Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jak měnit pokémony - TGBDual

TGBDual je druhý emulátor, na kterém můžete, bez větších problémů, stejně jako u Gameboye přes link cabel, měnit pokémony mezi jednotlivými pokéhrami. Osobně jsem zkoušel jen z jedné hry do jedné (např. z Blue do Blue), ale není problém měnit ani mezi jednotlivými verzemi (např. z Blue do Yellow, atp.). Také dovoluje výměnu pokémonů po internetu mezi dvěma hráči. Je tu ovšem, oproti VBAlinku jedna podstatná nevýhoda - nedokáže emulovat GBA hry => musíte se tedy omezit jen na hry typu GB nebo GBC. Dříve byl TGBDual bezesporu nejlepší pro měnění pokémonů na PC, dnes ho ale již zcela určitě vytlačil emulátor VBAlink.

===============================
Výměna pokémonů na jednom počítači
===============================

Jestli máte hru rozehranou v TGB dual nebo ve SMYGB, máte to bez problémů. Tyto emulátory vytvářejí uložené pozice s koncovkou .sav popřípadě .sa2 u TGBDual. U jiných ROMů to není vyzkoušeno, ale nepodařilo se mi nahrát uloženou pozici z emulátoru Rew. Na výměnu na jednom počítači potřebujete dvě rozdílné uložené pozice.

  • Tyto pozice dejte do adresáře SAVE u TGB. Spusťte TGB.
    Např.: Chci měnit mezi verzemi Blue a Yellow. Save z blue pojmenuji pokeblue.sav a druhý save pojmenuji pikachu.sa2. Tyto SAVy nahraju do adresáře SAVE u TGB. Spustím TGB a dám FILE / Load slot 1 / pokeblue.gb, potom FILE / Load slot 2 / pikachu.gb. Poběží mi dvě hry vedle sebe. Slot 1 ovládám klávesami Y, X, Enter, kurzory. Slot 2 ovládám Delete, Insert, End, Kurzory na číslech. Nyní se s oběma verzemi dostanu do Pokécentra k ženské stojící před dvěma schodišti. Ta vám obě verze propojí a vy si můžete zabojovat nebo vyměnit pokémony.

===============================
Výměna pokémonů přes internet
===============================

Ano, pokud se vám nechce měnit jen mezi vašimi hrami, můžete si vyměnit pokémona i s kamarádem!

  • Spusťte TGB dual, dejte File / Net play.
  • Do okénka Player nastavte vaší verzi a do Opponent oponentovu verzi hry.
  • Zaškrtněte Server a například přes Chat (ICQ, mobil, atp.) nadiktujte svému protivníkovy vaše IP; ten si zaškrtne Client a napíše vaše IP a začnou se hry propojovat. Chvíli to trvá a potom je to dosti pomalé, přesto - jste propojeni a můžete hrát!


 
Zpět na seznam návodů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky