Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Nešikovná Blissey
(Ignorance Is Blissey)

Naši hrdinové Ash, Brock a Misty putují stále dále směrem k Fialkovému městu. Při téhle náročné cestě si naši přátelé musí někde odpočinout a hlavně se najíst! Všichni mají neskutečný hlad, který zjevně nejhůře nese Ash, a tak se pokouší dostat do Pokemonského střediska. A to už přichází otevřít Blissey (Vyšší stadium Chansey).

Brock se pokouší jako chovatel rozumovat nad Blissey, ale je přerušen Ashem, který již nechce snášet útrapy hladu. Blissey tedy nabídne pohoštění a usadí naše kamarády ke stolu, přičemž se jde postarat o vaření. Po chvíli je opět zde, i s malými tácy, které nese poskládané na sobě. Jak se zdá, Blissey není příliš šikovná, a tácy upustí - jak jinak, než na Ashe. Ten se hodlá umýt a Blissey mu chce pomoci. Opět dojde k malé nehodě, když se blissey pokusí umýt Ashovi záda a tak skončí Ash na lehátku se sedřenými zády.

Blissey chce Ashovi ránu vyčistit a tak ji vyčistí... Ash ale, zdá se, není žádný hrdina a svým křikem probudí Sestru Joy. Ta se Ashovi srdečně omluví za ty drobné nehody a tvrdí, že Blissey to vše dělá nechtěně, jen s dobrým úmyslem. Brock se snaží pochopit (Ne Blissey ale Sestru Joy) a snaží se opět zapůsobit. Jako vždy ho zchladí Misty a tak musí jít všichni spát.

Ash si v noci zkrátka musí zaskuhrat, protože i přese všechno ještě nejedl. Ale stejný osud potkal i Rakeťáky, kteří teď přemítají před Pokémoním centrem nad tím, jak získat jídlo. Dostanou originální nápad - vloupat se do kuchyně a ukrást zbytky. V kuchyni toho ale moc nezbylo a tak jediné, co zde naleznou, je kus celeru. Nalezne ho Meowth, který si na něj jako jeho nálezce dělá nárok. To ale Jessie nechce přijmout a začne Meowtha pronásledovat. Meowth se ve změti uliček Pokémoního střediska Jessie ztratil a Jessie naslouchala. Uslyší kroky a vrhne se jejich směrem. Ale není to Meowth, nýbrž Blissey, která plní roli noční hlídky. Jessie se pokusí uprchnout, ale Blissey jí se smíchem zavalí. Ted teprve si Jessie všimne malého zlomeného přívěšku, který má Blissey pověšený na krku.

Jessie v Blissey pozná svou bývalou kamarádku Chansey. V nastalém rozhovoru, kdy se připojí i James a Meowth, začne Jessie vzpomínat na své mládí. Tehdy byla ještě mladá a chěla se stát zdravotní sestřičkou a pomáhat lidem. Jelikož ale nebyla nikde přijata, musela se zůčastit školy pro zdravotní sestry. Tam byla velice dobrá a poznala dokonce i jednu Chansey, která nebyla příliš šikovná. Ráda jí pomohla se vším, aby ji nevyloučili. Vše by bylo dobré, kdyby si Jessie dala na uši při testu uspávání pacienta sluchátka. Tehdy usnula a učitelé to brali jako urážku, proto ji vyloučili. Smutně se dívala, jak Chansey, které pomáhala, dokončila školu a mohla se tak stát sestrou. Chansey si to však těžce brala a snažila se Jessie rozveselit. Při tom jí dala polovinu svého přívěšku. Slíbily si přátelství navěky...

Jessie skončí a James a Meowth jsou dojatí vším, co řekla. Blissey nezapomněla a chce všem nějak pomoci a tak ze sklepa vezme všechno jídlo a nabídne ho Rakeťákům. Ti jsou, jako obvykle skromnost sama, a jídlo radostně přijmou.

Druhý den, kdy se Ash a ostatní těší na konečné jídlo s hrůzou zjistí, že vše je pryč. A co je horší, záběry bezpečnostní kamery ukazují, že viníkem je Blissey. Jessie vše vidí dalekohledem z balónu a dělá si výčitky. James navrhne, že by mohli předstírat loupež všeho jídla a tím tak Blissey zachránit před vyloučením. Přistanou tedy před centrem a přilákají Ashe a ostatní. Prohlásí, že jídlo ukradli a Blissey obrali. Blissey ale nechápe a s usměvem jde k Jessie. Jessie ale ví, že pokud by se přišlo, že Blissey není bez viny, nevzali by ji už nikam jako sestru. Povolá tedy na pomoc Arboka a Lickitunga a nařídí zaůtočit na Blissey. Napoprvé ji celkem surově napadnou a Jessie se na ně ohradí za hrubost. Napodruhé už jsou o dost jemnější (Lickitung ovine, ale nepraští s Blissey o zem. Arbok kousne jen tak na oko.). ale Blissey si to vykládá jako dobrý skutek a opět se s radostným úsměvem žene k Jessie. Ta z přátelství k Blissey (Protože nechce, aby byla Blissey vyhozena) začne ohrožovat zbraní. A Meowth využije zmatku a chytí Pikachu. Ten se brání a použije bleskový útok. (Tentokrát se proti elektřině nepojistili) Ash povolá dále ještě Chikoritu a Squirtla (Prý z hladu) a krátkými dávkami od každého (Šlehavý útok, vodní dělo) odpálí Rakeťáky pryč.

Blissey se podívá na oblohu a vzpomene na Jessie. Ash a ostatní už nedočkavě vyčkávají na jídlo. Blissey se hrne opět s táci, ale tentokráte se jí vše podaří bez újmy. Jak to tak vypadá, díky Jessie si už bude Blissey více věřit.

Konec

Který je tohle Pokémon?: Togepi

Setkání s Blissey Jessie vzpomíná na Chansey Rakeťáci na scéně
Obrázky přidala: Suicune Wolf

Steelix
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky