Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jak spustit SAVy, SGM či SPS?

Občas se stane, že si stáhnete uloženou hru - SAVe, případně SGM - od jiného pokétvora. Anebo si stáhnete z gamefaqsu nějakou uloženou pozici ve formátu SPS. Jak ji tedy dostanete do hry? (Návod je určen pro emulátor VisualBoy Advanced (VBA).)

=================================
Jak můžete spustit uložené =pozice - SAVky
=================================

Dejme tomu, máte stažený SAVe soubor, který se jmenuje petr.sav a je určen pro hru Pokémon Blue.

  • Zkopírujte soubor petr.sav do složky se hrou Pokémon Blue.
  • Nyní ten SAVe musíte přejmenovat tak, aby se jmenovala stejně, jako hra. Dejme tomu, že hra se jmenuje Pokemon_Blue.gb. Přejmenujete tedy SAVe petr.sav na Pokemon_Blue.sav.
  • Nyní si otevřete Pokemon_Blue.gb v emulátoru VBA, odklipáte ukázky a v menu, kde je běžně "NEW GAME" a "OPTIONS" bude navíc "CONTINUE". Klepněte tedy na "CONTINUE" - a voilá! Načte se vám vaše hra. Potom stačí jen hrát, hrát a zase hrát :)))

=================================
Jak spouštět uložené pozice - SGMky
=================================

Rozdíl mezi ukládací pozicí SAVe a SGM je jen jeden. SAVe je soubor, který ukládá hra. V každé pokéhře může být jen jeden. Naopak soubor SGM je interní formát VBA. Podporuje až 10 ukládacích pozic. A do hry jej aplikujete následovně:

  • SGM musíte dát do složky se hrou a s emulátorem.
  • Jako u SAVe pozice si musíte přejmenovat i SGM pozici. Každý název SGM se skládá ze tří částí. Z názvu hry, čísla ukládací pozice (1-10) a přípony ".sgm" (např. petr7.sgm). Dejme tomu, že máte hru Pokémon_Ruby.gba a SGM petr7.sgm. Soubor petr7.sgm si přejmenujete na název hry a zachováte číslo pozice. Výsledek potom bude Pokémon_Ruby7.sgm.
  • A nyní si stačí otevřít emulátor, v něm hru Pokémon Ruby a dát některou z 'horkých kláves' F1-F10. V tomto případě máme hru uloženou pod ukládací pozicí číslo 7. Dáme tedy F7 a hra se nám nahraje.

=================================
Jak spouštět uložené pozice - SPSka
=================================

SPS je soubor Gamesharku, ale s cheaty nemá nic společného. Obecně každý emulátor má nějaký vlastní formát pro ukládání pozice kdykoliv za běhu programu (tedy i v situacích, kdy ukládání ze hry není možné) a zárověň simuluje ukládání přímo prostředky hry.

Pozice uložená ze hry má zpravidla příponu SAV a formát bývá nezávislý a emulátoru. Tudíž to je ta nejepší cesta, jak případně pozice sdílet; bohužel na gamefaqsu si to zjevně nemyslí.

  • Otevřete si normálně VBA a v něm hru.
  • Dejte Soubor/Importovat - Gameshark snapshot; najděte si ten stáhlý soubor SAVe (resp. SPS) a nahrejte ho.
  • Resetněte hru a máte v herním menu normálně "Continue". Nyní už se hrou pracujete normálně; můžete ji ukládat vnitřně - přes hru anebo pomocí emulátoru klávesami F1-F10.


chudst
Zpět na seznam návodů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky