Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Setkání u Modrých vodopádů
(Once in a Blue Moon)

Ash a jeho přátelé jsou u řeky, Ash si bezstarostně leští svoje pokébally a samozřejmě i záhadný GS-ball. Poté si chce dát něco k jídlu, ale z vody vyskočí divoký Quagsire a sebere povalující se GS-ball. Vzápětí na to mizí proti proudu řeky. Ash honem povolá svého Squirtla, aby na Quagsira zaútočil a vzácný pokémíček od něj získal nazpět. Ale Quagsire je slizský a kluzký a velice špatně se chytá. Squirtle na něj použil vodní dělo a Quagsire mu vodní útok oplatil. Opět se snažil utéct, ale naštěstí mu míček vypadl z tlamky přímo do pacek Pikachu. Quagsire se na chvíli zastavil a zlobil se, snažil se přesvědčit Ashe, aby mu GS-ball nechal, ale pak se objevila na scéně policistka Jenny a tak se Quagsire vytratil. Jenny naše hrdiny zatkla za porušování zákonu na ochranu Quagsirů!

Na policejní stanici se vše vysvětlilo, když se policistka Jenny dovolala profesoru Oakovi. Velice se omlouval, ale zapomněl se o vzácných Quagsirech Ashovi zmínit, zakže Ash ani nevěděl, že se dopustil nějakého přestupku. Quagsirové totiž žijí jen ve velice čistých vodách a tak jejich přítomnost dokazuje i čistotu vod. Jsou velice vzácní a chránění. A navíc každý rok v tomto období si berou od lidí vše, co je kulaté. Proto Quagsire ukradl GS-ball! Ale nejkrásnější na tom všem je, když se druhý den všechny ukradené věci vrátí po proudu majitelům. Prý to nosí štětsí. A největší štěstí má ten, jehož kulatý předmět připlave jako poslední. A tak nikdo nebrání Quagsirům si věci brát.

Najednou si všimli, že je za okýnkem někdo pozoruje. Byl to ten samý Quagsire, který předtím odnesl Ashův GS-ball. Byl neodbytný a chtěl ho získat znovu, a to za každou cenu. Ale Ash mu ho vydat nechtěl... Ash, Misty a Brock opustili policejní stanici. Když přecházeli most přes řeku, Quagsire vyskočil přímo Ashovi na hlavu a držel se jako klíště. Nikdo ho nedokázal odstranit, protože byl moc kluzký. Když Ash povolal z pokéballu na pomoc Chikoritu, žárlila a vyvolala takový zmatek, že Ashovi z batohu GS-ball vypadl a Quagsire se ho zmocnil. Dříve, než se kdokoli stačil vzpamatovat, plaval Quagsire proti proudu řeky pryč. Ash chtěl zasáhnout, ale pak si uvědomil, že nemůže dělat vůbec nic, protože zákon Quagsiry chrání... a tak se alespoň vydal za ním po okraji řeky, že ho bude sledovat. Zjistí, k čemu jeho vzácný pokéball potřebuje.

Mezitím se s Quagsiry setkali též Rakeťáci. Meowth se zrovna radoval ze své nádherné kulaté kouličky, která mu bude sloužit jako dekorace, když se objevil Quagsire a sebral mu ji! To se Rakeťákům nelíbilo, chtěli si Quagsira chytit, ale než stačili vypustit z pokéballů své Pokémony, pokébally byly pryč! A Quagsirové si s úlovkem vesele plavali pryč po řece... Rakeťákům nezbylo, než se za nimi také vydat, aby ještě kdy spatřili své Pokémony.

Už se setmělo. Naši hrdinové došli až na místo, kde se všichni Quagsirové sešli a usadili. Policistka Jenny povídala, že žijí tam, kde je vodopád, ale tady žádný vodopád neviděli, bylo jim to podezřelé. Rakeťáci už toto místo také objevili. Našli své pokébally pohozené u břehu řeky. Teď přišel čas na chycení Quagsirů! Přijeli s obřím přístrojem, který se snažil Quagsiry polapit. K překvapení Rakeťáků se však všichni vodní Pokémoni lehce ze sevření osvobodili právě díky své kluzkosti. Nadešel čas na plán s pořadovým číslem dvě: Rakeťáci vyhodili na Quagsiry síť. Tento plán už by býval vyšel, kdyby se neobjevil Ash a loupež Rakeťákům nepřekazil. Ale Bulbasaurův úponek lehce osvobodil Quagsiry ze zajetí sítě a Rakeťáci zmizeli ze scény... poté se všichni Quagsirové zvedli a plavali proti proudu řeky. Ash a přátelé je následovali.

Quagsirové dorazili k místu s vodopádem. Každý zabral své místo v řece a pak jeden po druhém odhazovali za pomoci svého vodního děla své nalezené kulaté předměty do vodopádu. Jako kdyby soutežili o to, který vyhodí míček co nejvýš. Ash, Misty a Brock pozoruhodné chování Pokémonů okouzleně sledovali. Nakonec se k vodopádu přiblížil Quagsire s GS-ballem. Jeho kulatý předmět vyletěl nejvýš! Po tomto hodu tajemný rituál skončil. Všechny ukradené předměty teď plavaly bez povšimnutí Quagsirů dolů po proudu řeky, aby se zavčas vrátily svým majitelům. Ash si s hrůzou uvědomil, že musí okamžitě zpátky, jinak svůj GS-ball nechytí! (Kdyby raději vyslal Squirtla... no... :o) A tak se všichni tři kamarádi dali úprkem zpět.

K ránu už všichni lidé netrpělivě očekávali v řece návrat svých předmětů. Jako poslední se blížil GS-ball, udýchaný Ash ho stihl chytit právě včas. Všichni mu pogratulovali, jelikož jeho předmět připlaval jako poslední. Vypadá to, že Ash bude mít na své cestě hodně štěstí...

Quagsirové sbírají všechny kulaté předměty Tajemný rituál Ashův GS-ball je zpět!


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky