Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Návod na Emerald

Následující řádky jsou něco mezi návodem a příběhem. Tím, že je psán příběhem, jsou daleko více poutavější, na druhou stranu, možná trošku méně přehledné. Osobně ale spatřuji mnohem více kladů, než záporů a kdo se někde zasekne, ten si tu jistě najde, jak má pokračovat dál. Autor tohoto netradičního "příběho-návodu" je skvělý človíček Lenny; malou úpravu ve slohu provedl chudst.

Část 1a: Příběh

Ahoj, jmenuji se Lenny a budu vám vyprávět svůj příběh. Všechno to začalo, když jednoho dne přišel tatínek Norman s novinou: "Dostal jsem práci jako trenér stadionu! Stěhujeme se do Hoenu!"
Co se dalo dělat sbalily jsme si věci a byli připraveni k odjezdu. Otec odjel o něco dříve, musel si ještě něco zařídit, ale slíbil, že se stěhováním nám pomůžou jeho pokémoni.
Tak... Teď sedim v náklaďáku a jedu do Littleroot Town. Najednou se otevřely dveře: Hurá! Konečně ven! Ihned po výstupu mě přivítá máma a pošle mě do pokoje spravit si hodiny. V domě je ještě nepořádek a otcovi Vigorothové stěhují naše věci. Po prohlídce mého pokoje si zajdu dolů, vše už je na svém místě a máma mě rychle volá, abych stihl program v televizi. Jen tak tak stíhám konec reportáže o mém otci, jako o novém Leaderovi stadionu. Maminka mě pošle do sousedního domu za tátovým kamarádem, za profesorem Birchem. Po vstupu ale zjišťuji, že není doma a seznamuji se s jeho dcerou May, která chce být přítelkyní všech pokémonů.
Vycházím na průzkum po okolí; náhle uvidím profesora, jak ho honí nějaký pokémon. "Prosím pomoz mi, v tašce mám PokéBally!" volá onen profesor.
Běžím v tašce a sáhám po prvním PokéBallu, který mi přijde pod ruku. PUF! Vylézá z něj pokémon Torchic, kterým soupeře Zigzagona porážím. Profesor mi děkuje a dává Torchica jako dárek. Pokračuji dál v cestě do Oldale Town, ospalé díry, kde se nic neděje. Na severu potkávám May a svedu s ní přátelský zápas.Poté se vracím zpět do Littleroot Townu, kde od profesora dostávám PokéDex a od May 5 PokéBallů. Při odchodu z města mi ještě matká dá Running Shoes.

Část 1b: Změny oproti Ruby/Sapphire

  • Věci v bytě stěhují místo Machoků Vigorothové
  • V pokoji May je na zemi PokéBall
  • Hra si oblékla zelený kabát


Část 1c: Klíčové zápasy

Lenny X May
Torchic (level 8) Mudkip (level 5)


Část 2a: Příběh (Pochůzky pro Devon)

Vracím se do Oldale Town, na Route 103 chytám Wingula, a potom se vracím zpět. Z Oldale Town se vydám směrem na Route 102. Cestou mě vyzývá první trenér - Calvin; po chvíli boje je jeho Poochyena poražena a já pokračuji v cestě (nebudu se tu rozepisovat o všech zápasech).
Po pár soubojích dorážím do Petalburg City, kde ihned navštěvuju svého otce na stadioně. Ten se diví, že mám pokémona a doufá, že se stanu trenérem - jako on. Náš rozhovor naruší chlapec, který vtrhne na stadion a spustí že chce pokémona. "Ty jsi Wally že?" Zeptá se otec.
"Ano", odpoví a pokračuje: "Bydlím ve Verdanturf Town. Ale nikdy jsem pokémony nechytal, nevím, jak na to, ale chtěl bych s tím začít!"
"Lenny", obrátí se otec na mě. "Jdi s ním a pomoz mu. Wally tady máš Zigzagona a PokéBally. Ted už můžeš vyrazit."
Jdeme zpět na Route 102, kde se Wallymu ukáže Ralts, kterého chytá. Potom se vracíme zpět, Wally odevzdá zpět Zigzagona a odchází. Otec mi zatím řekne, že pokud chci být dobrý trenér, měl bych porážet trenéry na stadionech. Zatím se mám vydat do Rustboro City a tam se pokusit získat první odznak. Nuže dobrá. Jdu si uzdravit pokémony do PokéCentra a vyrážím na cestu. Cestou mě odchytí podivný týpek ve slunečních brýlích, který mě považuje za začínajícího neschopného trenéra. Vzápětí vysvětluje, že zde hledá talentované trenéry (což podle něho nejsem) a odchází.
Já pokračuju v cestě až do Petalburg Woods. V hloubi lesa nalézám zmateného muže, který hledá Shroomishe, kterého by si rád chytil. Najednou ho přepadne divně oblečený muž, který chce od prvního muže Devon Research. Ten se za mě schová a poprosí o ochranu. Druhý muž se jen zasměje, že si s Teamem Aqua nikdo zahrávat nebude. Jeho Poochyena není pro mého Wingulla problém a člen Teamu Aqua se dává na ústup. Muž mi z věčnosti dává Great Ball a loučí se. Vycházím z lesa a nalezám květinářství, kde od příjemné dámy dostávám Wailmer Pail. Jinak pokračuji v cestě do Rustboro City. Pouze cestou svedu svůj první 2 vs 2 zápas s dvojčaty.
V Rustboro City navštěvuju Cuter House, kde dostávám HM 01 - Cut. Jdu do prvního stadionu, kde se probojuji až k Leaderovi Roxane, absolventce pokémoní školy, kterou porážím a získávám Stone Badge. A TM Rock Tomb.
Cestou ze stadionu vidím člena týmu Aqua, jak urychleně utíká pryč. Pustím se tedy za ním. Cestou potkávám muže, kterému jsem pomohl v lese a opět mě požádá o pomoc. Doháním ho až u Rustuf Tunnelu, kde mě námořník Mr. Byrney požádá o pomoc při nalezení jeho Wingulla PEEKA.
Po porážce Teamu Aqua v Tunelu mi člen odevzdává Devon Gods a utíká pryč. Stařík děkuje za navráceného Peeka a slibuje pomoc v dopravě přes moře. Muži vracím Devon Gods a a dostávám druhý GreatBall; z vděčnosti mě pak představuje prezidentu společnosti Devonu, panu Stonovi. A zadává mi úkol – doručit dopis (Letter) Stevenovi do Dewford townu. Cestou mi ještě dá PokéNav se zabudovaným telefonem. Souhlasím. Cestou z města mě ještě zastaví May, dá mi svoje číslo a o chvilku později svádíme přátelský zápas.
Vracím se do Petalburg City a s pomocí Birneyho a jeho lodi se dostávám do Dewford Townu. Cestou mi ještě zavolá táta.
Zde mě nejprve zajímá stadion, kde po boji s Leaderem Brawlym získávám druhý odznak: Knuckle Badge. A TM Bulk Up.
Je čas najít Stevena a proto se vydávám do Granit Cave, kde dostávám HM 05 - Flash. Vstupuji do hloubi jeskyně, rozsvicuji si zde Flashem a bloudím jeskyní až do té doby, dokud Stevena nenajdu. Když ho najdu, ochotně se představí a svěří se mi, že se zde věnuje své zálibě – hledání vzácných kamenů. Za to, že mu doručím dopis mi věnuje TM Steel Wing a své číslo.
Pomocí Escape Rope se dostávám z jeskyně a vracím se zpět do Devonu pro odměnu, kterou je Exp. Share!
Cestou přes les mi ještě zavolá Roxan, které dal mé číslo Brawly.

Část 2b: Změny o proti Ruby/Sapphire

  • Při východu z Petalburg City vás zastaví muž ve slunečních brýlích
  • U vchodu do Petalburg Woods je Lady Cindy místo Rich Boye
  • Itemy mají obrázky (stejně jako ve FR a LG)
  • Na prvním stadioně je souboj 2 na 2
  • Další zápas 2 na 2 je na Route 116; jeden je před jeskyní a další dva po použití Cut
  • PokéNav má telefon – možnost odvety s Leadery; jinak funguje jako horší verze Trainer Eyes. Telefon dostanete od Profesora před Devonem a musíte na zkoušku zavolat Stonovi
  • May má Torkoala (Potom má však zase starou dobrou Slugmu. Torkoal je zřejmě malá a neobvyklá chyba ve hře) a souboj je před Route 104
  • Mnoho lidí vám volá
  • Brawlyho stadion vypadá jinak
  • Brawly má jiné pokémony
  • I na stadioně jsou zápasy 2 na 2


Část 2c: Klíčové zápasy

Lenny X Team Aqua Grunt
Wingull (level 7) Poochyena (level 9)
Torchic (level 12)

Lenny X Leader Roxane
Combusken (level 16) Geodude (level 12)
Wingull (level 13) Geodude (level 12)
Nincada (level 7) (Kvůli Cut!) Nosepass (level 15)

Lenny X Team Aqua Grunt
Wingull (level 14) Poochyena (level 11)
Combusken (level 17)
Nincada (level 7)

Lenny X May
Wingull (level 16) Torkoal (level 13)
Combusken (level 17) Mudkip (level 15)
Nincada (level 7)

Lenny X Leader Brawly
Wingull (level 18) Machop (level 17)
Combusken (level 17) Meditite (level 16)
Nincada (level 7) Makuhita (level 19)


Část 3a: Příběh

Vracím se K Byrneymu a jedu s jeho lodí do Slateport City. Zde se probojovávám přes pláž až do města, kde mám doručit zboží z Devonu kapitánu Sternovi. V budce na pláži si ještě vybojuju Soda Pop a jdu hledat Sterna. Ve městě je zrovna hodně členů Aquy. Jdu to zkusit do jeho loděnice, kde mi ale Dock řekne, že Stern je v Muzeu. Vstupuju do muzea kde od jednoho člena Aquy dostanu TM. V horním patře nacházím Sterna, kterého ale napadne Team Aqua. Po jejich porážce se seznamuji s Leaderem Teamu Aqua - Archiem a doručuju Devon Gods.
Poté co vyjdu z muzea mě zastaví opět ten týpek v brýlích (Scott). Začne se ke mně chovat s úctou a dá mi své číslo. Ted odcházím cestou na sever směrem do Mawile Town. Náhle mě zastaví Profesor Birch kterému taky dám své číslo. V trávě si chytám Elektrika. A okousek dál potkám May. Ta mi za vítězství dá Item Finder.
Cestou na sever se dostávám do Mauwile City. Před stadionem potkávám Wallyho, který se snaží přemluvit strýčka, aby ho nechal zápasit na stadionu. Nakonec se dohodnou že pokud mě Wally, porazí strejda mu to dovolí. Nakonec jeho Raltse porážím a Wally se strejdou odchází; já se konečně můžu pustit do boje o třetí odznak. Před stadionem mě ještě zastaví Scott a poblahopřeje mi k vyhranému zápasu. Někdy časem zavolá Wally, že mu strejda koupil PokéNav.
Na místním stadionu to šéfuje elektrický leader Watson a za porážku jeho Magnetona a dalších "šokujících potvor" dostávám čtvrtý odznak a TM - Shock Volt.
V Mauwile City dostávám v jednom domě HM - Rock Smash. Když s ním prorazím kameny v jeskyni u Verdanturf Town, získám HM Strenght. Pomocí Rock Smashe se prorážím dál, kde porážím TV reportérku a poskytovávám jí Interwiew. Lanovku blokuje Team Magma! Pouští projít nemůžu! Co mi kruciš zbývá?! Asi se musím vydat do Fiery Path. Po průchodu touto 'jeskyní' pokračuju do Old Lady RestStopu, kde si léčím pokemony. A odsud do oblasti zamořené smogem.
Ve Fallabor City se v PokéCentru seznamuju s Lanette, která vynalezla systém na třídení pokémonu (Boxy). Jelikož tohle město nemá stadion, pokračuju dál až do Meteor Falls, kde se stávám svědkem: Team Magma krade profesoru Cozmovi meteorit a utíká před Archiem (zde k žádné bitvě nedojde). Team Aqua poté odejde zpět na Mt. Chitney, kde se pokusí zábranit Teamu Magma v jejich plánu.
Ocitám se v Rustboro City a běžím skrz tunel do Mt. Chitney; nasedám na lanovu a vyjíždím nahoru, kde panuje boj mezi oběma Teamy. Zajímáve je, že všichni mají Poochyeny. Archie mi říká, že musím zastavit Maxieho, který chce pomocí Meteoritu způsobit erupci. Probojuji se k Maxiemu, kterého porážím a Archie mi děkuje; beru si nazpět Meteorit a odcházím z hory dolů. Po sestupu z Jaged Passu se ocitám v Lavaridge Town, kde si vyzvedávám od dámy před PokéCentrem Vejce (s Wynautem).
Je čas získat čtvrtý odznak; velitelkou místního stadionu je Flanery – čerstvě nastoupená trenérka. Je rozpálená pro boj a její Torkoal je skutečně oříšek. Nakonec pomocí Pelippera dostane na frak. Za vitězství dostávám Heat Badge a TM 50.
Na stadionu už není co k vidění, takže vycházím ven; cestou ze stadionu se potkávám s May která my dává Go-Googles, se kterým můžu do Pouště; navíc mi povídá, že další odznak dostanu od svého otce v Petalburg City.
Já se nejdříve vydávám do pouště, kde mě ihned zaujme Mirage Tower; na jejím vrcholku získávám Root Fossil - zkamenělinu. Vracím se do DEVONu, kde si místním vědcem nechávám z Fosílie udělat Lileepa. Je na čase dát Devonu pac a pusu a je čas se vydat Petalburg City pro - už pátý ! - odznak.
Zkušeně tatínka porážím, je překvapen a já dostávám Balance Badge a TM Facade. Poté si mě Wallyho otec odvede a dá mi HM - Surf. Pomocí něj doplavu až do Slateport City a odtud do Mauwille City. V Mawille City stojí před stadionem Watson a po promluvení si s ním dostávám Basement Key, kterým se otevírá elektrárna New Mawile. Surfuju tam a v Elektrárně zapínám generátor. Za odměnu dostávám TM - Thunderbolt Odtud jdu doprava, přesurfuju na nový břeh, kde mě odchytí Steven; jenom mě však pozdraví a odchází.
Brzy jsem u budovy Weather Institute, kterou dočasně ovládá Team Aqua. Po boji ale dostanou hlášení, že Team Magma zaútočil na Mt. Pyre a tak urychleně odchází. Vděční vědci mi věnují pokémona Castforma. Po odchodu z Weather Institute mě čeká další zápas s May, po kterém obdržím HM - Fly. Po zápase mi ještě poblahopřeje Scott a pln odhodlání dorážím do Fortree City.
Zde se snažím dostat do místního stadionu. Žel marně. Něco blokuje cestu. Co to proboha může být?! No, nic, co se dá dělat; vydávám se směrem doprava od Fortree City. Naštěstí na mostě přes řeku nacházím Stevena, který mi pomáhá můj problém vyřešit. Dostanu od něj věcičku zvanou Devon Scope; s jejíž pomocí můžu blokující Kecleony odstranit z cesty - ano, to "něco" blokující cestu na stadion byl Kecleon! A zrovna si jednoho samozřejmě chytám. Nyní je cesta k dalšímu odznaku volná a já s chutí porážím ptačí pokémony leadra Wiony. Za odměnu získávám Feather Badge a další TM do své sbírky.
Nyní pokračuji k Mt. Pyre. Cestou mi ještě zavolal Scott. U Mt. Pyre zastihnu pár členů Teamu Aqua, chystajících na útok. Pronásleduji je tedy až na samotný vrchol Mt. Pyre, kde musím chtě nechtě svést boj s tímto nechvalně známým Teamem. Potkávám tu také Archieho, který mi ale řekne, že jdu pozdě. Teamy Aqua a Magma zde už ukradli Orby. Od staré paní tu dostávám Magma Emblem. Odtud pomocí Fly letím do Lavridage Town a procházím Jagged Passem. Zde mi pomáhá právě Magma Emblem od té staré babičky: otevírá mi cestu do Magma Hideout.
Zde se stávám svědkem, jak se Maxie snaží Blue Orbem přilákat Groudona, který nakonec uteče. Maxie se snaží vylít si zlost na mě. Po jeho porážce odchází a i já se s pomocí Escape Rope dostávám pryč a díky Fly odlétám do Lylcove City. Tady v Contest Hale dostávám PokéBlock Case a před obchodem si dávám poslední souboj s May.
Jinak ve městě je i docela zajímavých věcí; nacházím tu Contest a o kousek dál i Galerii. Jdu si ještě něco nakoupit do zdejšího Hypermarketu a začnu vyšetřovat, proč je ve městě tolik členů Teamu Aqua. Brzo to zjištuji; kousek za městem mají svoji základnu! Bohužel mě dovnitř členové nepustí a říkají něco o tom, že šéf odjel hledat ponorku... Ponorka?! No jistě! Slateport City! Pelipperem tam přilétám právě včas! Stern poskytuje Televizi Interwiew. Svěřuje se, že našel jeskyni na Route 128. Najednou se z přístavu ozvou hlasy Teamu Aqua. Přicházím však pozdě. Team Aqua už ponorku ukradl.
Co teď?! Rychle se přesouvám do jejich základny, kde už tentokrát ochranku bez problémů porážím a dostávám se dovnitř. Jejich základna se skládá z několika místností propojených teleporty. Díky nim mi chvíli trvá, než se k ponorce dostanu. Hurá! Je tady!
Musím nejdříve porazit Admina Matta... Ale coto?! Ponorka odplouvá!
Tak nic musím se na Route 128 dostat sám. "Jééééééé!" --- Šlápl jsem na divný teleport a ten mě přenesl do bludiště, kde nacházím 2 Electrody a MasterBall. Po chvíli bloudění se dostávám ven. Nakonec po přesurfování moře dorážím do Mossdeep Town. A hurá na 7. stadion! Po projití jeho bludiště zde o zápase 2 na 2 získávám od Tate a Lizy další odznak.
Už se chystám opustit město, když si všimnu, jak se Team Magma blíží k Space Centru. Potkám zde Scotta, který mě informuje, že jsou zde silní trenéři stadionů; já tedy pokračuju do space centra. Od jednoho muže tu dostávám Sun Stone a čtu si nápis na stole: Team Magma si zde vezme raketové palivo. V prvním patře potkávám Stevena a vypukne zápas: já a Steven vs. Maxie a Tabitha. Po jejich porážce zajdu za Stevenem a on mi dá HM - Dive. Ještě mi zavolá May, že viděla něco zeleného nad Pacifidlog Town.
Já pomocí Dive konečně nacházím cestu do podvodní jeskyně. Ta je ale plná členů Teamu Aqua, takže mi opět nezbývá nic jiného, než pustit se do boje. Brzy se dostávám až k Archiemu, který se snaží přivolat Kyogreho, ale díky chybnému Orbu se mu to nepodaří. Najednou začíná hustě pršet a to jeskyně přichází Team Magma se zprávou, že svět se potopí do oceánu! Všichni rychle odcházejí a já se s Archiem a Maxiem ocitám na plošince uprostřed deště.
"Co se stalo?", huláká Archie. "Udělali jsme někde chybu!"
"Už rozumíš?", odpovídá mu Maxie. "Tvůj sen se stal skutečností, ale ne takovou jakou sis přál. Musíme něco udělat, než ztratíme nad situací kontrolu úplně! A Lenny! Ty neříkej nic, vím že i Team Magma udělal chybu, a že bych se k Archiemu neměl chovat tak kriticky. Obrovskou zodpovědnost, která přišla s Kyorgem a s Groudonem jsme nezvládli a teď svět piká za naše hříchy!"
... po těchto slovech oba vůdci odchází a na scénu se dostává Steven. Víceméně jediné, co mi řekne, co už do té doby nevěděl, je, že mám jet do Sotopolis City, kde se stalo ještě něco horšího. Poté taky odlétá.
(Poznámka: Když teď budete bojovat s trenéry, bude buď pršet, anebo svítit slunce.)
Když přijíždím do Sotopolis City, vidím, jak mezi sebou Kyorge a Groudon bojují. Nacházím Stevena, který mě odvádí ke Cave of Orgin. Zde mám prý najít Wallaceho...
Po sestupu do nejnižšího patra mi Wallace řekne, že jeden pokémon by je dokázal zastavit. Jeden ještě silnější pokémon. Jeho jméno je Rayquaza! Říkám mu, že by Rayquaza mohla být ve Ski Pillaru a on zmizí. Doplouvám do Pacifidlog Town a od tam se vydávám do Sky Pillaru. U vchodu dovnitř potkávám Wallaceho; tentokrát mi povídá, že to je na mě, on se prý musí vrátit do Sotopolis City. Spustí se déšt a já vstupuju do Sky Pilliaru. Na vrcholku je opravdu Rayquaza! Legendární pokémon! Ihned po mém příchodu však odlétá. V Sotopolis City se stávám svědkem scény, jak Rayquaza přilétá a oba pokémoni se potopí do oceánu. Pak odletí. Oba vedoucí Teamů opouštějí Sotopolis City a Wallace mi dává HM - Waterfall. Nyní je čas získat poslední odznak!
Zdejší Leader Juan nastolil na stadion svůj comeback poté, co Wallace odešel. Byl Wallaceův učitel a používá podobné pokémony. Za odměnu po jeho porážce získávám poslední, osmý odznak a další TM.

Nyní mám všech 8 odznaků a je čas stát se šampionem Hoenské Ligy!

Část 3b: Změny o proti Ruby/Sapphire

  • Na pláži ve Slateport City jsou zápasy 2 na 2
  • Ve Slateport City je první Battle tent. (Na výběr je 6 pokemonů a před každou bitvou si vyberete 3.)
  • Ve Slateport City kotví plachetnice
  • Setkání se Scotem ve Slateport City
  • Setkání s Birchem na route 110
  • Route 110 a 103 – další souboje 2 na 2
  • Další Battle tent ve Verdunaft Town
  • Trochu jinak vypadá i Route 117 – jiné Berry a noví trenéři + 2 vs. 2
  • Na sever od Mawile City je Trainer Hill
  • U Watsona jsou na stadioně zápasy 2 na 2
  • Watson má jiné pokémony
  • Setkání se Scottem po porážce Wallyho
  • Skoro už na všech stezkách je nějaký zápas 2 na 2
  • Ve Fallabor Town je Battle tent
  • V Emeraldu bojujete jak proti Teamu Aqua, tak proti Teamu Magma
  • Psychic Marlene má Spoinka (V Ruby či Sapphire ho neměl žádný trenér)
  • V Poušti je Mirage Tower
  • Dají se získat obě zkameněliny
  • Norman má jiné pokémony
  • Vědci mi dají Castforma i když mám u sebe 6 pokémonů
  • Setkání se Scottem po zápase s May
  • Wionin stadion vypadá trochu jinak
  • Wiona má jiné pokémony
  • Magma Hideout v Jaged Passu
  • Nedostanete žádný Orb
  • Magma Emblem
  • Setkání s Groudonem v Magma Hideout
  • Je tu pouze jedna budova Contestu, kde se odehrávají všechny přehlídky
  • 7. stadion má jiné trénéry a jiné bludiště
  • Dvojčata mají jiné pokémony
  • Setkání se Scottem u Space Centra
  • Team Magma ve Space Centru
  • Boj se Stevenem
  • Animace Kyorge vs. Groudon
  • Rayquaza před ligou
  • Jiný význam Cave of Orgin
  • Rada ohledně Sky Pilliaru
  • Animace s Rayquazou
  • Jiný Leader 8. stadionu


Část 3c: Klíčové zápasy

Klíčové zápasy jsou z důvodu velkého počtu zápasů zkráceny na zápasy s leadery!

Lenny X Watson
Electrike (level 24) Voltorb (level 20)
Wingull (level 24) Electrike (level 20)
Combusken (level 24) Magneton (level 22)
Nincada (level 7) Manetric (level 24)
Poochyena (level 13)
(Kvůli Rock Smashi, atp.)

Lenny X Flandery
Nincada (level 7) Numel (level 24)
Poochyena (level 13) Slugma (level 24)
Combusken (level 28) Camepurt. (level 26)
Manetric (level 30) Torkoal (level 29)
Peliper (level 29)

Lenny X Norman
Nincada (level 7) Spinda (level 27)
Poochyena (level 13) Vigoroth (level 28)
Lileep (level 20) Linoone (level 29)
Manetric (level 31) Slaking (level 31)
Peliper (level 31)
Combusken (level 31)

Lenny X Wiona
Manetric (level 34) Swablu (level 29)
Blaziken (level 38) Altaria (level 33)
Pelipper (level 34) Skarmory (level 31)
Kecleon (level 30) Tropius (level 29)
Nincada (level 8) Pelipper (level 30)
Poochyena (level 14)

Lenny X Tate & Liza
Mightyena (level 27) Clydol & Xatu (level 41)
Nincada (level 11) Lunatoe & Solrock (level 42)
Kecleon (level 30)
Blaziken (level 40)
Pelipper (level 40)
Manetric (level 40)

Lenny X Juan
Manectric (level 43) Luvdisc (level 41)
Blaziken (level 43) Saleo (level 43)
Pelipper (level 42) Whiscas (level 41)
Nincada (level 11) Crawdaunt (level 43)
Tentacool (level 14) Kingdra (level 46)
Mightyena (level 21)


Nemo
Zpět na seznam návodů
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky