Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat



Pokémon Gold/Silver

Kdyby mi někdo před 2 lety řekl, abych si zahrál hru jménem Pokémon, čili jakousi smíchaninu RPG, adventury a známého zvířátka Tamagotchi a ještě ke všemu na GameBoyi, asi bych se smál. Jenže když člověk poprvé uchopí do rukou GameBoy s Pokémon jakékoliv verze, určitě ho to bude bavit (pokud není výrazným odpůrcem oblíbených příšerek)! Pokémon R/B/Y byl velkým trhákem po několik let a je to jedna z nejprodávanějších her pro GB vůbec. Prodejnost není zapříčiněna pouze dobrým jménem, ale hlavně hratelností. Pokud si někdo myslí, že hraní je stylu: Chyť-trénuj-chyť-trénuj musí být nudné, je na omylu. Právě skloubení 3 žánrů zapříčinilo, že hra je jaksi vzrušující.

Chodíte si Pokémon světem a jakoby mimochodem řešíte problémy obyvatel mnoha měst, kterými za hru projdete. Navíc, pokud se do hry vžijete, vychutnáte naplno pocity trenéra Pokémonů!!
Příklad: Jdete trávou a staráte se o své, najednou display zabliká a začne hrát poněkud akčnější hudba; tma, najednou se sami sebe začnete ptát: Co je to za Pokémona?? Nějaký nový?? Jakého Pokémona použiji?? atd. atd. ... Kdo hrál už někdy pokémon R/B/Y, bude si možná myslet, že G/S jsou jen takové přídavky, ale G/S předchozí díly zdaleka překonají. Cíl je jasný, stát se mistrem Pokémonu vítězstvím v Pokémonové lize, ale hlavně chytit všech 151, ehm, tedy vlastně 251 Pokémonů. Jakto? Protože ve hře pokémon G/S najdete nové Pokémony!! Chytit všech 251 však můžete jen za pomoci link kabelu a vašeho kamaráda s opačnou verzí. Přes link kabel můžete nejen vyměňovat, ale také bojovat s Pokémony ostatních trenérů. Ani pokud máte počítač se nemusíte strachovat, že nikdy nechytíte všechny Pokémony, díky emulátoru TGB dual můžete provozovat s kamarádem to, co link kabelem ozbrojený GameBoyář. V Pokémon G/S můžete i změnit vzhled okna (tedy jen orámování textu) a na výběr máte celkem 8 druhů vzhledu a to je dost. Novinkou je také tzv. breeding čili křížení dvou Pokémonů. Tato hra vám totiž také zobrazuje, jestli je Pokémon ženského nebo mužského pohlaví. Tato ,,maličkost" vám umožňuje buď zkřížení dvou úplně jiných nebo stejných Pokémonů, avšak vždy musí být jeden mužského a jeden ženského pohlaví, pochopitelně. :o) V případě zkřížení dvou stejných Pokémonů vzniká tzv. Pokémon předevoluční. Tito vypěstovaní Pokémoni jsou velmi vzácní, avšak rodí se na pouhopouhém 5.levelu. A tím se dostáváme k té RPG části hry. Jak Pokémoni bojují, dostávají nové zkušenosti, útoky, nebo se vyvíjejí. Stávají se tak silnější a mohou získat další útoky... Další novinkou jsou jakési hodiny, které při prvním spuštění nastavíte a ty pak běží bez ohledu na to, jestli je GB vypnutý nebo zapnutý (výjímkou je rozšlapání kazetky se hrou). Závisí na tom i postup ve hře, jelikož některé Pokémony lze chytat pouze v noci a některé postavy potkat pouze v noci. Ale nebojte, že budete muset zapnout GB ve chvíli, kdy je ve hře noc a rychle se snažit o postup ve hře; klíčové postavy jsou k zastižení ve dne v noci!!

Co říci závěrem? No asi toto: Pokud jste fanouškem Pokémonu, určitě si Pokémon G/S pořiďte, pokud jste hráli R/B/Y a líbili se vám, pořiďte si je určitě taky, no a pokud jste nikdy nehráli Pokémon a ani je příliš nezbožňujete, máte zde šanci skočit pomocí G/S přímo do jejich středu!!

Paření zdar a Pokémonu obvzvlášť!!

McGiver
Zpět na seznam recenzí
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky