Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Mistrovství České Republiky v Pokémonu 2011 kategorie NDS
Dohráno!
= > Odkaz na stránku s podrobnými informacemi < =

Моrx
モルックス
 
[1] Vložil Morx dne 23.10.2011 v 22:33:27, Odpovědět
IP hash: f39fc4749036c2d

Výsledky online můžete sledovat ZDE!


Mistrovství republiky v Pokémoních hrách na nejnovějších handheldech se vrací. Letos až na začátku prosince, místo obvyklého listopadu.

Hrát budeme s hrami, které pojímají 4. generaci pokémonů, tedy Diamond, Pearl, Platinum, Heart Gold, Soul Silver.

Datum turnaje bylo stanoveno sobotu 3.12.2011, začínáme ve 13:00 (nepřijďte pozdě).

Místo bylo již tradičně CČM (Centrum Černý Most) pod kinem, u občerstvení (tj. Praha, zastávka metra B jménem Černý Most a od tama kousek pěšky)



Pravidla:

Pravidla zůstávají pro letošek nezměněna!



Info pro externí návštěvníky: chcete-li napsat dotaz, či příspěvek a nechcete se registrovat, stačí jen vyplnit vaši přezdívku a vynechat heslo.


---

Turnaj je za námi a tak přišel čas na tradiční poděkování straně a vládě. Děkuji letos v první řadě účastníkům za férový a čestný přístup ke hře. Dále mé poděkování Vukovi za kontrolu na cheaty a vytvoření systému, který automaticky generuje přihlášky (ano, od letoška ten otravný papír už nemusíte vyplňovat!), dále Enderovi, jehož systém na výsledky používáme, JohnBeakovi za jeho implementaci systému a zprovoznění na jeho stránkách a nakonec CČM, které nám letos dělalo hostitele asi naposledy. Pracovníci ostrahy měli letos přísná nařízení, nicméně byli velice vstřícní a ochotní.

V neposlední řadě děkuji všem divákům, kteří fandili doma od televizních obrazovek počítačových monitorů.

---


Závazná pravidla, přihlášku, informace o historii akce, i veškeré podrobnosti naleznete na stránkách Mistrovství ČR v Pokémonu.

 

Zpráva byla změněna dne 06.12.2011 v 14:48:32




Příspěvky 56 – 75 z celkem 75. Zobrazit vše.

[59] Vložil Ollik dne 06.12.2011 v 10:39:54, Odpovědět
IP hash: 46c7e992af44774d

Zdravím, budou ty i poké, se kterýma se hrálo? Předem thx



[60] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 11:07:16, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[58] lisakVUK: "A jinak jsme přece fandové Pokémonů, hrajeme pro zábavu a ctíme nějaké hodnoty" ...prosim tě, na tohle se dneska nikde nehraje..hraje se pro zábavu,ale sorry,ale NIKDO by někomu, kdo švindluje, nenechal pohár jenom proto, že "se hraje pro zábavu" to jako promiň... kdyby se turnaj hrál každý měsíc, tak neřeknu... ale hraje se jen jednou do roka... a dál... je úplně fuk, kdy Totodal kontumaci požadoval,prostě ji požadoval a nebylo mu vyhověno... to taky neni fér. To mi prostě nevymluvíš. Jak říkám... i ve sportu je to jen hra... a nikoho nenapadne ukončit zápas, jakmile se zjistí, že támhleten hraje neoprávněně.. řeší se to až dodatečně po něm.



lisakVUK
[61] Vložil lisakVUK dne 06.12.2011 v 12:40:05, Odpovědět
IP hash: 53ead2a36eb3e737

[60] Sir: Nu, abys mohl říct že švindloval, musel bys prokázat úmysl. Osobně nevěřím, že by si ten Shel Bell vzal úmyslně s vědomím, že jedná proti pravidlům. Takový podvod by za riziko diskvalifikace nestál, to zvýhodnění je dost malé. Navíc je jeho účinek vidět v každém kole... tudíž šance, že si toho protivník všimne vysoká.

Tak hlavně by se nám nemělo stát, aby někdo s partou která neodpovídá pravidlům, prošel. To je bez diskuse naše chyba a je třeba si dávat lepší pozor.

Ale nezlob se, máš dost omezený pohled na věc. V případě že se odehrály sporné zápasy znova (a ostatní dobrovolně uznali výsledky) nedošlo k poškození žádného protivníka a trvat na technickém "právu" diskvalifikace, které mimochodem není pro tyto případy ani definované v pravidlech, je přinejmenším hloupé. A kdyby toho zneužil druhý favorit turnaje s cílem automaticky eliminovat silnějšího protivníka místo toho aby si s ním prostě zahrál podle pravidel a férově se rozhodlo kdo z nich je lepší, bylo by to od něj zbabělé.



[62] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 13:53:04, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[61] lisakVUK: Hloupá je max. neúplnost pravidel.



Моrx
モルックス
 
[63] Vložil Morx dne 06.12.2011 v 14:08:46, Odpovědět
IP hash: 2058b7e410bb611

Tak asi by se tu hodilo nějaké mé vyjádření. Zkusím to udělat nějak přehledné


1. Co se stalo:

Prvně třeba říct, že pochybení bylo nejvíce na naší straně. Gengar měl u pokémona nepovolený předmět na doplňování HP. My jsme si toho nevšimli a pustili ho s tím do turnaje. Tím jsme poškodili jak jeho protihráče, tak i jeho samotného, protože kvůli tomu pak byli pochopitelně zpochybňovány jeho úspěchy.

Samozřejmě sám na tom nese díl viny, protože porušil pravidla, která znal a špatně pochopil. Měl se zeptat.


2. Jak to melo být řešeno:

Standartně projdeme data hráčů a na takovéto viditelné věci je upozorníme a požádáme, aby je napravili. Tzn. jsme mu pŕed začátkem měli říct "Hele, tady máš nepovoleně Shell Bell, dej si tam něco jiného," on by předmět vyměnil a všichnni by byli spokojení, vše by probíhalo jak má.


3. Jak to probíhalo:

Stalo se, že jsme si tohoto problému u Gengara nevšimli a nechali ho hrát. Celý turnaj doběhl do konce a Gengar se umístil na 1.místě. Začali jsme chystat předání a nechal jej (tradičně jako vítěze) udělat si postupku po matematických hráčích. Pak se ozval Totodile, že nesouhlasí s výsledkem kvůli tomu předmět.

Zjistili jsme, že to tak skutečně je a udělali si poradu.


4. Jak to bylo řešeno:

Pravidla nemají u tohoto bodu (8.) definovaný postih. Je to zejména tím, že se předpokládá, že se na takovou věc přijde předem a nebude možno do turnaje s takovým pokémonem vůbec vstoupit. Nejpozději by se to mělo zjistit během tak 1.-2. zápasu, kdyby nám něco uniklo. Proto bylo řešení této velice nestandartní situace na našem rozhodnutí.

Cítili jsme vinu a nebylo by fér dobrého hráče diskvalifikovat kvůli drobnosti, nicméně je otázkou jak jinak takový problém řešit. Nechtěli jsme poškodit Gengara, ale ani nikoho jiného

Zajímal jsem se o to, proč vlastně jsme se o problému dozvěděli až tak pozdě a ne už v průběhu prvních zápasů.

Gengar tvrdil, že pokémona v zápasech skoro nepoužil. Tak jsem se začal zajímat.


Byl dobrý nápad zopakovat pouze zápasy, kde nepovolený předmět ovlivnil výsledek (Proč - viz. níže). Zeptal jsem se na to Gengara a následně všech hráčů. Vesměs mi potvrdili, že inkriminovaného pokémona proti nim vůbec nepoužil. Jediní, kteří ho vůbec viděli ve hře byli Toto a JD.


Na snadě tedy bylo výsledky těchto zápasů neuznat, Gengara znevýhodnit tím, že u příslušného pokémona nebude mít VŮBEC žádný předmět a určit kdo je skutečně nejlepší.


5.Proč?

Proč nevyloučit - to zde již padlo, v tomto příspěvku i více od Vuka. Chyba byla hlavně na naší straně a nebylo by správné za to trestat hráče. Navíc když jde "jen" o předmět.


Proč takovéto řešení - vyšli jsme z toho, jak to mělo být řešeno (bod 2.). Normální postup byl na začátku mu říct ať si dá předmět pryč a on by si tam dal něco jiného. Naše chyba. Otázkou je, kolik chyb jsme touto chybou napáchali v celkových výsledcích turnaje.

Je logické, že tento problém mohl ovlivnit výsledky pouze tam, kde byl pokémon použit. Zápasy ve kterých pokémona vůbec neposlal do hry by dopadly stejně kdybychom jednali správně a on tam teď měl jiný předmět, nebo vůbec žádný (dokonce by dopadly stejně i kdyby toho pokémona vůbec neměl a hrál s 5 pokémony).

Výsledky takovýchto zápasů tedy logicky nebyl nejmenší důvod neuznat.

Pak zbývaly ty, kde pokémona použil. U JD to bylo sporné, jelikož pokémona sice použil, ale zemřel mu na 1 ránu. Výsledek by tedy byl stejný ať by měl u sebe pokémon předmět jaký chtěl. Nicméně (proti mému přesvědčení) jsme se nakonec rozhodli i tento zápas opakovat.

Zápas s Totodilem byl jednoznačně ovlivněn, pokémon si tam HP doplňoval a nebyl nejmenší pochyb, že výsledek je neplatný.


Proč takový cirkus: Nepřišlo nám fér vyloučit dobrého hráče kvůli předmětu, který mu k úspěchu téměř nepomohl (a tam kde pomohl jsme to hodlali napravit). Totodile a Gengar měli naprosto stejné výsledky - výhry s každým a prohra s Bladem. Nepřišlo nám správné aby se mistrem pokémonu nestal ten kdo je nejlepší hráč, ale získal jej někdo kontumačně na základě toho, že jeho největší soupeř byl odstoupen pro drobné porušení pravidel.

Proto jsme se rozhodli, že by se oba nejlepší hráči měli znovu porovnat ve férovém zápase. V zápase podle stejných pravidel, kde už oba vzájemně znají své pokémony a kde je ten který předtím porušil pravidla přiměřeně handicapován (bez předmětu).


6. na jiných turnajích...

Neděláme jiný turnaj. Snažíme se zachovat morálku a férovost hry. Nejde nám o to honit si ego a za každou cenu někoho vylučovat a trestat jak to jen trochu jde. Snažíme se o férovou a čestnou hru, snažíme se udělat pro hráće zábavu a najít mezi nimi ty nejlepší.

V některých sportech se dělá pavouk. My máme Enderův systém. Proč? Protože nám připadá spravedlivější. Každý (i mistr) měl nějakou prohru. U pavouka/částečného pavouka, kdyby na příslušného soupeře narazil v počátku (dílem náhody), nedostane se ani na 3. místo.

Neděláme to klasicky, neděláme to jako ve sportu. Máme svůj přístup, apelujeme na čestnost a férovost hráčů. Hrajeme pro zábavu a jde nam o hráče, kteří ke hře přistupují stejným způsobem a tak je baví.

I ve sportu se někdy někdo přizná, když něco provede. Sice toho ubývá, ale to je jedině smutné. Doufám, že v Pokémonech se čestných a férových hráčů hrajících pro zábavu a ne pro tituly najde ještě dost. Všem takovým děkuji.



Rozhodli jsme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, tak jak nám to připadalo nejvíce fér vůči všem hráčům. Rozhodli jsme tak, abychom pokudmožno odčinili vlastní chybu, nepoškodili tak Gengara ani ostatní a aby výsledky nebyly touto naši chybou ovlivněny. Doufám, že na řádcích výše najdete dostatečné vysvětlení toho, proć si myslíme, že zvolené řešení je právě takovým napravením, jaké popisuji. Děkuji všem za čestnou hru.

 

Zpráva byla změněna dne 06.12.2011 v 14:25:30




Looking for 4. gen battle


[64] Vložil Gengar33 dne 06.12.2011 v 14:37:15, Odpovědět
IP hash: ced7e99f6b289b89

[51] Sir: Ty myslis ze sem ''svindloval'' umyslne? Klidne ti to i odprisahnu, ale nepodvadel sem umyslne. Spatne sem pochopil pravidla, myslel sem, ze to plati pro leftovers, nebo ty co nic neudelaji souperi. Nadruhou stranu jak Vuk rekl, bylo to tam jasne takze svuj podil viny na tom taky mam, to musim uznat. Kazdopadne shell bell nepridava nejak moc Hp. Kdybych chtel podvadet, tak tam dam leftovers....



[V živote sú len 2 veci isté. Dane a smrť).]
[65] Vložil Gamby dne 06.12.2011 v 15:38:14, Odpovědět
IP hash: 48f676c2d7c0ca

Typický príklad toho že Pokémoni sú vážna vec :D

Kedy založime Poké-parlament? Presne zo 150 Pokemonmi ! :D



[66] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 15:52:05, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[63] Morx: Uvažuješ alespoň o změně pravidel pro příští rok nebo už se bude hrát 5th gen?



[67] Vložil DarthDestiny dne 06.12.2011 v 16:25:55, Odpovědět
IP hash: cadd575c96dee0bc

[66] Sir: http://mscrvp.pjz.cz/:

"Pro hráče Black & White připomínám, že mistrovství pro Vás chystáme na únor. Bude se hrát zpětně o titul mistra za rok 2011. Pravidla se zde objeví v průběhu listopadu, pro nedočkavce předesílám, že budou velice blízká oficiálním pravidlům velkých mezinárodních turnajů."

_______________

takže aj zmena pravidiel, aj piata generácia :D



Моrx
モルックス
 
[68] Vložil Morx dne 06.12.2011 v 16:27:18, Odpovědět
IP hash: 2058b7e410bb611

[66] Sir: V únoru se bude hrát 5GEN. Pokud se rozhodneme udělat ještě v listopadu 4GEN (rozhodneme se zhruba v květnu podle zájmu), tak jednoznačně pravidla budou zpřesněna, aby pro podobné situace existovalo jasné řešení.

Je ale třeba si uvědomit, že ani zákony ČR (ani jiných zemí) nejsou a nemohou být přesné a postihovat do detajlů každou možnou situaci. Proto máme soudy a protože soudy rozhodují v různých případech různě a dokonce i 2 různé soudy o témže případu s téže důkazy, podle týž zákonů rozhodnou různě.

Hlavní věc, co se změní bude ale kontrola, která bude řešena systémově. Bude program, který zkontroluje zda pokémoni z NaS jsou max. 2, zda nemají nepovolený předmět, či nepovolený útok. Tyto věci nám zobrazí jako upozornění. U pokémona/předmětu vyzveme hráče k nápravě, u útoku mu budou připomenuta pravidla, tedy že jej během zápasu nesmí použít. Díky tomu se odrovná lidský chybový faktor a podobná situace by neměla nastat vůbec.



[69] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 16:33:31, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[68] Morx: já jsem teď nemyslel to,co se stalo na turnaji... myslím to s tím Shell Bellem...myslím to, že se OPĚT na předních místech umístili hráči, v jejichž týmech převažovali ubeři a legendy

 

Zpráva byla změněna dne 06.12.2011 v 16:36:20



Моrx
モルックス
 
[70] Vložil Morx dne 06.12.2011 v 16:41:02, Odpovědět
IP hash: 2058b7e410bb611

To máš těžké. Teď jsem schválně vytáhnul téma s oficiálními pravidly pro 5GEN. Ani tam nejsou omezeny slabší legendy. Seznam, který jsme vytvářeli jako NaS byli legendy a UBERi ze zkušeností a statistik. Schválně jsem to porovnával se seznamem na jedné nejmenované uznávané stránce (ze zvědavosti) a v našich NaS bylo přesně to co v jejich UBERs + dokonce něco navíc.

Ono prostě takový Zapdos, nebo Entey zdaleka nemá takové max. staty jako třeba Palkia. A co s tím. Když jsme ty pravidla vytvářeli, říkal jsem, že nejlepší by bylo vytvořit několik skupin - zakázaný Arceus, max. 2 ze současných NaS., max 3 NaS+Legendy (tzn. 2NaS+1legenda, 1NaS+2legendy, nebo 0NaS+3legendy) a pak normální poké. Ale kdo by tak složitá pravidla chtěl číst? Kolik lidí by je špatně pochopilo. A jak by bylo složité podle nich něco vytvořit? Zkrátka mi přišlo, že to nestojí za to. Navíc mnoho standartních hráčů hraje trénuje legendy a chce je hrát, protože "nemá tolik stovek" (jak mě upozorňoval kdysi Vuk, když jsem uvažoval NaS zakázat uplně). Je to těžké, člověk se nezavděčí všem.



Моrx
モルックス
 
[71] Vložil Morx dne 06.12.2011 v 16:44:16, Odpovědět
IP hash: 2058b7e410bb611

Ještě to bude věcí diskuze (pravidla 5GEN), nicméně bych to viděl tak, že zcela zakážeme ty pokémony, kteří jsou v oficiálních pravidlech zcela zakázáni. A zkusíme, co to na prvním turnaji udělá (s 5.gen nemáme moc zkušeností a musíme je nasbírat). K tomu pak můžeme do dalších let přidat skupinu UBERů, kde by byli i tyto legendy (neboť současní UBERi budou zakázáni zcela) a dát jim podobná omezení, jako mají teď NaS. Ale to je teď hrozně velká spekulace. Pravidla se vyvíjí na základě zkušeností a ty budeme získávat a zpracovávat.



[V živote sú len 2 veci isté. Dane a smrť).]
[72] Vložil Gamby dne 06.12.2011 v 17:40:50, Odpovědět
IP hash: 48f676c2d7c0ca

Slabší ci neslabší,legendy sou proste vždy neco navíc nad normalnima Pokémonama a navyše legend je pomerne málo a kolik je non-legend? Dost na to aby porad nebyli ty sami za sebou co umí polest na nerv. Se vkuse choosují Legendy.........




Looking for 4. gen battle


[73] Vložil Gengar33 dne 06.12.2011 v 18:07:01, Odpovědět
IP hash: ced7e99f6b289b89

[69] Sir: ja sem hral heatrana a garchompa. Pak zadny ubery ani legendy. A vepredu sem se umistil. Takze nemusis mit plnou partu legend a da se umistit vepredu...



[74] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 20:04:57, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[73] Gengar33: tvojí partu bych nerozebíral radši vůbec...



Null
[75] Vložil Jirachi dne 06.12.2011 v 21:48:11, Odpovědět
IP hash: 13a0efafdf2f3d47

[73] Gengar33: ten exploit bych přirovnal ke zlodějovi co vykrade byt a policajtum řekne...při činu mě nechytili a takhle dodatečně to nemá cenu řešit...LOL gg




Looking for 4. gen battle


[76] Vložil Gengar33 dne 06.12.2011 v 22:13:58, Odpovědět
IP hash: ced7e99f6b289b89

[74] Sir: Proc? Kuli tomu shell bellu? To si myslis ze to melo takovej vliv na vysledky? Vsichni si meli moznost zahrat se mnou znovu. Vetsina uznala ze to na vysledek vliv nemelo. Navic pri odehrani napravnejch battlu sem u heatrana nemel zadnej predmet... nebo myslis ze sem cheatoval?

[75] Jirachi: Proste se to takhle rozhodlo a tak to je. Zahral sis se mnou znova a dopadlo to jak to dopadlo...

Jeste jednou vam to tady odprisahnu: pravidla sem neporusil umyslne.



[77] Vložil Sir dne 06.12.2011 v 22:53:09, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[75] Jirachi: dobře ty :D

[76] Gengar33: čert vem Shell Bell



Моrx
モルックス
 
[78] Vložil Morx dne 06.12.2011 v 23:02:06, Odpovědět
IP hash: f39fc4749036c2d

Uz to nereste, nema to cenu.



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.


Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky