Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat



Pokémon - Jak to všechno začalo

Je jisté, že jak začal seriál Pokémon, to ví každý, ale jak vlastně se na svět dostalo slovo Pokémon a proč?Pokémon se zrodil na počátku 90. let v hlavě japonského nadšence Satoshi Tajiriho. Ten byl jako kluk posedlý sbíráním brouků a bylo mu lítom, že děti v moderníchjaponských městech nemají možnost věnovat se podobné zábavě. Ve škole mu spolužáci kvůli jeho zálibě přezdívali "Brouk".

Do studia se mu prý moc nechtělo, tak mu jeho otec sehnal místo opraváře elektrických spotřebičů. Do toho se ale Satoshimu už vůbec nechtělo, tak se prostě začal věnovat jen své sběratelské vášni a také hraní videoher.To byla hned po sbírání brouků další věc, kterou si velice oblíbil, a neexistovala snad jediná hra, kterou by si nezahrál. Po nějaké době začal vytvářet nový svět roztodivných bytostí, Pokémonů, a upřímě řečeno, nikdo tehdy nevěřil, že by to Satoshi mohl v tomto oboru dotáhnout nějak daleko. Jenže on měl dost vytrvalosti na to,aby svůj nápad dovedl k dokonalosti.

S tímto nápadem pak oslovil firmu Nintendo, kterou se mu podařilo přesvědčit, že Pokémon je skvělý nápad na videohru. A tak byly v roce 1996 představeny videohry pro Game Boy s názvem "Pocket Monsters" (Kapesní příšerky) neboli Pokémon. Hra se záhy stala velice populární nejen v Japonsku, ale i v USA a dnes již virtuální svět smyšlených zvířátek, trenérů, dobra a zla ovládá celý svět.

Vyhulbrk
Zpět na seznam recenzí
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky