Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Kapitola 13 - Zkouška rychlosti

"Dobrá, týme, dostali jste se daleko", potěšeně zvolal CoolGrovyle. "Obvykle ani nemám možnost si zabojovat, protože přicházím ve Velké Výzvě na řadu až jako třetí a poslední. Většina pokémonů vypadne v prvním nebo druhém kole. To ale není váš případ... Mohu se zeptat, který odvážlivec si troufne vyzvat mě v souboji mrštnosti a rychlosti?"

Scyther udělal velký krok vpřed. "Já tě vyzývám", pohlédl mu zpříma do očí.

(zatímco Raichu řešil hlavolamy, vylosovala skupinka Scythera jako zástupce na 3. kolo)

Pokémon s listem na hlavě se na něj usmál: "Bezva, vlastně jsem doufal, že si zabojuju právě s tebou. Bude to souboj mečů!"

Oba pokémoni si stoupnuli naproti sobě s rozestupem asi 5 metrů. CoolGrovyle zvedl svá ostří vyrůstající z jeho předloktí. To vzápětí napodobil i Scyther se svými šavlemi. Velmi soustředěně se na sebe dívali. Napětí ve vzduchu by se dalo krájet. Ticho přerušoval jen občasný šum slabého vánku, který se střídal s naprostým bezvětřím.

Ostatní se na to divadlo z bezpečné dálky dívali.

"Teď!", vykřikl Grovyle a vrhnul se na Scythera. Ten sice chtěl ve stejném okamžiku také vyrazit, ale než stihl cokoliv udělat, byl už soupeř u něj. Instinktivě se kryl svými šavlemi. A to bylo jeho jediné štěstí, jinak by o zlomek vteřiny později dostal zásah. Cink, odrazily se jejich ostří od sebe hlasitě.

Grovyle se samozřejmě s jedním neúspěšným úderem nespokojil - rozhodl se zasypat kudlankovitého pokémona celou sprškou rychlých úderů. Naštěstí i jemu chvíli trvalo, než se do rychlého tempa dostal - a Scyther tedy měl možnost rytmu souboje se přizpůsobit. Tempo se stále zvyšovalo a zvyšovalo - údery přicházely z různých stran a často byly velmi nečekané. Přesto se však Scytherovi dařilo údery zatím vykrývat, nebo jim uhýbat. Občas se však jednalo i o kus štěstěny, že od Grovyla nedostal zásah.

Už bych mohl pomalu přejít taky i do útoku, pomyslel si hmyzí pokémon.

"Bráníš se docela dobře, ale sebelepší obrana je ti na nic, pokud nezkusíš ve správnou chvíli i udeřit", jakoby mu CoolGrovyle četl jeho myšlenky.

Oba bojovníci bojovali už přes dvě minuty a z čela jim začal stékat pot. Na chvíli se zastavili, jakoby mezi nimi proběhla imaginární dohoda, že si dají několik vteřin pauzu.

Poté Scyther zvednul paže na znamení, že se chystá k útoku. I Grovyle natáhl své čepele před sebe, aby se na útok připravil. Poté se kudlankovitý pokémon vrhl do útoku. (Ilustrace od Scythera) Ve zlomku vteřiny překonal prostor mezi nimi a pokusil se oběma šavlemi naznačit útok na Grovylovu hlavu. V poslední chvíli však nečekaně změnil směr útoku a pokusil se místo toho zaútočit na Grovylovy nohy. Ten to ale tak trochu čekal a uskočil do zadu. Sakra, tohle už jsem ho skoro měl, pomyslel si naštvaně Scyther.

"Výborně, učíš se rychle", pochválil ho Grovyle. Neztrácel však drahocenný čas a z úskočného manévru přešel rovnou do protiútoku. Zuřivě sekal nalevo i napravo ve snaze souboj ukončit.

Scytherovi došlo, že už dlouho toto tempo neudží. Nastavoval zoufale své šavle do cesty útokům, ale začínal cítit, že se mu to vymyká z rukou. Stále častěji se stávalo, že uskakoval před nečekaným úderem doslova na poslední chvíli. A ani jeho skromné pokusy přejít do protiútoku se nesetkaly s valným úspěchem.

Pokémon s listem na hlavě si naopak souboj užíval. Cítil, že je pánem situace a že soupeřovi už docházejí síly. Nějakou dobu si s ním takhle pohrával a snažil se jej rychlými údery vyčerpat.

Po chvíli už mu ta hra ale začala připadat trochu nudná: "Dobrá, tento souboj mě zatím docela bavil, ale je čas to ukončit!", zvolal náhle Grovyle. Pokusil se rychle seknout do Scytherova levého ramena. Ten opravdu v hodině dvanácté nastavil do cesty šavli. Grovyle se s tím nespokojil a zaútočil i druhou čepelí. Scyther se sklonil, aby se výpadu vyhnul. Pak si však uvědomil, že druhou paži má on sám volnou. Teď nebo nikdy, pomylslel si. Šavle prosvištěla vzduchem a zasáhla Grovyla do břicha - sice jen velmi jemně, ale zasáhla.

"Co to...?", nestačil CoolGrovyle zareagovat. Náhle mu došlo, že ho Scyther porazil.

"Zásah! Dostal jsem tě! Jupí", radoval se hmyzí pokémon z nečekaného vítězství. Ostatní se k nim seběhli.

No, dneska holt byl soupeř lepší, pomyslel si CoolGrovyle. Prohry ale nelitoval, protože do souboje dal dnes maximum a pořádně si ho užil. Přistoupil k Scytherovi a zdvihl do vzduchu svou čepel. V pokémonním světě se jednalo o gesto úcty a respektu. "No, bojoval jsi statečně a zaslouženě jsi nakonec vyhrál... Gratuluju", usmál se na svého pokořitele.

"Děkuju", zašklebil se na něj Scyther vesele a také zvedl svoji šavli. "I ty jsi bojoval suprově".

Dratini
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky