Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Podzemní zápas
(The Underground Round-Up)

Ash, Misty a Tracey dorazili na další ostrov. Nyní stačí už jen přejít most a můžou se nalodit na loď, která je zaveze přímo do Ashova rodného Oblázkového města. Ale ouvej - cesta přes most je zavřená, protože je příliš nebezpečné přes něj přecházet. Ash a jeho přátelé se okamžitě rozhodli zjistit, co se to tady na ostrově děje.

Když se přes most přeci jen dostali, město bylo úplně prázdné. Nikde ani človíček. Po chvíli se zatoulal Togepi, jelikož se spřátelil s Voltorbem. Když ho přátelé našli a dozvěděli se, co je Voltorb zač, báli se, že by mohl vybuchnout. Proto se Misty opatrně snažila přesvědčit Togepiho, aby se pustil svého přítele a aby raději všichni tiše odešli. Ale po chvíli zpozorovali Ještě mnohem nebezpečnějšího Pokémona - vyvinutého Electroda! Ale né jednoho, bylo jich tu dvacet, možná třicet. Ash, Misty a Tracey se dali pomalu na ústup, jen aby elektrické Pokémony nevylekali a oni snad nezačali vybuchovat. Nicméně to se jim nepodařilo, takže po prvním výbuchu se dali na zběsilý útěk.

Přiběhli na křižovatku, ale dál nemohli. Byli nyní obklíčení samými Electrody. Naštěstí se tu objevil člověk, který je zachránil. Byl to majitel farmy s Digletty, takže své Pokémony naučil, jak se Electrodů zbavit: Vyhrabali obrovský tunel, podkopali se pod Electrody a ti zmizeli pod zemí. Naši hrdinové byli tedy zachráněni. Nyní následovalo vysvětlení, co se to na ostrově vlastně děje.

Tento ostrov byl kdysi velice navštěvován turisty, všichni se tu měli dobře. Ale pak tu jeden vědec začat chovat Voltorby, chtěl pomocí nich vyrábět elektřinu. Jenomže ti mu utekli. A jak se zdá, na ostrově mají perfektní podmínky k životu, jelikož za tu dobu se pořádně rozmnožili a téměř všichni Voltorbové se vyvinuli. Dnes jich je tu tolik, že mají málo prostoru k životu. Jsou proto podráždění a neustále vybuchují - což pro místní obyvatelstvo znamená veliké nebezpečí, takže byli všichni evakuováni. A nyní si starostka města najala právě toho pána, co naše hrdiny zachránil, aby se Electrodů zbavil. On je nechce vyhubit, má lepší plán. Na druhé straně ostrova jsou rozsáhlé neobydlené prérie, kam chce všechny Electrody přemístit. Je to však náročné na čas i peníze, takže se starostce toto řešení příliš nelíbí.

Následoval telefonát přímo od starostky města; Nemůže už nadále čekat, proto toho chlápka vyhodila a najala někoho lepšího, kdo se Electrodů zbaví ještě dnes. Naši hrdinové vzápětí poznali, o koho se jedná. Byli to samozřejmě Rakeťáci. Využili této situace. Nejen, že jsou za chytání Electrodů placení, ale ještě si je všechny můžou nechat! Pomocí svého přístroje pak nechali vždy Electroda vybuchnout, a když se zbavil své energie, v pohodě ho chytili. Ale naši hrdinové nemohli nic dělat, když Rakeťáci pracovali pro starostku.

Když si však Electrodi všimli výbuchů, seskupili se všichni na jedno místo kolem Rakeťáků. Obklíčili je, byly jich tam stovky. Rakeťáci byli rádi, ale naši kamarádi si uvědomovali nebezpečí - kdyby všichni najednou vybuchli, tak silný výbuch by mohl zničit celý ostrov! Proto diglettí pán zakročil. Vypustil z Pokéballu svého Dugtria. Ten vyhrabal obrovský tunel, podhrabal se pod Rakeťáky a ti zmizeli v podzemí. Následovala práce pro Digletty, kteří podhrabali všechny Voltorby. Obrovským tunelem se všichni dostali až do ostrovní prérie, kde mohli v klidu a nerušeně žít.

Do celého města se zase vrátil ruch lidí a turistů. Přístav opět fungoval, a tak se naši mladí hrdinové rozloučili se svým zachráncem a vydali se lodí na cestu zpět domů, do Oblázkového města.

Kde bychom byli bez Diglettů? Ash může jen přihlížet dílu Rakeťáků A Electrodi jsou volní!


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky