Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Max - trenér pokémonů

2. Ochránce

Max byl na cestě první den. Měl svého prvního pokémona Sqita (sqirtl) a byl velmi spokojen, protože vyhrál hned první zápas proti Gregovi, který si vybral bulbasaura. Max se zpozdil ve městě, takže měl Greg a jeho kamarád náskok, který chtěl Max snížit. Šel a rozhlížel se kolem, jestli nenarazí na nějaké pokémony, které by si mohl trénovat. Vyvolal z pokéballu Sqita, aby mu pomáhal hledat nové pokémony. Asi po hodině cesty narazili na rattatu, hledajícího na zemi zrní. ,,Toho si chytím!" vykřikl. ,,Do boje, Sqite!" Sqit se vrhl kupředu a rovnou použil nárazový útok. Rattata byl ale velmi hbitý. Vyhnul se Sqitovi a hned na něj zaútočil z boku. Sqit se několikrát překulil po zemi, vstal a zlostně na rattatu zavrčel. Rattatovi se naježily chloupky a už si nebyl tak jistý svým vítězstvím. Nebyl už tak opatrný. Najednou se z pole vynořila postava, stála tam a pozorovala zápas. Max se o ni nezajímal, byl plně zaujat soubojem. Ale rattata se podíval směrem na člověka. Sqit toho využil. I když nebyl Sqit tak rychlý jako rattata, tentokrát se mu útok povedl. Ratta letěl vzduchem a narazil na strom. Byl tím tak překvapený a ránu nečekal, takže to schytal pořádně. Max vytáhl pokéball. ,,Můj první chycený pokémon!" řekl Max. ,,Tím bych si nebyl tak jistý," ozvalo se. Teprve teď se Max otočil k postavě, která pozorovala rattatu. Byl to nějaký chlápek. Mohlo mu být asi tak 16 - 20 let. Hnědé vlasy, vysoký a vypadal zamyšleně.

,,Hmm, proč myslíte?" odvětil Max a hodil přitom pokéball. Pokéball letěl a dopadl na rattatu. Vrtěl se na zemi. Max ho sledoval s napětím, stejně tak i muž. Zastavil se. Pokéball sebou přestal cukat. ,,Výborně! Je můj!" křičel radostí Max. Kluk ale prohlasil: ,,Tím bych si nebyl tak jistý.",,Proč?" V tu chvíli vyběhl z trávy growlith. Ťukl čenichem do pokéballu, ten se otevřel a ven vyběhl rattata. Utíkal zpátky do trávy. Growlith bouchl do pokéballu a ten odletěl zpátky k Maxovi.,,Eh, c-co t-t-to maá znamenat???" divil se Max. ,,Ale nevadí, chytím se growlitha, ten je silnější než rattata, navíc mám výhodu - vodního pokémona. Sqite, bojuj!" Sqit se odrazil a dopadl na growlitha, ten ho ale hned setřásl. Narazil do něho a pozoroval ho, jak se zastavil o strom. Sqit se stěží postavil, byl už vysílený po boji z rattatou. Growlith se rozběhl k závěrečnému útoku. ,,Skrč se a naber ho hlavou zespodu Sqite!" vydal příkaz Max. A povedlo se! Growlith se schoulil do klubíčka a zakňučel. Ale zdaleka nebyl ještě úplně poražen. Kousl do Sqitova krunýře. Zapraskalo to. Sqit se bránil a škrabal growlitha do obličeje. Ten ho odhodil na zem, kde Sqit zůstal poražený ležet. Growlith vítězně zavyl a zmizel ve vysoké trávě. ,,To jsem očekával," řekl zase kluk. Vytáhl z baťohu láhvičku, kterou podával Maxovi. ,, Na, tu máš. Je to pokémoní lék. Dej to tvému - eh Sqitovi, tak mu říkáš ne?",, Jo, jasně, díky!" řekl Max a sklonil se s láhvičkou ke Sqirtlovy. Ten ji vypil. Cosi zamumlal a usnul. ,,Vrať ho do pokéballu, do večera bude zase fit. Zatím můžeš jít se mnou, mám tu nedaleko tábor," nabídl kluk. ,,Díky, jmenuju se Max a ty?",, Já ne," řek kluk.,, Co ty ne?" ,,No, že se nejmenuju Max, jmenuju se Jack. Jsem student a sháním materiál pro práci do školy. Mám napsat práci o životě pokémonů v přírode. Objevil jsem tohle místo. Je to tu velmi zajímavé, ale to ti povím až potom. Ty budeš nejspíš další trenér z Pallet town, že? Potkal jsem už nějaké trenéry z Pallet town asi před hodinou," dodal na vysvětlenou. ,,Aha, řek Max, půjdu s tebou. Určitě něco víš o tom growlithovi.",,Jasně, ale o tom až v táboře."

Chvíli šli mlčky. Potom Max promluvil: ,,Sqit je přece vodní pokémon a growlith ohnivý, jakto, že tedy Sqit prohrál.",,Na to je jednoduchá odpověď," zasmál se Jack. ,,Tvůj sqirtl byl už vyčerpaný z boje s rattatou a navíc neumí žádné vodní útoky, takže nebyl zase tak moc oproti growlithovi ve výhodě." ,,Aha, takže Sqit se musí naučit nějaký vodní útok. Ale pořád stejně nechápu, proč growlith osvobodil rattatu?" ,,To ti povím až potom, je to složité," slíbil Jack. Dorazili k malému lesíku. Vešli dovnitř. Šli lesem, kde viděl Max hodně pokémonů. Ale žádného si nechytil, protože spěchal za Jackem do tábora. Vrtalo mu to všechno stále hlavou. Hlavně ten growlith. Rozhodl se, že si ho chytí. Došli na mýtinu. Stál tu stan a bylo tu malé ohniště zabezpečené kameny. Na zemi ležel pokémon. Byl to slowpoke. ,,To je můj slowpoke," oznamoval Jack. ,,Nechal jsem ho hlídat tábor.",,Slyšel jsem, že slowpoci jsou pomalí a hloupí. Není to nebezpečné nechat ho hlídat?" ,,Kdepak, slowpoke není hloupý, možná je pomalý, ale není hloupý," bránil ho Jack. ,,Dobře," řekl Max a zaznamenal slowpoka do pokédexu. Zatím co Max něco zapisoval ve stanu, seděl Max na pařezu u ohniště. ,,Nemohl by si prosímtě nanosit trochu dřeva na oheň?" ,,Jasně". Zvedl se a šel do lesa. Nanosit dříví stojí za to, dozvědět se něco o tom growlithovi. Spatřil weedla, ale nechal ho, protože Sqit nebyl ještě fit. S plnou náručí dřeva se vracel do tábora. Připravil oheň na večer. Bylo 5 hodin.

Jack vylezl ze stanu a povídá: ,,Určitě si celý napjatý, co jsem zjistil, že?" Max jen přikývl. ,,Dobře, budu teda povídat. Zdejší pokémoni jsou velmi zvláštní. Doslechl se o tom i profesor Oak, - toho jistě znáš, když jsi z Pallet town - ten informoval pokémoní gymnázium v Newfuchsia town. Je to takové nové malé městečko nedaleko Fuchsie. Tam mě jako studenta pověřili, abych o tom něco zjistil. Dostal jsem se sem a už jsem to celé odhalil. Zdejší pokémoni žijí jako lidé ve městě. Pomáhají si. Dokonce i rattata pomáhá pidgeymu, který obvykle v přírodě rattatovi krade potravu. Když má nějaký pokémon hlad, ostatní mu něco dají. Pomáhají si v nesnázích atd.",,To je velmi zvláštní, chovají se velmi chytře," divil se Max. ,,Ano, je to velmi zvláštní. Ale tito pokémoni jsou k ostatním uzavření. Nemají radi pokémony z lesa a odjinud. Taky nemají rádi trenéry. Napadlo mě: Tomu tady musí někdo velet. Nějaký chytrý pokémon, který přinutil ostatní, aby ho poslouchali. Ten pokémon je…" ,,Growlith!" vykřikl Max. Jack příkývl a pokračoval: ,, Přesně. Growlith vytvořil toto společenstvo. Kdyby se rozšířili, mohl by growlith napadnout s ostatními pokémony pokémony z lesa. Nebo by mohl napadat i lidi. Musí se tomu zabránit. Někdo musí chytit growlitha, aby zdejší pokémoni mohli žít opět normálně. Myslím, že ty by jsi ho mohl chytit. Já pokémony netrénuju ani je nesbírám, já je jenom pozoruju. Ale ty, ty chceš pochytat co nejvíce pokémonů, ne?" ,,Jasně, ale to, že si growlitha chytím, už mě napdlo hned po souboji s ním. Je to silný pokémon, kterého si musím chytit." ,,Tak a zárověň tím pomůžeš znovuzavedení normálního pokémoního života v přírodě!

Richie
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky