Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

PJZ je zpět

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 14.07.2025 v 12:07:32, Odpovědět
IP hash: xc67fa6e2f3b38071

Tak plánované spojení webu s Pikachu.CZ se trochu zvrtlo a vyvolalo víc otázek, než odpovědí. Takže jsem vrátil stav zpátky před tu změnu a zkusíme se nejprve lépe dohodnout co a za jakou cenu chceme udělat.

Pravda je, že udržovat dva polomrtvé weby není do budoucna ideální stav. Oba weby jsou navíc už letité a určitě je nebudeme nějak významněji modernizovat, spíš jen udržovat funkční stav. Padl návrh vytvořit komunitní web nový a PJZ i Pikachu.CZ ponechat jako archiv. Našli se i lidé ochotní se toho chopit. Ale vím, jak to máme všichni s volným časem, tak uvidíme.

Zatím jsem poloautomaticky přepsal scripty webu na PHP7 a provedl i část nezbytných ručních úprav. Ale už teď vím o pár chybách a další mi určitě unikly, takže pokud narazíte na nějakou nefunkční část webu, napište to prosím do tohoto tématu, pokusím se urychleně vyřešit.

V budoucnu bych chtěl upravit ukládání hesel registrací do bezpečnejší podoby (jako na sloučeném webu), ale zatím s tím počkám, nechci dělat moc změn naráz, když ještě není doladěná funkčnost v PHP7.

Každopádně se všem omlouvám za vzniklý chaos.

Pro ty, kteří tento web nenavštívili mezi 11.7. odpoledne - 14.7. dopoledne a tudíž nezaznamenali co se dělo:

11.7. jsem nasadil novou, upravenou verzi webu Pikachu.CZ, kde jsem resetoval registrace, vytvořil archiv Pikachu a PJZ témat a registrací, dostupný na Pikachu.CZ a začal směrovat přístupy na PJZ na Pikachu.CZ. K této změně jsem se odhodlal na základě rozhovorů s členy komunity v minulosti, kdy většina byla pro spojení webů a e-mailu od poskytovatele hostingu s informací, že končí s podporou PHP do verze 7.3 (do té doby jsem to stále odkládal). Ukázalo se však, že z toho spojení není nikdo moc nadšený, hlavně proto, že bychom tím přišli o kus naší historie (převáděla by se jen komunitní tvorba, jako Povídky, Fanart atd.. + reporty ze srazů). Po rozhovoru s Enderem (a dalšími) jsem se tedy rozhodl vrátit původní stav a aktualizovat oba weby na PHP 7.4.

Zpráva byla změněna dne 24.07.2025 v 09:17:40

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2026
Webdesign by Akela Taka 2001-2026
Novinky
Credits Novinky