Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

PokéPochod do Prčic - 21.5.2022

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 29.04.2022 v 14:56:06, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

Po dvouleté pauze způsobené Covidem by se akce letos opět měla konat. A já a několik dalších Pokémonů bychom se chtěli zúčastnit. Pokud by měl někdo zájem se k nám přidat, napište to prosím do tohoto tématu.

Navrhuji letos trasu z Olbramovic. Důvodem je slušná dostupnost z Prahy a možnost pozdějšího startu (do 10:30). Pokémoni vesměs nejsou žádní ranní ptáci a odchody někdy do 9h (vyžadující z Prahy vyrazit už v 7h či dříve) nejsou moc reálné. Další takové (s pozdějším startem) trasy podobného typu jsme již absolvovali v minulosti (Sedlčany, Střezimíř).

Letos chtějí nějaké regustrace dopředu, informace najdete na oficiální stránce akce.

PokéPrčice obrázek

 

Zpráva byla změněna dne 29.04.2022 v 14:59:02



img
[2] Vložil Dratini dne 02.05.2022 v 18:30:09, Odpovědět
IP hash: -

To zní fajn.



Моrx
モルックス
 
[3] Vložil Morx dne 16.05.2022 v 16:29:16, Odpovědět
IP hash: ac8cd4975055fe21

To je moc málo P... :P

Pochod Pokémonů Praha-Prčice - pouze prima Pokémoni! (PPPP PPP) :P



lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 17.05.2022 v 12:57:44, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

Informace pro případné zájemce: Letos to organizátoři udělali netradičně s podmínkou registrace předem. Oficiální vysvětlení je, že vzhledem k omezení v dopravě chtějí limitovat počet účastníků.

V době, kdy jsem o akci informoval, nebyla ještě registrace možná a včera již byla většina tras obsazených (dneska jsou již obsazené zcela všechny). Pokud jste tedy někdo uvažovali o účasti a zároveň nemáte registraci, můžete se již přidat pouze jako doprovod (nedostanete mapku, lístek pro razítka z checkpointů a ve finále trofej - botičku).

Registrace předem je podle mě dost nešťastné rozhodnutí, které podle mě tradiční akci dost kazí, ale holt je to tak...



K
[5] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 21.05.2022 v 05:26:29, Odpovědět
IP hash: d7a20035005a2a9

[4] lisakVUK: chtěli pochod ale začali jim tam chodit lidi...



lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 26.05.2022 v 10:59:20, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

Akce proběhla. Zúčastnili jsme se ve složení Dratni, Mňau, Infernape, David-Pikachu a já (Raichu bohužel nedostal volno v práci).

Jak jsem již psal, letos zavedli povinnou registraci dopředu (spojenou se zaplacením 40Kč/osobu). Což způsobilo první problém. Když jsme o účasti začali uvažovat, registrace totiž nebyla ještě možná (mimo to jsme ještě ani nevěděli, kdo nakonec bude moct). Registraci jsme tedy začali řešit v pondělí 16.5. a s údivem jsem zjistil, že téměř všechny trasy jsou už uzavřené, jako naplněné. Volná byla pouze hlavní 70km trasa z Prahy, 50km trasa z Pikovic a 48km z Čerčan. Zvolil jsem tedy Čerčany, ale jejich systém mi při pokusu o nákup napsal, že je k dispozici přes mínus 50 míst a registraci nešlo dokončit. Takže jsem zaregistroval 50km Pikovice (to prošlo) s úmyslem jít jinou trasu (zde uvedené Obramovice). Poplatek byl stejný pro všechny trasy, takže jsem vycházel z toho, že pořadatel si přijde na své a může mu to být jedno. Navíc registrace v minulosti nikdy nebyly, stačilo se dostavit včas na libovolný start, zaplatit a to bylo vše. Jako zdůvodnění registrací pořadatel uváděl snahu o nezahlcení dopravy (na železnici ve směru České Budějovice je nějaká výluka), což v případě Olbramovic nemuselo vadit (bylo možné jet autobusem z Roztyl) a pro konec akce už je to bezvýznamný argument, protože všechny trasy končí v Sedlec-Prčici.

V sobotu jsme tedy s menšími komplikacemi způsobenými zpožděním hromadné dopravy dojeli do Olbramovic na start. Tam jsme zjistili, že osazenstvo startu dostalo aplikaci která TECHNICKY neumožní odbavit účastníky jiných tras! Tedy zkontroluje validitu kódu obdrženého s registrací a to je tak vše. Po chvíli debaty, kde jsem vyjádřil svou nelibost nad tímto (z mého pohledu) "buzerativním" opatřením, jsem vydyndal 2 mapy (bylo nás 5). Pro neznalé akce - mapa neslouží jen k orientaci (to by stačila jedna), ale i jako místo, kde účastník obdrží razítka z kontrolních bodů ("punktů") v rámci dané trasy, na základě kterých v cíli účastník získá "odměnu" (plastovou botičku s rokem konání). Další mapy mi ale dát nechtěli s tím, že jich mají málo, můžeme si však počkat na konec startu a když něco zbyde, ještě nám nějakou dají. Jelikož start oficálně zavíral v 10:40 a my tam byli v 10:30, rozhodli jsme se počkat. Čekání se ale protáhlo, protože se čekalo ještě na zpožděný vlak z Prahy. Kolem 11h jsme ale konečně vyrazili se 4 mapami.

Vycházet na konec má však svá úskalí, kontrolní stanoviště na trase mají omezenou "provozní dobu" a stíhat ji při pozdním startu znamená nasadit docela svižné tempo. Což se nám zhruba 6km dařilo a narazili jsme "tajnou kontrolu" (na trase je vždy alespoň jedno tajné stanoviště pro případ, že by někdo podváděl a chtěl jen objet regulérní kontrolní body (ty jsou na trase vyznačeny). Značení trasy však bylo v některých místech nedostačující a tak se nám podařilo sejít z cesty (po chvíli jsme se na ní opět napojili poněkud dobrodružnou cestou přes pole a kopřivy). To samo nás trochu zdrželo a navíc ve skupině vznikl názor, že jsme tou odbočkou minuli kontrolní stanoviště. Rozhodl jsem se tedy asi 1km zpět s mapami pro razítka zajít, zatímco zbytek výpravy si dá PokéPauzu. Nenarazil jsem však na nic (a usoudil, že to asi už mezitím zabalili) a vrátil se bez úspěchu zpět. Záhy jsme zjistili, že ve skutečnosti bylo kontrolní stanoviště kousek před námi, mohli jsme tedy jen pokračovat v cestě. A zavřeli ho chvíli před tím, než jsme tam dorazili. V tu chvíli už vetšinu týmu přestala lákat představa honičky na další kontrolní body a pak se cpát v Prčicích do narvaných autobusů a změnili jsme si trasu tak, abychom došli do Votic, odkud jely poměrně často autobusy do Prahy.

Rekapitulace: PPP jsme letos nesplnili, ale prošli jsme se cca 33km hezkou krajinou, počasí nám přálo a docela si to užili. Do budoucna jsme se dohodli, že pokud budou i příště vyžadovat registrace, asi si rovnou uděláme vlastní výlet, protože tohle je otravné a omezující. Nebýt zbytečného zdržení na startu ve snaze získat mapy, bychom totiž i přes tu neplánovanou odbočku bez problémů stíhali.

 

Zpráva byla změněna dne 26.05.2022 v 13:15:01



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.


Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky