Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Nová Země

Jmenuji se Green Okido a pocházím ze třetí generace lidí, která žije na Nové Zemi. Nová Země je planeta, která je obývána námi lidmi a agresivními tvory s velmi zvláštními schopnostmi. Říkáte si, jak jsme se na Novou zemi dostali? Povím vám to.

Původně lidé pocházejí z planety Země, v roce 2100 zbývalo na Zemi jen minimum nerostných surovin, vše co šlo, bylo recyklováno a materiálem se šetřilo. V této době už na Zemi žilo 12 miliard lidí a jen minimum zvířat, neužitečné rostliny byly jen na pár tisících kilometrech čtverečních. Pro uchování zvířat a rostlin pro další generace byly vytvořeny Analyticsbally. Tyto zkráceně Abally dokázaly kompletně analyzovat DNA, byly ve tvaru koule o velikosti basebalového míče. Do Aballu byla vložena zvířata a rostliny, a jejich zanalyzovaná DNA byla odeslána do databáze. Lidstvo bylo už na takové úrovni, ze se zvíře mohlo znovu narodit z několika buněk, do nichž byla vložena zanalyzovaná DNA z databáze. Lidstvo chtělo zachovat i sebe a tak vznikl projekt Generační lodi.

Cílem projektu Generační lodi bylo najít vhodnou planetu pro život a to i za předpokladu, že loď na ni poletí dlouhé desítky až stovky let. V roce 2121 byla tato loď dokončena a několik stovek lidí se s ní vydalo na dlouhou cestu. Do Generační lodě nastoupili inteligentní a hlavně maximálně zdraví lidé, podmínky pro přijetí byly velmi tvrdé, zdravotní stav se zkoumal několik generací zpět. Není divu, v době kdy mělo 90% populace alergie, 50 % cukrovku a 15% mělo epilepsii. Generační loď byla připravená na to, že se populace na ni zněkolikanásobí a lidé na ní, byli připravení naučit následující generaci vše, co znali a na Zemi dokázali. Jako nejdůležitější znalost byla výroba Analyticsballů. Protože surovin na výrobu Aballů bylo málo, v každé generaci se to naučilo jen několik málo jedinců. A proč byly Abally tak důležité? Loď byla sice schopna najít obyvatelnou planetu, ale nedokázala zjistit, zdali na ni nejsou nebezpečná zvířata, rostliny či viry a bakterie, analýzu prostředí měly zajistit Abally. Abally mají bohužel i špatnou stránku a to tu, že to, co do nich je vloženo, už se nikdy nedostane ven, nic z toho nezbude, každý Aball jde použít jen jednou.

Po mnoha desítkách let Generační loď objevila planetu, na které by mohli lidé žít. Na planetě byly rostliny a tvorové, které loď neznala. Na planetě bylo minimálně 6 kontinentů, možná více, to dosud není známo. Když se loď přiblížila k atmosféře, začali se objevovat neznámí tvorové. Když loď procházela atmosférou, začal útok, začali se objevovat různí tvorové, kteří na loď útočili. Loď dostala zásahy od vody, ohně, elektřiny a pro nás tenkrát neznámých různých pulzů. Začala evakuace lodi, pár tisícům lidí se podařilo dostat do únikových modulů. Každý modul se vydal na jiný kontinent, do dnes nevíme, kolik modulů odstartovalo z lodi ani kolik jich přistálo. Víme ale, že asi tisíc lidí, přišlo o život, protože se do modulů nedostali včas.

Loď byla kompletně zničena, moduly byly poškozeny, takže jen minimum informací bylo v počítačích zachováno. Lidé si museli vystačit s tím, co se na lodi naučili. Planeta byla hustě obydlená tvory a tak lidé začali vyžívat Abally k analýze prostředí. Velkým překvapením pro lidi ale bylo, že po vložení neznámých tvorů do Aballu, zůstává v Aballu zvláštní energie. Časem bylo zjištěno, že tvorové se od zvířat na Zemi velmi liší, umějí zpracovávající energii do formy útoků, a po vložení do Aballu zůstávají v něm neporušení jako energie. Abally byly pozměněny tak, aby bylo možné energii tvora vyvolat ven z Aballu. I velké tvorby bylo možné vložit do poměrně malého Aballu a tak se tvorům začalo říkat Pocket Monster, neboli Kapesní Mostra, zkráceně Pokémon. Abally, které byly pozměněny a dokázaly Pokémony v sobě uchovat na libovolně dlouhou dobu a zase je pustit, byly přejmenovány na Pokébally. A proč si lidé chtěli Pokémony nechat? Jak už jsem zmínil, loď byla Pokémony napadena a tato napadení se odhrávala i na povrchu planety, ve vesnicích a městech. Domestikovaní Pokémoni, byli ochotni proti těmto divokým bojovat. Čím více domestikovaní Pokémoni bojovali, tím silnější byli, učili se nové útoky a někteří se dokonce vyvinuly. Lidé kteří Pokémony vlastnili, museli na souboje nejdříve Pokémony vytrénovat a tak se jim začalo říkat trenéři. Ti nejlepší trenéři si zakládali ve městech budovy, kde učili ostatní trenéry jak s Pokémony zacházet a jak je trénovat. Začali si říkat trenéři stadionu. Trenér který dokázal, trenéra stadionu porazit získal odznak, po získání odznaku mohl trenér vyrazit na cestu po dalších městech a prozkoumávat různě nebezpečné oblasti. Čím více odznaků měl, tím do nebezpečnějších oblastí mohl. Pokud trenér získal 8 odznaků, mohl vyzvat k souboji Elitní čtyřku a po ní i šampiona. Pokud tyto trenéry porazil, mohl se vydat na další kontinent. Cesta na další kontinent je velice nebezpečná, každý kontinent je chráněn několika "Legendárními" Pokémony. Legendární jsou kvůli tomu, že je vidělo jen minimum lidí a to z důvodu, že setkání s nimi moc lidí nepřežilo. Legendární Pokémoni brání přesunu lidí z kontinentu na kontinent a vyměnování informací. Lidé na kontinentech o sobě mají jen minimum informací, je totiž jen minimum trenérů, kteří se na jiný kontinent vydají a přežijí tuto cestu. A proč se nekomunikuje třeba pomocí rádia či internetu, tak jako na Zemi? Někteří Pokémoni dokáží tyto komunikace zachytit a okamžitě dochází k útokům na vysílače i města.

A teď zase něco o mě. Můj děda Yukinari Okido mi dal možnost stát se trenérem Pokémonů. Vybral jsem si za partnera Squirtla. Díky kterému se mi podařilo pochytat mnoho Pokémonů a vyhrát mnoho zápasů. Jak má cesta pokračovala, získal jsem dostatek odznaků, abych mohl vyzvat na souboj Elitní čtyřku a po jejich poražení jsem vyzval Šampiona. Šampiona jsem porazil a tak mi připadalo, že je moje putování u konce. Jako šampion jsem byl ale nakonec poražen, stejně jako všichni moji předchůdci. Při zápasu s ním jsem si uvědomil, že zápasy pro mě nejsou až tak důležité a že mnohem více mě baví Pokémony trénovat a sledovat, jak sílí a učí se nové útoky a to, jak se vyvíjejí. Rozhodl jsem se vydat na další kontinent, kde objevím a pochytám nové Pokemony, kteří se na našem kontinentě Kanto neobjevují.

Autorka: Eewee

Eewee
Zpět na seznam povídek
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky