Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Podivná příšera
(The Mystery Menace)

Naši hrdinové jdou kupředu svému nynějšímu cílu, ostrovu Trovita, aby se Ash mohl utkat s dalším trenérem o odznak. Právě dorazili do města Trovita. Ale Rakeťáci je sledují a chystají nový plán: Přímo tam, kde teď stojí Pikachu, vložili dinamit. Jakmile ho odpálí, Pikachu spadne do předem vykopané jámy a bude v pasti... ale nějak se tento přichystaný plán Rakeťákům vymkl z rukou a tak nejen Ash spolu s přáteli, ale dokonce i sami Rakeťáci skončili v podzemí v prazvláštním tunelu vedoucím do podměstské kanalizace.

Když se kamarádi vzpamatovali z pádu, začali prozkoumávat tunel. Chtěli najít východ ze stoky, aby se dostali ven. Ale jak tak jdou, slyší Ash zvuk zvonečku... a poté do něj někdo zezadu strčí. Ash si zprvu myslí, že je to Pikachu. Ale nakonec se všichni ohromě polekají, protože z vody vedoucí kanalizací se vynoří šlahouny přípomínající šlehavý útok nějakého travního Pokémona. Myslí si, že je to příšera... a tak Ash volí Bulbasaura, aby proti příšeře bojoval. Ale místo toho Bulbasaura záhadné šlahouny stáhnou pod vodu. Ash chce Bulbasaura zachránit, ale kamarádi mu v tom zabrání. Je to nebezpečné. Jako na zavolanou se ze shora ozve policistka Jenny a naše hrdiny vytáhne z kanalizace.

Kamarádi jsou zavření ve vězení. Ash je z toho velice nervózní, protože přece musí zachránit svého ztraceného Pokémona. Po chvíli se Jenny vrátí, aby všechny propustila. Bylo na čase. Ve vězeňské cele se objeví sám starosta města Trovita a nemá žádnou radost z toho, že Jenny vězně propouští, ale Jenny nemá jinou možnost, protože Ash a jeho přátelé nic neprovedli.

O chvíli později, ještě na policejní stanici, se kamarádi dozví, o co panu starostovi jde. Chce zabránit panice ve městě, a proto chce příšeru žijící ve stokách zatajit. Kdyby se o ni lidé dozvěděli, těžko by starostu při blížících se volbách opět zvolili. Ale jelikož utajení přestává být možné, chce se nyní příšery zbavit a tak přes protesty sestry Joy, Ashe a spol. posílá do kanalizací nezákonnou organizaci na zahubení podivného tvora. Ash to tak nemůže nechat... co když tam ve stokách žije nějaký nový druh Pokémona? Navíc se stále obává o svého kamaráda Bulbasaura. A tak volá profesoru Oakovi a žádá ho o radu. Poté se přátelé rozhodnou vydat se do stok a zabránit zničení nebezpečné příšery.

Mezitím i Rakeťáci ve stoce zahlédnou příšeru. Vystrašení Rakeťáci se nechtějí bát, a tak volí zvláštní metodu - sami ze sebe udělají příšery, aby neznámého tvora vyděsili oni. Naneštěstí ale narazí na starostovu organizaci, která má v rozkazu vše neznámé zlikvidovat :-) A tak se úprkem ženou pryč... Organizace je nedostihla, a když to nahlásila starostovi, "inteligentně" dal zabetenovat všechny výlezy ze stoky. Když příšeru nemohou dostihnout, zabrání ji alespoň v tom, aby ohrozila město, a tím pádem starostu před volbami... a bylo mu jedno, že se v kanalizaci pohybují tři děti!

Ash s přáteli ve stoce povolali Muka, kterého Ashovi právě pro tuto příležitost z laboratože poslal profesor Oak. Misty se ztratil Togepi. Za chviličku ho našla, ale příšera opět použila své úponky, aby Togepiho stáhla pod vodu. A Misty pod hladinou zmizela spolu s ním. Ash, Tracey a Muk narazili na konec stoky, dál pokračovala pouze pod vodou. Nezbývalo než proplavat. Když se jim to však podařilo, nevěřili vlastním očím... Bulbasaur, Misty i Togepi byli všichni zdrávi a naživu. Ocitli se v doupěti obyčejného Bulbasaura, pouze trošku přerostlého. Dokonce nebyl ani divoký, měl na krku rolničku. Na rolničce kamarádi rozpoznali iniciály městského starosty a tak jim bylo jasné, u koho mají hledat vysvětlení.

Voda ve stokách se rozvodnila (tohle jsem trošku nepochopila), a protože nemohla uniknout zabetonovanými poklopy, překvapila samotného starostu ve vaně. Celý jeho byt byl rázem pod vodou a jeho samotného vyvrhla ven na ulici. Spolu s ním ale vyvrhla ze stok také Ashe, Misty, Traceyho a jejich Pokémony. Když se starosta podíval na Bulbasaura s rolničkou, poznal ho. Jako malý kluk ho poslal po vodě pryč, protože se pořád nechtěl vyvinout... to, že provedl tak strašnou věc, teď slyšeli všichni kolemjdoucí lidé, takže starosta při příštích volbách již neměl sebemenší šanci! Opuštěného Bulbasaura se ujala místní sestra Joy. Ta potom také ukázala Ashovi a jeho kamarádům, kudy se dostanou na ostrov Trovita... byl odtud už jen kousek. Zamluvila jim loď, a tak se tam hned příště kamarádi vydají.

Ash, Misty a Tracey v tunelu 'Zlikvidujte tu příšeru!' Příšera - Bulbasaur


Suicune Wolf
Zpět na seznam obsahů dílů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky