: Zoroark, dostanete možnost bojovat a chytit si Zoroarka na levelu 25. K jeho chycení tedy doporučuji použít pokémony na nižším levelu, abyste ho neporazili úplně :) Ovšem tento zápas není tak úplně normální. Vzhledem k tomu, že Zoroark má schopnost Ilusion (iluze), bude měnit svůj vzhled na jiné pokémony. Může se vám stát, že bude měnit podobu i na pokémony legendární, stejně jako v již výše zmíněném filmu. Ovšem nic to nemění na tom, že jeho typ zůstává pořád stejný - je temné podstaty. Jakmile mu způsobíte dostatečné zranění, vrátí se do své podoby a zde nastává vaše šance k jeho chycení. Jak jsem psal, bude na levelu 25 a jeho útoky budou Fury Swipes, Faint Attack, Scary Face a Taunt.
Níže přibyl kompletní seznam a krátký popis všech doposud známých oblastí. Dále se můžete podívat na taktéž kompletní seznam všech zatím známých nových útoků.
A konečně dnešní finále: zmodernizování zápasového systému. Změna není tak drastická, jako u přechodu ze třetí na čtvrtou generaci, ale je změněná. Co uvidíte na první pohled, je změna estetická. V zápasech nejsou pokémoni jen obrázky, které se nepohybují. Naopak. Vše je v pohybu. Mění se přední i zadní sprity pokémonů u každého pohybu. Některé se dokonce mění pouze za určitých situacích. Také pohled během zápasu se přizpůsobuje. U spousty útoků se vám ukáže během útoku celý váš pokémon. Zápasy by měli také probíhat rychleji, než v předešlé generaci her. A co se týče systému zápasů, je pravděpodobné, že bude stejný jako u starších her.

Jako bonus jsou dostupná i první videa, můžeš se na ně podívat kliknutím na odkaz níže.

Videa



Známé oblasti. (Mimo Hiun City jsou zatím nepojmenované.)

  • Region Isshu: Nový region, jež nese název Isshu, se nachází se daleko od současně známých regionů Sinnoh, Johto, Kanto ba dokonce i od Hoennu. Můžete se na něj dostat jen s lodí nebo s letadlem. Tento region má daleko vyvinutější průmysl, než dříve známé regiony a díky tomu se v něm koncentruje obrovské množství lidí.

  • Hiun City: První velké město, které bylo odhaleno, se nazývá Hiun City. Je to metropole ležící u moře. Je daleko větší, než všechna předchozí známá města v různých oblastech. Navíc využívá DS 3D grafiku, takže město je možné vidět ze všech možných pohledů kamery. Jsou zde trhy, které se táhnou po uličce mezi mrakodrapy; přístav, ve kterém kotví mnoho lodí a který spojuje další oblasti prostřednictvím mostu, jež nese název Sky Arrow Bridge.

  • Town (městečko): První městečko je klasické, ležící v kopcovité oblasti. Je podobné jiným městům v ostatních regionech a obsahuje jen pár domů. Název tohoto městečka zatím není jistý, ovšem pravděpodobně jde o rodné město vaší postavy.

  • Town (městečko): Existuje i další městečko v tomto regionu. Vypadá to, že zde budou starší budovy a jezdící vlak, jehož trať možná povede přes celé město.

  • City (město): Konečně bylo zveřejněno další město! Toto město zřejmě není podobné Hiun City; spíše to vypadá, že pohled kamery bude stejný, jako ve starších regionech ve hrách D/P/Pt. Ale podle obrázku to vypadá, že městem bude protékat malá řeka.

  • Factory (továrna): Někde v Isshu regionu se nachází nepoužívaná tovární oblast. Továrna nemá ani střechu a se zdá být již delší dobu opuštěna. Obklopují jí barely na ropu a výstražné kužely.

  • Forest (les): Stejně jako v ostatních regionech, i v regionu Isshu můžeme nalézt les. Na rozdíl od jiných předchozích her se v tomto lese nachází také spousta zlomených stromů. Ovšem pravděpodobně pomocí některých budete moci překonat překážky, jako jsou různé skály a útesy.

  • Cave (jeskyně): Další známou oblastí je jeskyně. Vypadá to, že horniny v této jeskyni obsahují jedinečné elektromagnetické výboje. Pořád není známo, jací pokémoni v této oblasti půjdou chytit.

  • Desert (poušť): Severně od Hiun City se nachází obrovská poušť. Není známo, jací pokémoni přebývají v této poušti, nicméně je pravděpodobné, že je domovem mnoha pokémonů, například pokémona Meguroko.



Známé nové útoky

  • Americký název: Claw Sharpen
    Japonský znak: つめとぎ
    Znamý pokémon: Zoroark
    Efekt: Tento útok navýší váš Útok a Přesnost. Zatím není známé, jestli se navýší v jednom kole, anebo se zvyšuje postupně.

  • Americký název: Trickery
    Japonský znak: イカサマ
    Znamý pokémon: Zorua
    Efekt: Díky tomuto útoku převezme váš pokémon soupeřovi staty.

  • Americký název: Sweep Slap
    Japonský znak: イカサマ
    Znamý pokémon: Chiramii
    Efekt: Tento útok způsobí zranění soupeři několikrát po sobě.

  • Americký název: Gear Saucer
    Japonský znak: ギアソーサー
    Typ: ocelový
    Znamý pokémon: Gear
    Efekt: Tento útok způsobí zranění několikrát po sobě.

  • Americký název: Telekinesis
    Japonský znak: テレキネシス
    Znamý pokémon: Munna
    Efekt: Tento útok způsobí odhození soupeřova pokémona do vzduchu.

  • Americký název: Wild Bolt
    Japonský znak: ワイルドボルト
    Typ: elektrický
    Znamý pokémon: Shimama
    Efekt: Tento útok velice účinně zraní soupeřova pokémona, ale ubere životy i pokémonovi vašemu.

  • Americký název: Night Burst
    Japonský znak: ナイトバ-スト
    Znamý pokémon: Zoroark
    Efekt: Tento útok sníží soupeřovu Přesnost.


Známí pokémoni

Význam: startovní pokémon
Japonské jméno: Tsutaja
Japonský znak: ツタージャ
Číslo v PokéDexu: #494
Typ: travní
Zařazení: Grass Snake Pokémon
Výška: 0.6m
Váha: 8.1kg
Schopnost: Overgrow
Překlad jména: Tsuta znamená břečťan a ja je jeden z možností jak vyjádřit slovo had
Pokemon
Význam: startovní pokémon
Japonské jméno: Pokabu
Japonský znak: ポカブ
Číslo v PokéDexu: #497
Typ: ohnivý
Zařazení: Fire Pig Pokémon
Výška: 0.6m
Váha: 9.9kg
Schopnost: Blaze
Překlad jména: Pokapoka znamená teplé a bu je zvuk, který prasátka v japonské kultuře dělají.
Pokemonk
Význam: startovní pokémon
Japonské jméno: Mijumaru
Japonský znak: ミジュマル
Číslo v PokéDexu: #500
Typ: vodní
Zařazení: Sea Otter Pokémon
Výška: 0.5m
Váha: 5.9kg
Schopnost: Torrent
Překlad jména: Mijuku znamená dětinský a maru je koncovka japonských jmén.
Pokemon
Význam: předvývoj Zoroarka
Japonské jméno: Zorua
Japonský znak: ゾロア
Typ: temný
Zařazení: Evil Fox Pokémon
Výška: 0.7m
Váha: 15.5kg
Schopnost: Illusion
Pokemon
Význam: vývoj od Zorua
Japonské jméno: Zoroark
Japonský znak: ゾロアーク
Typ: temný
Zařazení: Monster Fox Pokémon
Výška: 1.6m
Váha: 81.1kg
Schopnost: Illusion
Pokemon
Japonské jméno: Chiramii
Japonský znak: チラーミィ
Typ: normální
Zařazení: Chinchilla Pokémon
Výška: 0.4m
Váha: 5.8kg
Schopnost: Cute Charm, Technician
Pokemon
Japonské jméno: Munna
Japonský znak: ムンナ
Typ: psychický
Zařazení: Dream Eater Pokémon
Výška: 0.6m
Váha: 23.3kg
Schopnost: Synchronize, Forewarn
Pokemon
Japonské jméno: Gear
Japonský znak: ギアル
Typ: ocelový
Zařazení: Gear Pokémon
Výška: 0.3m
Váha: 23.3kg
Schopnost: Plus, Minus
Pokemon
Japonské jméno: Mamepato
Japonský znak: マメパト
Typ: normální / létající
Zařazení: Baby Pigeon Pokémon
Výška: 0.3m
Váha: 2.1kg
Schopnost: Super Luck, Pigeon Heart
Pokemon
Japonské jméno: Hihidaruma
Japonský znak: ヒヒダルマ
Typ: ohnivý
Zařazení: Flaming Pokémon
Výška: 1.3m
Váha: 92.2kg
Schopnost: Encourage
Pokemon
Japonské jméno: Shimama
Japonský znak: シママ
Typ: elektrický
Zařazení: Charged Pokémon
Výška: 0.8m
Váha: 29.8kg
Schopnost: Lightning Rod, Motor Drive
Pokemon
Japonské jméno: Meguroko
Japonský znak: メグロコ
Typ: zemní / temný
Zařazení: Desert Crocodile Pokémon
Výška: 0.7m
Váha: 15.2kg
Schopnost: Intimidate, Earthquake Spiral
Pokemon
Význam: legenda ze hry Pokémon Black
Japonské jméno: Reshiram
Japonský znak: レシラム
Typ: dračí / ohnivý
Zařazení: White Yang Pokémon
Výška: 3.2m
Váha: 330kg
Schopnost: TurboBlaze
Pokemon
Význam: legenda ze hry Pokémon White
Japonské jméno: Zekrom
Japonský znak: ゼクロム
Typ: dračí / elektrický
Zařazení: Black Yin Pokémon
Výška: 2.9m
Váha: 345kg
Schopnost: TeraVoltage
Pokemon


Dostupné obrázky

Obal
Obal od hry Pokémon Black

Obal
Obal od hry Pokémon White

Trenéři
Postavičky vás coby trenérů

Výběr hráčova pohlaví
Výběr hráčova pohlaví

První zápas
Mijumaru VS Tsutaja

První zápas
Pokabu VS Mijumaru

První zápas
Tsutaja VS Pokabu

Hiun City
Hiun City

V Hiun City
Hiun City


Hiun City


Hiun City


Hiun City


Hiun City


Opuštění Hiun City


Bojující Reshiram


Bojující Zekrom


Zoruaovi útoky


Zoroarkovi útoky


Celebi & Zorua v budově


Zoroark používá útok Night Burst


Tsutaja VS Gear


Pokémon Gear útočí útokem Gear Saucer


Pokabu VS Munna


Pokabu VS Chiramii


Mijumaru VS Mamepato


Mijumaru VS Shimama


Meguroko vítězí! #1


Meguroko vítězí! #2


Hihidaruma používá nějaký druh ohnivého útoku


GTS v PokéCentrech


"The C Cog Feature"
S tímto překladem si nevím rady


PokéDex: Chiramii


PokéDex: Tsutaja


Konečně pohled na region Isshu


V medové místnosti


Zvedání červeného mostu


V poušti


Ve městě


Nakupování


Nové rozhraní v zápasech s novým indikátorem


Prodejní automaty


Profesorka Araragi


PokéDex: Pokabu


Nahlédnutí do C Gearu


Entei VS Zoroark

Ulička
Ulička v Hiun City

V přístavu v Hiun City
V přístavu v Hiun City

Trh
Trh v Hiun City

Zorua
Zorua

Zoroark
Zoroark

Startovní pokémoni
Startovní pokémoni: Tsutaja, Pokabu a Mijumaru

Zorua VS Zoroark
Zorua VS Zoroark

Nové PokéCentrum
Nové PokéCentrum

Město
Město

V jeskyni
V jeskyni

Rodné město
Rodné město

Přejezd přes most - jdou vidět i auta
Přejezd přes most - jdou vidět i auta

Pohled na most
Pohled na most

Při procházce městem - Courtesy of Filb
Při procházce městem - Courtesy of Filb

Při procházce městem - Courtesy of Filb
Při procházce městem - Courtesy of Filb

Při procházce městem - Courtesy of Filb
Při procházce městem - Courtesy of Filb

Klučičí trenér u továrenské oblasti
Klučičí trenér u továrenské oblasti

Klučičí trenér v lese
Klučičí trenér v lese

Holčičí trenér ve městě
Holčičí trenér ve městě

Holčičí trenér na vlakových kolejích
Holčičí trenér na vlakových kolejích

Zorua VS Zoroark
Zorua VS Zoroark

Zorua VS Zoroark
Zorua VS Zoroark

VS Zoroark maskovaný za Enteie
Raikou VS Zoroark maskovaný za Enteie

Raikou VS Entei
Raikou VS Zoroark - přeměna

Raikou VS Zoroark coby Entei
Raikou VS Zoroark coby Entei

Raikou VS Zoroark
Raikou VS Zoroark



chudst
Zpět na seznam recenzí
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky