Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Nielova cesta

3. První zápas

V minulém díle jsme se dočetli, že Niel si vybral jako prvního Pokémona Cyndaquila. Navíc chytil i Pidgeho a ihned ho vyléčil. Nyní jsou na cestě po stezce 29 a míří do Cherrygrove City.

Cyn a Niel se velmi spřátelili a tak jsou z nich velice dobří kamarádi. Pár hodin ráno trénovali a navíc Niel chytil i Weedla, kterého ani moc nemusel oslabovat. Když po několika dalších hodinách chůze dostali všichni hlad, Niel se rozhodl, že si dají svačinku. Našli proto malý palouček v lese. Niel vypustil Pokémony, aby se trochu protáhli. Pidgey začal kroužit nad paloučkem a opět přistál až když Niel vytáhl z batohu něco jídla. Všichni začali jíst až na Weedla, ten se pustil do místních kytek. Náhle si však všiml ovocného stromu, vylezl na něj a pustil se do ovoce. Niel hned poznal, že je to ovoce, které má léčivé účinky na Pokémony, jak jednou říkali v televizi. Pár jich natrhal a všiml si, že Weedle nevylezl na strom jen pro ovoce. Weedle se zavěsil na jedné z větví a zavřel oči. Chvilku se nic nedělo a pak se najednou objevilo jasné, bílé světlo. Weedle začal zářit a rostl a rostl až......Kakuna. ,,Jó, mám Kakunu a to bez jakéhokoli tréningu" radoval se Niel. Vrátil Kakunu do pokéballu a dal do batohu zbytek jídla. Najednou z křovin vyskočil divoký Spearow. Niel ho chtěl chytit, ale všiml si, že za ním vyskočil ještě jeden kluk a křičel: ,,Vrať se ty malá kupo peří, proč nebojuješ?? Slabochu!!" Pak si však všiml Cyna u Nielovy nohy. ,,Ten je rozkošný, krásný, dobře vytrénovaný!!" ,,No..." začal Niel, ale kluk ho přerušil: ,,Dáme si zápas, kdo prohraje, dá tomu druhému svoje Pokémony!! "Niel, který měl hlavu plnou Pokémonů, souhlasil, jeho touha po dalších Pokémonech překryla zdravý rozum. Najednou si uvědomil, co udělal, a tak chtěl zápas odvolat, avšak kluk už oznámil zápas 3 na 3.

,,Bojuj, Zubate" Malý netopýr vyletěl do ohromné výšky a zase se snesl na zem.
,,Bojuj, Pidgey" Pidgey se vyřítil z pokéballu a bez toho, že by nějak přibrzdil, využil rychlosti mrštění z pokéballu a použil náraz. Zubat nečekal tak pohotový útok a odletěl několik stop nazpět. Vzápětí se vznesl a použil superzvuk. Pidgey se zapotácel a nestihl cokoli udělat proti Zubatovu nárazu. Zubat poodlétl a použil znovu náraz. Pidgey však zaslechl chytře myšlený povel k větrnému víru. Pidgey se vznesl a svými křídly vyvolal hotové tornádo. Zubat, který nestihl uhnout, vletěl přímo do něj. Chvíli se uvnitř točil a pak ho vír vyplivl směrem k zemi, na kterou Zubat drtivě dopadl. ,,1:0" Poznamenal Niel a pochválil Pidgeho.

,,Weepinbelle, bojuj" vykřikl kluk a hodil pokéball do arény. Z pokéballu se vyhrnul Weepinbell a použil listovou břitvu. Pidgey se vyhnul pouze jednomu listu a druhým dostal plnou dávku. Padl na zem a byl konec.

,,Pidgey, vrať se, Cyne, bojuj" křikl Niel a poslal do boje Cyna. ,,Cyn?? Hezký jméno, to aby si zvykal že ho uslyší ode mě!!" smál se kluk. ,,Ne, to tvůj Weepinbell by měl vědět, že brzy změní svého pána" opáčil Niel. To už však Pokémoni zahájili bitvu.Weepinbell použil listovou břitvu, ale Cyndaquil se jednoduše vyhnul. ,,Použij žhavý popel" křikl Niel. Cyn tedy mrštil několik žhavých uhlíků. Podařilo se mu trefit se přímo do Weepinbellovy tlamy.Weepinbell začal hořet a netrvalo dlouho a byl vyřazen. ,,Skvěle, Cyne" řekl Niel.

,,To není konec" vyhrkl kluk a dodal ,,bojuj, Marille!!"
,,Máááril" ozvalo se z arény. Marill použil bubliny. Cyn se vyhnul a použil náraz. Než však doběhl k Marillovi, použil Marill vodní dělo. Proud vody odhodil Cyna až k Nielovi a tak ho Niel vrátil. Věděl, že jeho poslední Pokémon Kakuna moc nezvládne, ale nemohl nic dělat.
,,Kakuno, leť." Kluk se začal smát: ,,Cha,cha,cha nic jinýho nemáš?? Tvoji Pokémoni jsou už vlastně moji!! "Kakuna ihned po příletu do arény začala zatvrzovací útok. Marill použil vodní dělo, ale voda se o Kakunu jen tříštila. Kluk se najednou přestal smát, pochopil, že je to k ničemu a že Kakunu neporazí tak jednoduše, jak myslel. ,,Nevadí" prohlásil ,,Marille náraz!!" Kakuna se maximálně zatvrdila a čekala na náraz. Marill opravdu hodně zrychlil a ....... TŘÍSK! Ozvala se rána a Kakuna odlétla vzduchem na blízký strom. Niel i kluk byli strašně překvapeni, když zjistili, že víc újmy než Kakuna utrpěl Marill. Niel se rychle vzpamatoval a přikázal jedovou injekci. Kakuně se těsně pod očima otevřela malinká skulinka a z ní vyletěl malinký osten. Zasáhl Marilla a ten už nemohl pokračovat.

,,Výhra!! "křičel Niel. ,,To....to n...není mož...možné!!" koktal kluk. Niel jen řekl : ,,Nech si svoje Pokémony. Ale pamatuj, že o Pokémony se nebojuje." řekl Niel a tvářil se velice hrdě. ,,Jak se jmenuješ??" zeptal se ,,Mike" odpověděl kluk. ,,Pojď se mnou, kamarád se vždycky hodí a můžeme alespoň trénovat!!" Mike souhlasil a tak šli dál stezkou 29. Vyšli k Cherrygrove City a společně si povídali o Pokémonech a tak podobně. Hodně se skamarádili a Mike naučil Niela jak naučit Cyna plamenomet. Ale o tom až příště......

To be continue....

M. J. Missile
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky