Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Modré z nebe

Jednou James chtěl snést Jesse modré z nebe. Jenže nevěděl jak. Byl z toho zoufalý a nemohl se ani nikomu svěřit, protože to mělo být překvapení. Tak si začal vymýšlet ztřeštěný nápady, jak by to mohl udělat. A samozřejmě by to nebyl on, kdyby je i neuskutečnil. Jeho první pokus byl, že v noci ukradl hasičský auto a použil vysouvací žebřík. Začal šplhat až nahoru a chtěl dosáhnout na oblohu. Ale najednou se s ním žebřík začal sesouvat! Chudák nevěděl, co má dělat, a tak jen civěl do tmy pod sebou, ale jen do té chvíle, kdy uviděl policejní auto. To seskočil bez přemýšlení dolů a co nejdál, aby ho policajti neviděli. Sice si rozbil dršku, ale byl rád, že aspoň nebyl zatčen.

Za několik dní vymyslel nový plán. Tajně si vypůjčil rakeťácký balón a letěl. Ve výši, kdy už mu začaly zaléhat uši, najednou uviděl, že mu uhasíná plamen u balónu. Co měl dělat?!? Nezbývalo mu, než zase vyskočit! Dopadl doprostřed Tichého oceánu, kde ho po chvilce vzal na podmořskou projížďku naštvaný Vaporeon. James vůbec neuvažoval o tom, že by ho zkusil chytit. Byl rád, že se vůbec u Cianwood City vyhrabal z vody a okamžitě běžel do místní lékárny pro lék na částečné utopení. „Do toho postiženýho balónu už mě nikdy nikdo nedostane,“ myslel si ve svém promrzlém mozku.

Když se dal zase dohromady, rozhodl se naučit svého Weezinga létat, aby ho mohl použít jako dopravní prostředek. Dalo mu to sice hodně práce, ale nakonec to dokázal! Byl šťastný, a hned to letěl vyzkoušet. Zdálo se to jako dobrý nápad, až do té doby, kdy vletěli do sněhové bouře. James z Weezinga spadl a zasypala ho lavina. Weezing když to viděl, otočil se a letěl rovnou domů do Pokéballu. James už byl skoro tuhej, když ho našla horská služba s Houndoomem, který mu dal napít značkového rumu a tím ho oživil.

Další pokus byl vloupání do skladu vesmírných lodí NASA. Ukradl tam raketu Apollo 70 a jako správný Rakeťák si myslel, že jí umí řídit. Ale neuměl. Málem se v ní zabil, strefily ho meteorický deště a pak havaroval na Měsíci. Tak tam zanechal vlaječku s písmenem „R“ a čekal, až ho tam někdo najde. Naštěstí pro něj se to stalo, ale až za týden. Zhubnul tam jak po redukční dietě!

Nakonec se rozhodl, že jí koupí v krámě tu bonboniéru od Orionu. Byla to sice „jenom“ čokoláda, ale už nechtěl riskovat život. A dobře udělal.

Tice a Cheetara
Zpět na seznam povídek
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky