Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

18. Pokétábor/Pokéčundr (2019)
(PROBĚHL 6.7. do 13.7)

img
[1] Vložila Organizatori dne 07.12.2018 v 14:32:02, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Čundr 2019 se blíží a s ním i potřeba alespoň předběžně oznámit místo/čas konání. Vzhledem k tradičnímu střídání pobytů ubytování v chatách a kempech to nyný vychází na kemp. Takže:

Kdy: 6.7. do 13.7.2019 (pozor, nezvyklý termín!)

Kde: Ádova chatová osada

Možnosti ubytování: Chaty - každá chata má vlastní kuchyňku a WC s umyvadlem. Ve velkých chatách jsou 3 místnosti, oddělené jen závěsem - viz rozpis. Chaty jsou blízko u sebe

Menší chaty - dražší, menší

Stany - Vlastní stany, klasika

Ceny za týden:

1390 Kč / os / velká chata (vč. elektřiny, rekre.poplatku, wifi připojení a povlečení)

1600 Kč os / malá chata (vč. všeho)

450 Kč / stan + 600Kč / os (vč. elektřiny, rekre.poplatku, wifi)



Účastníci a rozložení:

- chata 2: Vuk | Infernape, Raichu | David, Jara, Miki (palanda)

- chata 3: Sui , Taiki (palanda) | Adam, +1 | Lugiak , Gaf , ? (palanda)

- chata 4: Dratini, Eevee | Ian , Scyther | Turtwig, Buizel, Lukáš (palanda)


Malé chaty

- chata 5: ?, ?, ?, ? (2x palanda)

- chata 6: Cool, Alice, Yamato (palanda)

- chata 7: Morx, Kimimari, Cone


Stany

Misty + Honza


Podtržení zaplatili zálohu, tuční zaplatili celou částku.

Chaty jsou pojmenované dle číslování v kempu.

Rezervace pobytu:

Zálohu ve výši 500Kč (shodně pro všechny) je třeba uhradit nejpozději 4.2. na účet 35-6510870257/0100

Doplatek posléze na stejný účet nejpozději 30.6.

! DO POZNÁMKY K PLATBĚ VŽDY PIŠTE SVOU PŘEZDÍVKU !

Do 4.2. máte rezervovaná místa v pořadí, jak jste si napsali posléze místa bez neuhrazené zálohy budou k dispozici každému, kdo zaplatí dříve.

Stravování:

Každá chata má k dispozici kuchyňku, v kempu je k dispozici bistro

DOPRAVA: Tradičně před odjezdem budeme vyhlašovat společné odjezdy z frekventovaných měst - Praha, Brno, Ostrava. V případě, že potřebujete pomoc naplánovat cestu přímo z vašeho (menšího) města, ozvěte se


Info pro nováčky: Rádi na akci uvítáme i nové tváře. Pokud chceš vědět o co se zhruba jedná, koukni na Srazy, kde jsou fotografie z předešlých akcí. Taky se můžeš zastavit prvně na některé z našich kratších akcí - víkendových, nebo jednodenních.

Celá akce probíhá bez alkoholu a cigaret. Po celou dobu jsou přítomní akreditovaní vedoucí a kvalifikovaný zdravotník. V případě dotazů se klidně obracej na morx@pikachu.cz

Společný odjezd z Prahy:

Nejbližší slušně dopravně obsloužené místo je Zdíkov. Ze Zdíkova je to necelých 7km do cílové stanice Úbislav, což bychom mohli dojít, nebo zkusit poprosit někoho s autem o odvoz alespoň zavazadel.

Nejkratší možná cesta je bohužel autobusy. Což v teplých letních dnech a ve více lidech nemusí být příliš pohodlné. Proto zde uvedu i alternativní možnost pro ty, kteří preferují vlaky a nevadí jim strávit na cestě delší dobu.

Do návrhu dávám i odjezd v 11:30. Osobně ho ale nebudu téměř jistě stíhat, neboť vyzvedávám účastníky z Mostu, Děčína (Boletic) a Ústí a Dratini asi poveze sestru od Zlína. Bohužel následující (a jediný přímý) bus jede až v 17h. Mezi tím je zmíněná dlouhá projížďka vlaky s odjezdem z Prahy ve 14:15.

- "krátké" cesty autobusem




- "dlouhá" cesta vlaky





Cesta ze Zdíkova:



Co se týká kempu, Morx bohužel dorazí až v neděli a formálně přebírat ho budu já. Pokud se nepodaří rozumně dohodnout na předání klíčů, může se stát, že bude třeba počkat na můj příjezd...

 

Moderátor upravil zprávu dne 27.06.2019 v 11:15:33




Příspěvky 86 – 105 z celkem 105. Zobrazit vše.

Моrx
モルックス
 
[87] Vložil Morx dne 16.07.2019 v 13:49:10, Odpovědět
IP hash: b0b841ff63968fe0

[86] Behold3r: <3

Jinak, všichni mi posílejte fotky!

 

Zpráva byla změněna dne 16.07.2019 v 13:49:20



lisakVUK
[88] Vložil lisakVUK dne 16.07.2019 v 16:00:44, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Vyjádření k čundru z mého pohledu:

Akce začala docela dobrodružně, neboť plán na příjezd účastníků z Ústecka ztroskotal na téměř dvouhodinovém zpoždění vlaku z důvodu požádu na trati. Plán byl takový, že David dojede z Boletic do Ústí, tam se sejde s Infernapem a společně vyrazí do Mostu, vyzvednout Járu. Z Mostu se pak mělo jet do Plzně, kde by se napojili na naši původně plánovanou delší vlakovou trasu. K požáru však došlo mezi Bílinou a Mostem, takže celý plán ztroskotal a bohužel bylo tak dlouhé, že ztroskotal i náhradní plán, počítající s autobusem z Mostu do Prahy a přidání se ke kratší, autobusobvé trase v 17:00. Takže jsem musel kluky odnavigovat přes Plzeň o 2 hodiny pozdějším vlakem a posléze naplánovat přestupy tak, že dorazili někdy po 20h do Vimperka. Bohužel v té době již nic na Stachy nejelo, takže jsem musel obtěžovat Lugiaka prosbou o svezení. Za což mu děkuji, neboť bez jeho pomoci by bylo vše ještě komplikovanější.

V souvislosti s tím, naše skupina, jedoucí z Prahy, nestihla vlak (zpoždění bylo původně ohlášeno na 20 minut a pravidelně se prodlužovalo, takže dlouho to vypadalo, že by mohl vyjít plán B s odjezdem z Mostu do Prahy a přípojem na bus vb 17h) a jela zmíněmým busem. Já jsem z něj vystoupil ve Vimperku, abych na kluky počkal, než se zařídí další odvoz.

Co se kempu týče, spousta lidí k němu měla výhrady, ale mě nějak zásadně nevadil. Ubytování z mého pohledu přijatelné, docela jsem se vypsal. Palandy byly, pravda, trochu sparťánské, ale klukům nevadily, naopak se hádali, kdo buse moct spát nahoře ;). Nicméně chápu, že pro mnohé lidi není moc příjemné, lézt na vratce působící palandy jen tak po konstrukci bez žebříku. Asi největší smůla byla s počasím, po opravdu teplých týdnech se výrazně ochladilo a teploty pod 20 stupňů opravdu nebyly příjemné.

Program pro neděli byl daný, cesta do Vimperka. Dratini bohužel musel odjet na Moravu, v pondělí se měl odpoledne vrátit. Autobus z Vimperka jel v 19:15. Před obědem jsme tedy vyrazili. Cesta nebyla nic moc, směrem k Vimperku nebyl použitelný souvislý zalesněný terén. Na začátku jsem zkusil zkratku přes louku, ta se však ukázala protkaná elektrickými ohradníky a obsazená pasoucím se dobytkem, takže po chvíli ne moc příjemného překonávání překážek jsme se raději vrátili na cestu. Pak se šlo chvíl u cesty, pak lesem, až jsme došli do Zdíkova, ze kterého jsme do Vimperka již raději jeli autobusem.

Ve Vimperku se zašlo na pozdní oběd, vlastně spíš večeři, a při té příležitosti jsem z mobilu prověřil Dratiniho autobus. K jeho překvapení se prezentoval jako již plně rezervovaný. Volal jsem na číslo provozovatele, prý stání je možné, avšak v omezené míře a jelikož bus není vypraven z Vimperka, nelze garantovat, že se tam člověk dostane. Jelikož to byl poslední bus na Prahu, hledali jsme tedy ještě další možnosti. A našli nějakou kombinaci vlaků (mám pocit že přes Strakonice), kdy z Vimperka to ale jelo asi za 10 minut a my pořád ještě čekali na jídlo, a pak kombinaci autobusu a vlaku (přes České Budějovice). Tu jsme zvolili jako možnou alternativu. Poté přinesli jídlo a posléze část naší skupiny nějak zjistila, že je někde v blízkosti raid v PokeGO na Groudona. Dohodli jsme se tedy tak, že já doprovodím Dratiniho a zbytek pujde na raid. V souvislosti s tím jsem zapůjčil svůj telefon s internetem kvůli sdílení dat a s Dratinim vyrazil jen s obyčejnou tlačítkovou Nokií. Což se ukázalo být fatální chybou. Mezi plánováním odjezdu a odchodem už uplynul přece jen delší čas vyplněný dohadováním a starostmi a výsledkem bylo, že ani já, ani Dratini jsme si pořádně nezapamatovali zvolenou kombinaci spojů, pamatoval jsme si dobře jen čas odjezdu. Oba jsme tedy vyrazili na Vimperské nádraží na vlak, kam jsme dorazili asi 2 minuty před předpokládaným odjezdem. Vlak, kupodivu, v tomto čase skutečně přijel, ve směru na Volary. Bylo mi to pravda trochu divné, ale říkal jsem si, že tam jistě byl nějaký přestup, který si už pořádně nepamatuju a bude čas ho zjistit, až se vrátím ke skupině a získám zpět svůj telefon. Dratini tedy odjel vlakem a já se vydal zpět, abych abych cestou potkal odjíždějící autobus směr České Budějovice. V tu chvíli mi došlo, že z Vimperka se mělo jet autobusem, tudíž jsme to popletli, ale bylo už pozdě. Ihned jsem tedy volal Dratinimu, aby z vlaku hned jak to pujde vystoupil a "žhavil linku" na Lugiaka, který byl naštěstí shodou okolností ve Vimperku a podařilo se mě s ním dohodnout, aby za Dratinim do Lipky (tam totiž stihl vystoupit) dojel a přivezl ho zpět do Vimperka. Akce se podařila, takže Dratini stihl těsně před odjezdem původně plánovaný bus v 19:15, kde naštěstí ještě bylo místo. My pak dojeli do Stach autobusem, který z Vimperka odjížděl kolem 19:30, a došli už bez většího dobrodružství do kempu. Je třeba říct, že jsme měli štěstí a bez Lugiakovy rychlé akce by asi Dratini už neodjel.

... pokračování příště

 

Zpráva byla změněna dne 16.07.2019 v 16:19:29



lisakVUK
[89] Vložil lisakVUK dne 16.07.2019 v 16:45:25, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

V pondělí se rozhodli Misty s přítelem navštívit vyhlídku na Javorníku. Z nějakých důvodů jsme s nimi nešli (teď nevím, zda jeli autem, či vycházeli v nekompatibilním čase) a rozhodli se tam vydat sami pěšky. Šel s námi i Ian a napadlo nás, dát to takovou oklikou zezadu přes Stachy. Ve Stachách jsme se posilnili a Ian tam na mapě našel nějakou cestu kolem Klostermannových skal, nechal jsem tedy plán cesty na něm. Cesta byla docela fajn, většina vedla lesem a přírodou, nicméně trasa se ukázala příliš dlouhá, než abychom za světla dorazili na Javodník. Po cca 20-25 km jsme to tedy stočili na Úbislav s tím, že na Javorník zajdeme jindy. Přes nesplnění původně vytyčeného plánu to byl hezký výlet, asi nejlepší z celého čundru.

Večer nás v kempu čekal již Dratini i se sestrou Eevee.

... pokračování příště

 

Zpráva byla změněna dne 16.07.2019 v 16:51:49



[90] Vložil Lugiak dne 16.07.2019 v 17:09:18, Odpovědět
IP hash: 309745fd8a7916bc

Aby se ně nějakém čundru nestalo něco z nějakým autem. Po příjezdu domů sem zjistil že mám zničený leví zadní brzdoví kotouč (což vydávalo při brzdění takoví "chřupaví" zvuk), asi se vpletlo něco do brzd. Nu nevadí.

Jinak na čundru sem projezdil asi 500 Km bez cesty tam a zpět.

Spáleno bylo 45 litrů nafty.



lisakVUK
[91] Vložil lisakVUK dne 17.07.2019 v 10:44:10, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Na úterý byl původně plánován výlet na Javorník, nyní již kratší, přímou cestou. Leč člověk míní, a Sui mění. Abych to vysvětlil: Už v neděli mě upozornila Sui, že v oblasti se nachází "výběh" s vlky, který by ráda navštívila. Podle jejích informací se měl nacházet někde u města Kašperské Hory. A jelikož jedním z plánů na výlet byla návštěva hradu Kašperk, padl návrh to zkusit nějak spojit a realizovat v jednom dni. Návštěva hradu se plánovala na středu. Počítal jsem i s možností, že by se to dohromady nemuselo stihnout a pro takový případ jsem byl odhodlán vlky realizovat ve čtvrtek. Takže jsme ji slíbil, že na vlky se podívat určitě pujdeme, počítám s tím.

Jenže v úterý dopoledne jsem potkal Sui, která mě vlastně jen oznámila, že vlci jsou od Kašperských Hor přece jen o kus dál a že tam pojede dneska autem s Lugiakem. Musím říct, že mě to rozladilo, neboť jsem tam chtěl taky a cesta autem neumožňovala přímou účast mé skupiny. Avšak rozhodl jsem se to zkusit naplánovat veřejnou dopravou s tím, že se tam pak kdyžtak sejdeme (což jsem Sui před odchodem také sdělil). Na vlky se kromě "Lugiakova" auta vydal autem i Morx a spol. My tedy vyrazili pěšky na Stachy, odkud měl jet bus (žel takto neplánovaně nebylo už nebylo moc na výběr, prostě se jelo prvním, možným busem, který jel jen do Kašperských Hor) a z Kašperských Hor jsme se vydali pěšky na Srní, kde měl zmíněný výběh být. Po cestě jsme volali Sui, ale dozvěděli jsme se, že oni už prohlídku končí, Morx & spol. někam zmizeli a nikdo nemá moc zájem čekat na nás (předpokládal jsme tak cca ještě 2 hodiny), než dojdeme. V tu chvíli jsem musel celý plán přehodnotit. Neboť nejen, že bychom tam zůstali sami, ale hlavně bychom se ze Srní do kempu již nedostali, nic naším směrem nejelo. Tak trochu jsem totiž počítal, že až se sejdeme, motoristé nás posunou na nejbližší místo odkud jede autobus, což tímto padlo. Stočli jsme tedy cestu na Rejštejn a pak jen tak tak stíhali ještě o pár km výš dojít na zastávku "Rejštejn, Radešov, rozc. 0,5", odkud jel poslední bus na Stachy.

Výlet to celkově nebyl špatný, leč trochu uhoněný a s nesplněným cílem.

... pokračování příště

 

Zpráva byla změněna dne 17.07.2019 v 11:10:02



lisakVUK
[94] Vložil lisakVUK dne 17.07.2019 v 12:24:41, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Původní plán na středu byl hrad Kašperk, který "organizovala" Misty, nakonec však došlo k posunu na čtvrtek a ve středu se realizoval plán Morxe s výletem na Kvildu, o kterém jsem se poprvé dozvěděl v úterý večer (což bylo ovšem dostatečné). Morx naštěstí naplánoval i cestu autobusy, tak, aby tam dorazili jak lidé s auty tak i lidé, využívající hromadnou dopravu.

Autobus odjížděl od kempu v rozumných cca 10:40 a přijel se zpožděním. Při odjezdu vznikly trochu zmatky, které přiživil řidič, když nám doporučil pro cestu na Kvildu vystoupit ve Stachách, nakonec jsme ale správně dojeli do Vimperka, odkud odjížděl už další bus na Kvildu. Morx naplánoval i místo kde se najíme, jakousi pivovarskou restauraci, kde jsme se skutečně sešli a pak vyrazili na vlastní trasu (nepříliš dlouhou naučnou stezku). Tedy vyrazili nejednotně, neboť jak to při podobných akcích už bývá, nastal problém, kdy restaurace zapomněla přinést jednomu účastníkovi jídlo, což se pak řešilo nákupem, který zdržel (čekání na jídlo v tu chvílo by zabralo ještě víc času) a některým se nechtělo už čekat a vyrazili bez nás. Nu nicméně jsme se poměrně záhy zdárně sešli a většinu cesty pokračovali už pospolu. Byla to poměrně nenáročná cesta hezkou přírodou, kterou jsme si spestřili dvěma "soutěžními" pauzami (v jedné se stavěly "pyramidy" z kamení a součástí druhé byla Gaffova soutěž se šiškamu), kterých se ne všichni zúčastnili. Nakonec jsme skončili opět v Kvildě, kde nám asi za hodinu odjížděl autobus, zatímco část výpravy se vracela auty.

Ian měl (oprávněný) pocit, že turisticky byla tahle akce nedostačující a navrhnul cestu z Kvildy pěšky. Osobně mě to lákalo, ale netroufnul jsem si se vydat na poměrně dlouhou cestu (kolem 20km) spolu s těmi, které jsem měl na starost, takže jsem zůstal u plánu jet autobusem. Nicméně Ian, Scyther a Eevee (možná ještě někdo, fakt si teď nevzpomenu) se vydali do kempu pěšky.

Zbytek spolu se mnou tedy odjel autobusem, kde se podařilo při přestupu Raichu zapomenout mobil, což obvlivnilo náš plán na pátek, ale o tom příště. Jinak až na tuhle událost jsme pak již bez dalších problémů dorazili do kempu, kam později dorazil i zbytek pěší výpravy s Ianem.

Organizátorsky to byla asi nejlépe zvládnutá společná akce, při plánování se myslelo jak na motoristy, tak na cestující veřejnou dopravou.

... pokračování příště



lisakVUK
[102] Vložil lisakVUK dne 17.07.2019 v 18:22:31, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Ve čtvrtek bylo v plánu podniknout (odložený) výlet na hrad Kašperk. Ten byl do jisté míry plánovaný Misty a Morxem. Mělo se jednat o společný výlet, takže byla snaha přizpůsobot ho jak potřebám motoristů, tak i ostaním, kteří jsme museli spoléhat na veřejnou dopravu. Autobus měl do Kašperských Hor přijet kolem 13:10, motoristé měli stíhat také tak. Ve městě jsme se měli společně najíst, pak vyrazit na hrad, kde by se šlo na prohlídku. Po prohlídce se měla skupina rozdělit, motoristé by odjeli auty, zatímco my ostatní bychom šli pěšky až do kempu. Jiná možnost ani nebyla, protože v předpokládané době už z dané oblasti naším směrem žádný autobus nejel. Takhle jsem si to alespoň představoval já. Leč skutečnost se ukázala být jiná.

Dopoledne, před odchodem na akci, jsem potkal Morxe, "meditujícího" v lese na kameni. Ten mi zmínil mimo jiné pizzerii, kde by se mělo jíst. Podivil jsem se, neboť o tom, že už je rozhodnuto o stravovacím zařízení, jsem do té doby nevěděl, leč vzal jsme to jako fakt a informoval v tomto duchu členy své skupiny. Pak jsme se plánovaně vydali na autobus, který jsme dokonce i stihli a jel na čas, a dorazili do Kašperských Hor. Zde jsem kontaktoval Morxe, který mi k mému překvapení sdělil, že šel obědvat do jakési pivovarské restaurace a připojili se k němu i další lidé. Připomněl jsem mu, že hovořil o pizzerii a v tomto duchu byli informovaní i ostatní, takže ta nečekaná změna rozbíjí plán, trávit akci co nejvíc společně, nicméně byl neoblomný. Klidně bych do té restaurace šel také, ovšem osazenstvo Lugiakova auta již dojelo do pizzerie a objednalo si, takže se moc nedalo dělat. Šel jsem tedy podle plánu za nimi do pizzerie. Objednali si dřív než my, takže již jedli. My si tedy objednali, ale jelikož jsme byli docela početná skupina, trvalo, než nám jídlo donesli. Předchozí skupina se Sui již byla vyřízena, když my ještě jedli a jelikož bylo docela chladno, nechtěla na nás jen tak čekat, než dojíme. Dohodli jsme se tedy se Sui, že vyrazí napřed a sejdeme se na hradě.

Když už jsme téměř vyráželi z pizzerie, zazvoní mi telefon a ozve se Morx s otázkou, kde jsme. A že už pomalu vyráží a pujdou taky pěšky, neboť popili více piva, než aby mohli řídit auto. Napadlo mě tedy počkat na ně a jít na hrad spolu s nimi. Chvíli jsme "jejich" restauraci hledali a když jsme tam dorazili, nevypadalo, že by skupina byla na odchodu, jak již asi před 10ti minutami Morx v telefonu deklaroval. Kdosi od nás ale zjistil, že se ve městě koná PokeGO raid na vyzbrojeného Mewtwo a část lidí z druhé restaurace měla zájem se zúčastnit, takže jsme vyrazili s tím, že zbytek mezitím alespoň dojí. Raid se nepovedl, Mewtwo jsme nedali, a když jsme asi po 15 minutách dorazili zpět do restaurace, stále to nevypadalo, že by se už šlo. Na hrad jsme nakonec vyrazili až po cca 45 minutách od Morxova telefonátu. Morx & spol. šli pomaleji, já byl ve předu. Asi v půli cesty, při čekání na opozdilce, jsem se dozvěděl, že Morx & spol. cestu vzdali a přijedou autem. Setkali jsme se tedy nakonec až na hradě, kde už netrpělivě čekala Sui (očekávala mě dřív, ale čekání na Morxe nás zdrželo). Na hradě se na mě také vrhnul Gaff, že bychom cestou z hradu mohli udělat nějakou "kešku", což jsem mu přislíbil.

Každopádně na hradě mě čekalo další překvapení. Část lidí na prohlídku nechtěla, zatímco nám začínala asi 10 minut po příchodu (a měla být již pro ten den poslední). Takže jsme spolu zase moc nepobyli. Prohlídka s výkladem byla docela fajn, trvala asi 45 minut. Když jsme vyšli z hradu, čekalo mě další překvapení. Část lidí, kteří měli jít také pěšky do kempu, na nás nepočkali a vyrazili bez nás. Musím říct, že mě to docela naštvalo. Akce byla plánovaná jako společný výlet, dělal jsem co jsem mohl, abych bral ohledy na druhé a pak někdo není ani schopen počkat 30 minut, abychom šli společně! A ani nejsou schopni nás informovat, nebo se pokusit nějak dohodnout na kompromisu. Gaff (který ovšem přijel jedním z aut a jít pěšky ani neplánoval) na nás čekal a zavedl nás část cesty na zmínenou "kešku", kterou jsme i našli. Poté se od nás "trhnul" k autu a my jsme se tedy vydali na dlouhou cestu do kempu.

Spolu s Raichu jsme naplánovali několik zkratek, takže jsme nakonec nedorazili o mnoho později, než skupinka "nedočkavců".

Obecně vzato, nebyl to špatný výlet. Původně zamýšlený plán společné akce, kde budem pospolu tak nějak "všichni" a nejen úzké skupinky lidí, však rozhodně nevyšel.

... pokračování příště

 

Zpráva byla změněna dne 17.07.2019 v 18:28:39



lisakVUK
[103] Vložil lisakVUK dne 18.07.2019 v 10:36:48, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Náš páteční program byl ovlivněn středeční událostí. Raichu zapomněl při přestupu cestou z Kvildy v prvním autobuse mobil s pouzdrem, kde měl i doklady, platební kartu atd.. Zjistili jsme to vcelku záhy, volal jsem tedy ihned nejprve na mobil (zda ho někdo nezvedne), pak na na dopravce. Naštěstí se našel poctivý nálezce, který ho předal řidiči a mobil skončil ve Ztrátech a nálezech v Českých Budějovicích. Nebylo tedy zbytí, museli jsme tam pro něj zajet.

Jelikož pátek byl poslením dnem čundru a Miki chtěl ještě navštívit vyhlídku na Javorníku, kam jsme v pondělí nedošli, nehodlali jsme se v ČB moc zdržovat. Bohužel spojení mezi Stachy a ČB nebylo moc dobré, museli jsme do Vimperka a tam přestopupit na autobus, který coural přes všemožné vesnice a jel tam asi 3 hodiny. Na zpátek jsem měl však plánovanou cestu kratší, vlakem ve 14:04 do Strakonic a pak autobusem přímo na Javorník (zastávka Vacov, Javorník) odkud je to na zmíněnou vyhlídku už kousek. Na vyzvednutí mobilu jsme podle plánu měli asi 20 minut, autobus však chytil menší zpoždění, takže jsme dorazili asi o 5 minut později. Nicméně jsme naštěstí stíhali a na nádraží byli včas. Tam jsem bohužel zjistil, že vlak, vypravený z ČB má plánované 10 minut zpoždění. To se protáhlo na cca 15 minut a bohužel udrželo až do cílové stanice Strakonice, kde jsme měli asi 5 minut na přestup na autobus do Javorníka. Ten bohužel nečekal a ujel. (Tady si dovolím poznámku: Nehorázně mě iritovalo, že spoje nedodržují jízdní řády a ani na sebe nečekají, pak opravdu NEJDE nic plánovat, zejména, když intervaly jsou mnohdy i dvouhodinové!). Nu, nicméně jsem našel náhradní cestu ze Strakonic do Čkyně, kde by bylo možné přestoupit na autobus dál na Vacov. Nikoliv na Vacov - Javorník, ale jen Vacov. Místní specialitou je totiž označovat zastávky snad v okruhu 5km názvem nejbližšího většího místa, takže je to někdy docela dost matoucí. Bohužel ani tento autobus (jednalo se o autobus z Prahy) nepřijel včas a na přestup ve Čkyni bylo opět jen několik minut. Po cca 10 minut čekání (IDOS o zpoždění busu vůbec neinformoval) jsem si všimnul, že ze Strakonic jede do Čkyně i lokálka. Tu mi IDOS vůbec nenabídl, asi proto, že není provozovaná ČD. Nejbližší měla odjíždět za několik minut, rozhodl jsem se tedy už nečekat na bus a sedli jsme na vlak. Ten jel sice na čas, ale do Čkyně dorazil asi 3 minuty po odjezdu autobusu (který Bůh ví proč měl odjezd regulérně naplánovaný před příjezdem vlaku). Další naším směrem jel nejdřív za hodinu (opět ne až na Javorník). Čekat ve Čkyni se nám nechtělo, rozhodli jsme se tedy jít pěšky. Ze Čkyně to byla cesta dlouhá, odhadem tak nejméně 15km, a tlačil nás čas, neboť již v úterý se k nám dostala informace, že vyhlídka už v 18h zavírá. Po cca 4km většinou u silnice toho již část výpravy měla plné zuby, hledal jsme tedy možnost, jak problém řešit. Rozhodli jsme se rozdělit, část by jela autobusy (s přestupem ve Vacově) do Stach, zbytek - tedy já, Infernape, asi David a Miki - bychom pokračovali pěšky na vyhlídku. Dojeli jsme tedy do spolu do Vacova, kde jsme se měli rozdělit, a zavolal Morx, že se dneska musí určitě udělat společná fotka a kde jsme. Což naše plány na pokoření Javorníku definitivně pohřbilo, neboť stíhat pak zpět ještě za světla by již nebylo možné. Vzdali jsme to tedy a všichni společně odjeli do Stach a dorazili do kempu...

Aby toho nebylo málo, na večer, tedy spíš noc, připravil Gaff svou bojovku. Cílem bylo poslepu (tedy beze světla) projít kus lesa až do míst, kde se měla nacházet nějaká "keška". Šel s námi i Ian. Cesta to byla vcelku zajímavá, plná větví, elektrických ohradníků a zakopávání, sem tam osvěcovaná vzdálenými blesky, nicméně jsme živí a zdraví (nu.. možná mírně zdevastovaní) dorazili k cíli. Po chvíli bádání se keška našla, zapsali jsme se a vydali na cestu zpět - a v tu chvíli začalo pršet. Proud vody se stupňoval. Část výpravy kolem Iana z našeho pohledu Bůh ví proč vlekla, po chvíli čekání a stáloe silnějšího deště jsem se rozhodl neohlížet dozadu s tím, že Ian to nějak jistě zvládne a běželi jsme nejkratší cestou na Úbislav. Za poměrně vydatného deště jsme doběhli do místní kryté autobusové zastávky, kde jsme se schovali. Proud vody valící se z nebe sílil, nebylo právě teplo a někteří členové výpravy toho už měli tak akorát dost. Po nějakém čase se objěvil Gaff, který nás ihned sepsul, že jsme mu utekli a nechali ho v lese samotného jeho osudu. Myslel jsem, že je s Ianem, ale on šel nějak mezi ním a námi. Po ještě delší době se objevil Ian s Eevee, kterým zdálo se, valící se voda a chlad nic moc nedělali. Společně jsme počkali, až se déšť zmírní a vyrazili dost promočení do kempu. Jelikož v sobotu nás čekal úklid a odjezd, brzy poté jsme již šli spát.

To je asi ve stručnosti report našich výletů.

Čundr byl pro mě průmerný, mrzely mě ty společné akce, kde lidé nebyli schopni moc dělat kompromisy, abychom mohli být více spolu. Vyloženě mě štvala problematická doprava, která několikrát zhatila naše plány.

V kempu byla vcelku fajn atmosféra, zahráli jsme si deskovky, míčové hry, atd.. Samotný kemp mě nepřišel špatný, i když vím, že někteří účastníci ho nehodnotili moc dobře. Za mě však splňoval, co jsem očekával, nejsme slečinky zvyklé na luxus ;)

Všem účastníkům akce děkuji a těší se příští rok !!!

The End

 

Zpráva byla změněna dne 18.07.2019 v 10:50:34



dragonair Ian
[104] Vložil dragonair Ian dne 18.07.2019 v 11:59:38, Odpovědět
IP hash: 48886f231e19e808

[94] šel s námi ještě Miki (čtvrtinu naboso)

[90] Napiš prosím částku a účet, Lugiaku, pošlu ti část nákladů

[Vuk] Na Javorník jsme se pak ještě vydali s Eduardem a Adamem


Zpětná vazba Přirozeně se dělají malé skupinky pokémonů, které tráví většinu času mezi sebou a plánují své aktivity nezávisle na ostatních, protože svolat všechny je jako nahánění slepic. Navrhuju do příště zřídit shromažďovací místo (nejlépe u ohniště), kde se všichni ve stanovenou dobu (nejlépe večer) sejdeme a řekneme si, co nás zaujalo a co a kdy bychom rádi zítra. To by se mohlo sepsat na velký papír, který by se plácnul někam veřejně, abychom to nezapomněli.


Report Fascinovaly mě Eduardovy krátké příběhy, které si psal ve chvilkách volna na úhledně složené pytlíky. S Adamem jsme pak na cestě z Javorníku provedli v jeho žebříčku druhou největší adrenalinovou akci v životě. Miki má můj obdiv, že se nechová celý čundr jak mentál urvaný z řetězu a že se dokáže přidat i k jiné skupince a normálně si s nimi povídat a že dodrží, co slíbí (když si s námi chtěl povídat u ohně, ale slíbil hru). Eevee už neumí křičet nad prahem bolesti, nebojí se blesků (narozdíl ode mě) a krom blbnutí se umí chovat organizovaně, když je třeba. Turtwig mě mile překvapil, že mě nechtěl bouchat a co jsem si všiml ani se nenechal vyprovokovat Vučaty, nabízel ostatním čipsy a uvolnil místo na židli u ohně. Infernape měl jeden světlý záblesk, kdy se mi asi na 10 sekund zdálo, že se u ohně baví v pohodě s nevučaty. Taiki v naší chatě vařil a nabídl ostatním, organizoval se Sui hru, umí zpívat vysokým hlasem a hlasitě chrápat, a vlastně je děsně milý. Gaf nakonec uvařil Scytherovi vajíčka do postele, umí dělat akce i se stádem Vučat a hezky povídat. Příště ho snad nalákám i do nějaké husté akce. Cone je pro každou srandu, těším se, až ji lépe poznám v nějaké nepříjemné situaci. Yamato mě inspiruje svou kultivovaností a schopností příjemně a nekonfliktně se bavit s tolika různými lidmi. Až budu velký, chci to také umět. Chvilku jsem si popovídal i s Vukem - se mi to za posledních pár let moc nepodařilo, jak je věčně ověšený Vučaty - byl to úplně šok povídat si, když je kolem ticho. Díky všem taxikářům.



lisakVUK
[105] Vložil lisakVUK dne 18.07.2019 v 14:59:05, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

[104] dragonair Ian: Nojo vlastně! Jinak bos chodil docela dost i Infernape (na jiných výletech).

btw: Nahrál jsme ti obrázek k nám, původní hosting kde byl už neexistuje...



[106] Vložil Lugiak dne 18.07.2019 v 16:47:51, Odpovědět
IP hash: 309745fd8a7916bc

[104] dragonair Ian: Peníze už nejsou třeba to info je tu spíše pro jistého tvore který mě osočil že vydělávám taxikařením na čundru ;).



lisakVUK
[107] Vložil lisakVUK dne 21.07.2019 v 12:22:32, Odpovědět
IP hash: 342aaf3ab190c81

Buizel, CoolGrovyle a Morx se dohodli na smazání offtopic debaty, jejíž příčinou byla nešťastná událost, kdy Buizel nemohl na čundr jet a propadly peníze, které poslal (plnou částku). Smazal jsem i své posty k tomuto tématu.



Моrx
モルックス
 
[108] Vložil Morx dne 23.07.2019 v 16:50:13, Odpovědět
IP hash: 1ea8d6eee271fc58

Mám fotografie od Vuka, Sui a nase s Kimimari. Jestecnekdo fotil?



lisakVUK
[109] Vložil lisakVUK dne 23.07.2019 v 20:39:46, Odpovědět
IP hash: 342aaf3ab190c81

Jo, prinejmensim Miki ma par fotek, a Raichu mozna nejake taky. Zkusim se jich zeptat..



Моrx
モルックス
 
[110] Vložil Morx dne 24.07.2019 v 22:51:10, Odpovědět
IP hash: 4683f9388a2fb38a

[109] lisakVUK: posečkám tedy... :)



Моrx
モルックス
 
[111] Vložil Morx dne 28.07.2019 v 11:06:32, Odpovědět
IP hash: 1cb5d24e89d5d851

[109] lisakVUK: Jak to vypadá?



lisakVUK
[112] Vložil lisakVUK dne 05.08.2019 v 10:27:47, Odpovědět
IP hash: 7f1b9ba83f24c418

[111] Morx: Minulý týden jsem nebyl v Praze (takže ani moc na netu), zkusím to připomenout a dám vedět.



Моrx
モルックス
 
[113] Vložil Morx dne 10.11.2019 v 11:55:54, Odpovědět
IP hash: 626bf555c391c03

[112] lisakVUK: Tak to asi nějak zpracujeme bez nich ^^



lisakVUK
[114] Vložil lisakVUK dne 06.02.2020 v 16:59:46, Odpovědět
IP hash: eec184fb2a861f66

Zatím alespoň společná fotka: TADY.



lisakVUK
[115] Vložil lisakVUK dne 16.09.2020 v 23:59:33, Odpovědět
IP hash: 2ea8911a48f25994

Jelikož jsme dostal konečně fotky, tak je tady slíbený fotoreport. Morxe prosím o doplnění popisků...



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.


Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky