Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Fanoušci a PJZ - úvaha nad rozšíření různé tvorby, úvaha nad moduly pro odlišné zaměření umění, povídek atd. :

picture
[1] Vložil Buizel dne 12.06.2023 v 22:51:23, Odpovědět
IP hash: e618562097a0bb29

Zdravím


Rád bych věděl, kolik lidí zde se čemu rádo po vlastní tvorbě čemu konkrétně věnuje a kolik lidí spojuje stejná tvorba, co je tedy nejsilnější nyní a co vás k tomu vedlo a vede? Očekával bych odpověď od jiných lidí, než jen od Lišáka Vuka.


Co nyní spojuje tuto stránku a v čem je jedinečná?



img
[2] Vložil Dratini dne 12.06.2023 v 23:29:16, Odpovědět
IP hash: x12ea75876cc9e49

Ahoj.

No, já třeba moc kreslit, vyrábět, zpívat, nebo skládat hudbu neumím. Dříve jsem se věnoval psaní povídek (třeba zase někdy dostanu inspiraci, kdo ví). Kromě toho jsem rád vymýšlel různé hlavolamy a hádanky. Bohužel PJZ nemá momentálně příliš vysokou návštěvnost, takže moje motivace něco vytvářet je spíš nižší. A v životě už mám trochu jiné priority.

 

Zpráva byla změněna dne 12.06.2023 v 23:30:14



erijel
[3] Vložila erijel dne 13.06.2023 v 08:25:46, Odpovědět
IP hash: 310c2f21e132f587

Ráda tvořím vlastní příběhy, které si i poté nakreslím (ručně i digitálně), ráda bych do budoucna vytvořila grafickou novelu. Někdy si vytvořím i fan art pokémonů.)



lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 13.06.2023 v 15:18:53, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

Téma by se dalo asi rozdělit na svě části. Začnu asi tou druhou částí ohledně webu a pak se dotknu svých aktivit.

Stránka nabízí prostředí pro fanoušky Pokémonů, kde mohou poznat lidi s podobnými zájmy, dozvědět se něco o akcích, případně si prohládnout tvorbu jiných Pokéfandů. Nevím je-li tím jedinčná, v jistém smyslu je každý web jedinečný, návštěvníky asi spojuje zájem o Pokémony v nějaké podobě.

Je třeba říct, že aktivita (nejen zde) upadá, což je podle mě i důsledek toho, že dnešní mládež spíš dává přednost různým audiovizuálním "legráckám" typu videa na TokToku, před weby specializovanými na nějaké konkrétní téma. Některé tyto weby nahradily skupiny na sociálních sítích, což je cesta, kterou se PJZ/Pika vydávat nechce. Lidé, kteří se na PJZ/Pika potkali, již dávno mají na sebe přímé kontakty (např. Telegram) a nemají potřebu komunikovat spolu přes web, zejména když zde je minimum nováčků, kteří mohou jejich komunikaci obohatit.

Webová aktivita se tak omezuje spíš na prezentaci významnějších "komunitních" akcí (některé srazy, letní táboro-čundr atd..).

Je třeba říct, že mezi Pokéfandy se našlo docela dost umělecky nadaných lidí a díky některým soutěžím, akcím atd.. lze na stránkách nalézt zajímavá literární, grafická, hudební i jiná díla.

Co se týče mě osobně, kdysi jsem psal básničky. Bylo to ještě před tím, než jsem poznal Pokémony, takže je nelze zahrnovat to Pokétvorby. Nyní sem tam sepíšu nějakou žertovnou říkanku. Do mé "tvorby", byť ne umělecké lze ale zahrnout i vývoj částí tohoto webu, organizaci Pokéakcí, dříve i různých videoherních soutěží (o které není aktuálně moc zájem). Dále mě baví opravovat Nintendo konzole i jiná zařízení ;)

Co se budoucnosti stránky týče, neočekávám žádný velký "boom" aktivity a návštěvnosti, spíš stagnaci. Akce budem pořádat dál a informovat o nich, sem tam zkusíme vyhlásit opět nějakou soutěž a doufat, že o ni bude mezi návštěvníky zájem.

Jinak zmiňuju Pika a PJZ dohromady proto, že "nové PJZ" vzniklo vlastně jako prodloužená ruka Pika s Poképravidly v době, kdy staré PJZ (kdysi stránka konkurujíci "Pika") bylo již mrtvé. Již delší dobu však nedává smysl udržovat dva "polomrtvé" weby při životě a v podstatě je jen dílem nedostatku času, že ještě oba nezávisle na sobě fungují. V plánu je spojení s historií pouze pro čtení, komunitním fórem a aktivitami bez ambicí hrát si na znalostní databázi Pokéher atd..

 

Zpráva byla změněna dne 13.06.2023 v 15:34:25



Zrušený Uživatel
[5] Vložilo Zrušený Uživatel dne 18.06.2023 v 09:52:01, Odpovědět
IP hash: bfb3047a88ddce9

Jako myslím si ,že by bylo najs trošku opracovávat co máme.

Je pravda ,že se mladší generace posunula trošku někam jinam a je strašně fajn, že starší PJZ komunita má na sebe kontakt, ale neizoluje toto právě příležitostnou novou krev?

Máme Discord, jednu z nejvíce využívaných aplikací pro konvo. Ale since většina nových lidí co tam konečně příjde uvidí ten absolutní dezolát konverzace tak je jasný ,že tam nikdo moc dlouho nezůstane.

Chce to tam dát někoho kdo ten Discord bude trošku opečovávat a pokoušet se to aktivně nějak udržovat.

Je jasný ,že veteráni PJZ nemají čas, ale jak můžeme oživit něco když není žádný příležitostný rozvoj?

Hlavně když se Pokémoni po X letech stávají více mainstream záležitostí než kdy jindy. A čím dál více lidí znají hry a jsou jim vystaveni.

PJZ by chtělo taky trošku updatovat. Je těžké někomu říct ,že Pokémoní komunita žije, když PJZ novinky stále očekávají vydání LETS GO hry.

Každej kdo není zasvěcený nebo nemá více než boží trpělivost nad tím tady máchne.

Nové hry nabízí mechaniky které v češtině těžce najdeme.

Od nejnovějších Shiny Hunting metod po nové druhy hraní.

Určitě se najdou Nuzlockeři, Shiny Hunteři a ostatní kteří by do toho mohli přispět články atd.



lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 19.06.2023 v 00:43:19, Odpovědět
IP hash: b8dae07060172042

K těm "novinkám" - rád poskytnu oprávnění přidávání a editace komukoliv, kdo projeví zájem se o to starat. Bohužel Behy, která to dělala se na to pak vyflákla a nikdo nezaujmul jeho/její místo.

Tohle je jinak obecný problém. Hodně lidí ví co by jak mělo být líp, ale očekávají, že vyjádří nějaký názor a čárymáryfuk.. ono se to zavede. Jakmile by bylo třeba s tím pomoci, začít se starat o obsah nějaké nyní neaktuální sekce atd.. nikdo se nehlásí.

My s Morxem udržujeme velké akce jako čundry, předvánočák atd.. já platím hosting a když najdu čas, dělám úpravy na webu spíš technického rázu (podpora ipv6, možnost uploadu obrázků do avatarů atd..), na nějaké veliké předělávky čas není. Ale opět, pokud zde je nějaký schopný PHP programátor, není asi problém vytvoři jakousi anonymizovanou (prázdnou) testovací verzi webu, kde by mohl zkusit vylepšt vlastní web.

 

Zpráva byla změněna dne 19.06.2023 v 00:48:41



Zrušený Uživatel
[7] Vložilo Zrušený Uživatel dne 19.06.2023 v 07:14:32, Odpovědět
IP hash: f20c8040136e9ae

Já bych se v rámci oživení radši věnoval tomu Discordu. Nakonec je to něco co se nyní využívá často a co vím v Česku není žádný definitivní Discord server soustřeďený na Pokeše. Technicky to tam se Safirou teď tahneme ať je tam aspoň nějak semi živo když už tam někdo zabloudí. Ale v longrun by to mělo teď nejvíc potencionál

(Bohužel o kódování vím kulové. Ale určitě by se našel způsob jak zaučit lidi co by měli zájem ty novinky dělat.)



lisakVUK
[8] Vložil lisakVUK dne 19.06.2023 v 13:40:51, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

K Discordu mám osobně dvě výhrady. Jedna bude společná pro všechny další možné obdobné systémy (tedy i Telegram atd..), které využívají nějaké cizí služby. Nemáš to zcela nikdy pod kontrolou, jsi odkázán na poskytovatele a jeho nápady, kdyby se třeba rozhodl službu redesignovat, omezit, změnit, máš smůlu. Oproti tomu vlastní web máš pod kontrolou naprosto, teoreticky můžeš hostovat i celý server, takže jsi závislý jen na jeho umístění v místě s dostatečně silným připojením k netu, jinak co si tam jak uděláš, to tam máš.

Druhá výhrada směřuje k tomu, že v určité době se většina aktivních lidí z komunity dohodla na využívání platformy Telegram pro online komunikaci. Na Telegramu existuje i společná místnost (pokecz). Discord je de facto individuální aktivita Morxe a upřímně i já sám, který se po delší době váhání rozhodl v zájmu většiny přejít z Jabberu na Telegram pro soukromé chatování, přesvědčil k přechodu na Telegram i do té doby ještě nepřesvědčené kamarády (dříve jsme pro soukromé chatování používali ICQ, Jabber, skupina existovala na IRC) si nechci nyní instalovat Discord, který jinak nepoužívám a mít to na více místech.

Jinak naše komunity měly od začátku komunitní weby a myslím, že to není špatá myšlenka a určitě chci komunitní web zachovat. Uznávám, že naše online chaty nemohou konkurovat s Telegramem nebo Discordem, takže na "živou" komunkaci nejsem proti používat něco technicky "lepšího", ale třeba jako informační bázi o akcích, jako diskusní (ne live) platformu ve smyslu fóra atd.. bych rád nadále primárně využíval web. Určitě bych nechtěl Discordem (nebo čímkoliv podobým) web úplně nahradit a "zabít".

 

Zpráva byla změněna dne 19.06.2023 v 13:47:28



Zrušený Uživatel
[9] Vložilo Zrušený Uživatel dne 19.06.2023 v 14:58:26, Odpovědět
IP hash: f20c8040136e9ae

Nemyslím ,že by měl Discord nahradit PJZ, nebo se PJZ nějak nahradit. Pouze ,že v situaci kdy by se tu ta mladší krev hodila není na škodu trošku něco změnit. Ovšem ,že to vyžaduje lidi, znalosti a schopnosti.

-

Relativně mi jde o to ,že aplikace jako Discord jsou nyní mainstream a jak jsem řekl dříve, není nějakej Českej Pokémoní Discord server. Takže by bylo fajn kdyby se to nějak kultivovalo a zkusilo se to prostě trošku oživit.

Vůbec by nebylo na škodu mít něco, kam může člověk někoho odkázat pokud ho zajímají pokémoni a chtěl by být člen aktivní komunity.

-

Myslím ,že by bylo fajn zkusit najít řešení které by zachovalo jak PJZ a jeho myšlenku tak i vyřešilo ´´omlazování´´ a posun do novější doby pro Pokémoní fanoušky a hlavně českou komunitu.



...
[10] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 21.06.2023 v 14:41:05, Odpovědět
IP hash: 70c0212d6e0b4113

telegram pouzivaji jen rusti svabove, styd se, soudruhu!

ja se nemohu docakt, az to tady vse konecne definitivne umre, tohle zivoreni je zcela nedustojne .)



lisakVUK
[11] Vložil lisakVUK dne 04.07.2023 v 10:39:25, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

[10] : Máš to, soudruhu, nějak popletené. Autor Telegramu, Pavel Durov, sice pochází z Ruska, ale z Ruska odešel a získal občanství karibského státu Svatý Kryštof a Nevis. Telegram v Rusku rozhodně neměl na růžích ustláno (cituji "odmítl státu předat šifrovací klíče, které by ruské tajné službě FSB umožnily přistupovat k obsahu konverzací"), proběhla řada pokusů ho dokonce postavit mimo zákon a zablokovat, více o tom třeba ZDE.

Poté, co se ukázala blokační válka jako marná, se Telegram již začal tak nějak i v Rusku tolerovat a s rozšířením skupinových chatů je spíš zřejmá snaha infiltrovat tyto skupiny. Což mimochodem platí pro všechny masově využívané služby.

Pokud se domníváš, že služby, které vznikly v USA, či Evropě nejsou pod nátlaky zemí a vlád, aby zpřistupnily svůj obsah, pak se velmi mýlíš. Snahy monitorovat dění na internetu s poukazem na boj proti terorismu, kriminalitě a snahy manipulovat (cenzurovat či dokonce krimializovat určité názory na dané platformě), jsou bohužel realitou a podílí se na tom USA a snad všechny významnější země Západu (např. Edward Snowden popsal šmírování NSA).

Jinak nevím, na koho si směroval ten svůj "výžblept", psal si v jednotném čísle, což je samo o sobě pitomost, neboť jak jsem vysvětloval výše, na Telegramu se tak nějak shodla většina "Poké" komunity a impuls nevzešel ode mě (v té době jsem využíval Jabber na Jabbim.CZ). Nějakou dobu jsem dokonce odolával proto, že nemám rád služby, které vyžadují uvedení telefonního čísla pro registraci. Až později jsem podlehl a to jednak v zájmu druhých, neboť Jabber jsme ve finále používali jako jediné IM jen já a moji nejbližší - a ostatní (kterých v té době již bylo více) byli nuceni držet druhé IM kvůli nám, a pak je třeba uznat, že Telegram nabízí technicky výrazně dokonalejší službu. Mimo to je pro mě dostatečně nezávislý a nespojený s nadnárodními korporacemi, které se snaží ovládat většinu internetových aktivit (FB/Meta, Google, MS, Apple atd..).

Že Telegram aktuálně využívají i ruští trollové, stejně jako ukrajinští a všemožní jiní, je pravda. Je doménou dostatečně svobodných platforem, že na nich mûže (v ideálním případě) komunikovat kdokoliv. A je na každém z nás si zvolit, odud chceme informace čerpat a jak s nimi budeme nakládat. Pokud má někdo ve zvyku bezmyšlenkovitě hltat, co mu kdo předkládá, a jediným kriteriem je, že "kazatel" je mu sympatický, či mu fandí, pak bude manipulován. A bohužel snaha manipulovat je na internetu všudypřítomná a probíhá i v v prostoru, který by měl být ze své podstaty serioznější, než nějaký soukromý kanál na nějaké platformě.

Za mě by se na internetu neměly cenzurovat a blokovat žádné názory. Jen diskuse a argumenty pomohou oddělit pravdu od lží a často ani žádná obecná pravda neexistuje, jen úhly pohledu, o kterých lze debatovat.

Pokud se teď někdo zaradoval a chtěl by mě začít "mlátit o hlavu" pravidla na PJZ, (kde také není dovoleno vše) a povídat něco o pokrytectví, pak vězte, že PJZ není celý (český) internet, v příměru k Telegramu by web PJZ mohl být jeden konkrétní "kanál". A já nemám nic proti tomu, když majitel nějakého "klubu" vytvoři svá "klubová pravidla", ale chci, aby zůstala možnost zakládat další kluby, aby nebylo (obecně) zapovězeno vytvořit nějaký konkrétní "klub", protože nějaká "moudrá hlava" má pocit, že takový klub nesmí (obecně) existovat.

Když někdo založí konkrétně zameřenou (v našem případě Pokémon fan) stránku a nastaví svá pravidla, je to OK, pokud ale začne prohlašovat, že vytváří obecné prostředí pro svobodnou komunikaci lidí a pak začne rozhodovat, kdo a o čem na ní bude debatovat, pak je třeba to odmítnout.

 

Zpráva byla změněna dne 04.07.2023 v 19:37:06



Моrx
モルックス
 
[12] Vložil Morx dne 14.07.2023 v 12:13:42, Odpovědět
IP hash: 1cb5d24e89d5d851

[7] Zrušený Uživatel: máme PJZ Discord, pozvánka na něj je na úvodní stránce PJZ, existuje už několik let ;)



Zrušený Uživatel
[13] Vložilo Zrušený Uživatel dne 16.07.2023 v 17:04:47, Odpovědět
IP hash: 59c81041d709cf07

[12] Morx: Ale, bohužel je to ´´mrtvější než Cubonová Máma´´



...
[14] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.08.2023 v 11:42:06, Odpovědět
IP hash: 70c0212d6e0b4113

[11] lisakVUK: lol, tl;dr



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.


Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky