Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Mistrovství České Republiky v Pokémonu 2014
6.generace (X a Y)
(Turnaj proběhl, výsledky: ZDE)

img
[1] Vložila Organizatori dne 10.09.2014 v 23:05:28, Odpovědět
IP hash: 9784219cc44d47d

Výsledky ZDE



Kdy: neděle 23.11.2014 od 11:00h

Kde: v DDM Praha 6 (nedaleko stanice Bílá hora)

Pravidla: odvozená od originálních "sanctioned format":

1. Každý účastník musí mít originál hru Pokémon X nebo Y (je jedno zda kazetku, či staženou z Nintendo shopu), na jazykové verzi nesejde.

2. Každý hráč přihlásí na turnaj 6 různých (= více Pokémonů nesmí mít stejné číslo v Pokédexu) Pokémonů z povolená skupiny (viz bod 4). Pokémoni mohou u sebe mít předměty, avšak v partě může být každý předmět zastoupen jen 1x (= více Pokémonů nesmí držet stejný předmět)

3. Pokud Pokémonům dáváte jména, nesmí se více Pokémonů z přihlášené party jmenovat stejně. A jako jméno nesmí být zvolen název jiného Pokémona (př. Pikachu, který by se jmenoval Charmander).

4. V partě mohou být pouze Pokémoni z:

- "Central Kalos Pokedexu" číslo 001 až 150

- "Coastal Kalos Pokedexu" číslo 001 až 153

- "Mountain Kalos Pokedexu" číslo 001 až 147.

Přihlášení Pokémoni musí pocházet z verzí X nebo Y. Jejich útoky a předměty musí být možné získat ve verzích X nebo Y.

5. Pro každý zápas si hráči vyberou z přihlášené party 4 Pokémony.

6. Hraje se "Double Battle" formátu "Flat Battle". Pokémoni s vyšším levelem než je 50 budou mít automaticky level snížen na 50.

7. Pokémoni mohou mít "Hidden Abilities" a mohou mega evolvovat.

8. U registrovaných Pokémonů se v průběhu mistrovství nesmí měnit útoky, statistiky, ani forma (změn formy v průběhu zápasu s využitím útoku či vlivu "počasí" se toto omezení netýká).

9. Žádný z použitých Pokémonů, ani hra jako celek, nesmí být nijak ovlivněna cheaty (doporučujeme hrát jen Pokémony vlastní nebo získané od důvěryhodných lidí (nikoliv tedy z GTS nebo vyměněné od neznámých lidí), mezi cheaty patří cokoliv získané mimo prostředí vytvářené vlastní hrou (tedy nejen vnější zásahy do dat Pokémona - př. editace, ale i zneužívání hackem zjištěných interních mechanismů programu hry - př. tzv. "RNG abuse").

10. Během zápasů je přísně zakázáno se s kýmkoli a čímkoli radit.

11. Hráč má kdykoli právo nechat rozhodčím ověřit, zda soupeř nezměnil nic u svých Pokémonů, nepoužívá nepovoleného Pokémona, či jinak neporušuje pravidla.

12. Hráči musí hrát čestně a férově. Podmínkou účasti je slušné a sportovní chování, hráči si vzájemně nesmějí nadávat, zesměšňovat se, ani se jinak urážet.

Porušení pravidel se řeší individuálně na základě vážnosti prohřešku a případné možnosti jej napravit. Veškerá porušení pravidel během zápasu je třeba neprodleně hlásit rozhodčímu, po skončení zápasu se některé věci už těžko ověřují.

Automatická registrace Pokémonů pro verze X/Y zatím není možná. Bude tedy třeba na místě vyplnit registrační formulář. Připravte si prosím Pokémony, které chcete hrát do party či Battle Boxu, abyste pak nezdržovali hledáním a výměnami.

 

Moderátor upravil zprávu dne 23.11.2014 v 22:57:47




Příspěvky 91 – 110 z celkem 110. Zobrazit vše.

[93] Vložil madvorak dne 23.11.2014 v 09:07:09, Odpovědět
IP hash: 46a0c4fc2bddd7f3

Já taky, mám celostátní ligu v bridži (týmy). Takže se ani nepřijdu podívat.

Přeju všem intenzivní zážitky a ať vyhraje ten nejlepší!



Моrx
モルックス
 
[94] Vložil Morx dne 23.11.2014 v 10:44:39, Odpovědět
IP hash: 82b969b1df212eda

Vypada to tu na solidni ucast, aktualne je tu 10 lidi a jeste dalsich cca 10 cekame



Моrx
モルックス
 
[95] Vložil Morx dne 23.11.2014 v 12:36:39, Odpovědět
IP hash: 7702da0d4f3f4f03

V úvodním příspěvku pŕibyl odkaz na výsledky online!



[96] Vložil madvorak dne 23.11.2014 v 15:34:42, Odpovědět
IP hash: 46a0c4fc2bddd7f3

Vypadá to převelice zajímavě. Kdo jsou "Ondra", "Amzgear" a "Michal DX"? Byl někdo z nich na minulých mistrovstvích?



John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[97] Vložil John Beak dne 23.11.2014 v 16:09:37, Odpovědět
IP hash: 5e9547743a81956b

Sleduji vývoj během dne. Zajímavé výsledky. Velmi těsné vepředu.

Zároveň se ale nedivím, proč to naší reprezentaci nešlo v zahraničí, když nevyhrávají ani doma. O to líp ovšem, že máme jiné schopné hráče.

Edit: Teď, když jsou celkové výsledky. Gratuluji vítězům. Oceňuji snahu poražených. Organizátoři se asi nadřeli. 19 hráčů je na naše poměry hodně. Mrzí mě, že jsem se nemohl účastnit. Doufám, že si budu moct se všemi zahrát někdy příště.

 

Zpráva byla změněna dne 23.11.2014 v 17:05:14



[98] Vložil madvorak dne 23.11.2014 v 19:43:22, Odpovědět
IP hash: 46a0c4fc2bddd7f3

Taky jsem se díval na výsledky s velkým zájmem. Těším se na report nějakého z účastníků. 20 hráčů na českém turnaji je bomba. Velká pochvala za zvládnutí zápasů všech proti všem i při tak velkém počtu účastníků. Velká gratulace pro nově vzniklé hvězdy českého hraní! Čest poraženým.

-

Čím to je, že zrovna na těch dvou MSČRvP, kterých jsem se neúčastnil, byla největší účast? Nemá to něco společného s tím, že jsem opět chyběl na prvním českém turnaji v nové generaci her?




Pidgi
picture
[99] Vložil Toegdip dne 23.11.2014 v 19:50:34, Odpovědět
IP hash: 7702da0d4f3f4f03

[97] John Beak: překvapuje mě, že máš potřebu hodnotit a schazovat výkony hráčů, kteří, na rozdíl od tebe, skutečně hrají a snaží se v tom zlepšovat. Chtěl bych upozornit na to, že jsme byli první a jedina reprezentace, což automaticky nelze brát jako nejlepší. BTW. Eleken s námi jel taky do Berlína a jestli se nepletu, tak skončil na krasnem třetím miste, takže už vůbec nechápu...

Turnaj to byl vskutku zajímavý a jsem rád, že máme tak schopne hráče, kteří se konečně ukazali a pevne doufám, že se ukáží i na mezinárodním poli, protože na to bezesporu mají.



[100] Vložila Eewee dne 23.11.2014 v 20:25:24, Odpovědět
IP hash: bc37dafe3cb37354

[97] John Beak: Opravdu nechápu, proč takto rýpeš!? Kdy si naposled hrál TY na nějakém turnaji? Bylo TI několikrát nabídnuto, ať jedeš taky reprezentovat, ale TY jsi měl vždy nějakou výmluvu... Přiznám se, že přípravě jsem moc nedala, připravila jsem se na komunitu z pjz.cz, která hraje, protože je to baví a nejdou nijak do extrému. Najednou se tam objevilo 7 skoro nových hráčů. Byla jsem překvapena a byla jsem překvapena mile, když jsem zjistila, že umějí hrát. Jsem za ně velmi ráda a doufám, že je ještě někdy uvidím a zahraju si s nimi. Stejně jako ty máš jiné priority a tak prakticky nikdy nehraješ, tak já mám taky nějaké, nemůžu se tedy věnovat hraní natolik, jak bych chtěla... Mé umístění odpovídá tomu, kolik jsem tomu věnovala času, toho jak jsem dopadla nelituji, fakt hezky jsem si zahrála a to mi úplně stačí :)




Pidgi
picture
[101] Vložil Toegdip dne 23.11.2014 v 20:37:26, Odpovědět
IP hash: bc37dafe3cb37354

Ještě bych chtěl poděkovat organizátorům, kteří to přes zjevné útrapy nevzdali a dotáhli turnaj k úspěšnému konci. Děkuji i všem svým soupeřům, kteří dorazili a vytvořili skvělou atmosféru.



[102] Vložilo Terrion dne 23.11.2014 v 21:33:07, Odpovědět
IP hash: 4dcb465cb52b39

Já bych chtěl poděkovat všem organizátorům, že skvěle zvládli organizaci a umožnili nám si tuto neděli velice užít. Hráčům, ať už těm, u kterých jsem cítil to napětí a chladnou kalkulaci a vypočítavost jakéhokoliv tahu, což vedlo souboje k velké intenzitě a přemýšlení nad každým krokem, tak těm, se kterými jsem si během souboje pokecal a třeba jsme se chechtali celou dobu souboje (díky, Behold3re, Sanky, Blacku a další). A v neposlední řadě také našemu milému Redovi, že tam bezemočně stál a nemluvil :D

Můj tým

můj tým byl postaven, dá se říct, na jediné věci a to byl Flinch, nejčastější útok byl potom U-turn. Občas jsem na něj měl štěstí, občas smůlu

クロネコ (Kuroneko, podle postavy z anime Gokukoku no Brynhildr)

Liepard

Fake Out

Encore

Taunt

U-turn

Ability: Prankster

Item: Sitrus Berry


asi netřeba zdůrazňovat, k čemu クロネコ sloužila. Prostě Fake Out, doufání v Protect a pak Encore, Taunt na něco, na co by se to hodilo a U-turn na stažení)



Midori (podle jména majitele babičky)

Mienshao

High Jump Kick

Quick Guard

U-turn

Fake Out

Ability: Regenerator

Item: Wide lens


tvořila dvojici s クロネコ. Oba použili Fake Out a pak se vidělo, co dál. Quick Guard proti Pranksterům (nevyužito) a Talonflamům (několikrát využito). High Jump Kick pro zkosení na jednu ránu (max 2) většiny oponentů



Pípa (Pták nebo součást sudu? -speciálně pro Morxe)

Staraptor

Close Combat

Brave Bird

U-turn

Roost

Ability: Intimidate

Item: Life Orb


možná jsem mu měl dát Reckless... Nejméně využívaná členka týmu, nicméně jako CC, tak BB občas něco sejmula - např. M-Kangaskhany. Ale celkově jsem nenašel moc příležitostí na využití



Akame (z anime Akame ga Kill! [nestihl jsem si ji vylíhnout v japonské verzi])

Kingdra

Draco Meteor

Muddy Water

Substitute

Focus Energy

Ability: Sniper

Item: Razor Claw


asi není třeba psát, jaký byl účel. Substitute jsem využil jen jednou, Focus Energy n-2krát. I tak občas slušně zasáhla a sejmula pár nepřátel



Seryu (opět z Akame ga Kill! Čte se [Serijeo] nikoliv nijak nevhodně, jinak stejný problém jako s Akame)

Flygon

U-turn

Earthquake

Dragon Claw

Rock Slide

Ability: Levitate

Item: Choice Scarf


Flygona jsem si musel dát kvůli určitému dokázání Behold3rovi, že to není špatný Pokemon. A skutečně se Seryu prokázala jako velice užitečná součást týmu a účastnila se víc jak 2/3 zápasů. krok do neznáma byl Choice Scarf, který jsem předtím nikdy nepoužíval (respektive jsem ho vždy posílal soupeři). Ačkoliv měla 4 útoky, používal jsem pouze 2 a to EQ a Rock Slide, ten druhý jmenovaný daleko častěji. Dokázala slušně kosit většinu nepřátel, bohužel kvůli velice slabé defensivě byla naopak až příliš často kosena. Nicméně ve dvojici s posledním jmenovaným byla výborná



Ptéra (původní název Aerodactyla, jak jsem se během turnaje dozvěděl a taky Aerodactyl ve francouzštině)

Rock Slide

Sky Drop

Eartquake

Dragon Claw

Ability: Pressure -> Tough Claws

Item: Mega šutr


Ptéra, jediný chlapák z party a zároveň jediný použitý ve všech bitvách. Dělal úplně to samé, co Seryu, párkrát se povedlo využít i jiný útok. Často to hloupě dopadlo tak, že Ptéra používal EQ, Seryu Rock Slide a ani jeden neměl STAB.




Celkově jsem hrál 19 soubojů, 11 výher, 8 proher, a 6. místo, čímž jsem zopakoval svůj předchozí (a první) výsledek, byť v daleko větším počtu hráčů (8/20). Z výsledku jsem tedy spíše spokojen.

Obzvlášť jsem si užil zápasy s Behold3rem (ostatně jako vždy), talou (gr, zase jsi vyhrál díky štěstí - můj miss), Sui a Eewee.

Nevedl jsem si přesnou statistiku, kolik jsem porazil Pokemonů, vím jen, že se mi 1 podařilo vyhrát bez ztráty pokemona a 2x prohrát bez porážky pokemona.


Pokemon, který mě nejvíc zaujal byl Salamence s Choice Scarfem, používaný stejně jako má Seryu, akorát rychlejší.


FUN FACT: Dokázal jsem si sám zabít celkem 6x pokemona (Midori 2x High Jump Kick do Protectu, jednou když jsem díky Seryu zabil původního "obránce" a místo toho použil H-J Kick do ducha. Zbylí tři faintnutí byli díky mému EQ a jednoho jsem si málem zabil Confuse-rayem)


Ještě jednou děkuji všem zúčastněným za krásný zážitek a těším se na další turnaje!



[103] Vložil madvorak dne 23.11.2014 v 21:37:56, Odpovědět
IP hash: 46a0c4fc2bddd7f3

Nové české hráče vítám s nadšením. A ještě radši vidím nové dobré české hráče.[97] John Beak: Tahle kritika se mi nelíbí. Stojím si za tím, že v době účasti na VGC byla naše čtverka nejschopnější skupinou českých hráčů pro daný druh turnaje. Dobří noví hráči jsou samozřejmě přínosem, obzvláště, pokud se s námi zapojí do ježdění na zahraniční turnaje. Ale kritizovat "nevyhrávají ani doma" není od Tebe vhodné, obzvláště proto, že my čtyři se narozdíl od Tebe snažíme být dobří na oficiální soutěžní scéně a to přesto, že každý z nás má méně volného času než Ty. Příště bych od Tebe chtěl více činů a méně slov.



[104] Vložilo Sanky dne 23.11.2014 v 21:52:52, Odpovědět
IP hash: f741b8d94396424

Dobrá hra, všichni. Má pozice zhruba odpovídá času, který jsem věnoval přípravě (tj. 0). Děkuji Behold3rovi za zapůjčení hrstky pokémonů. Možná do toho někdy příště půjdu s vážným týmem.

S VGC metagame mám trochu zkušenosti ze Showdownu a překvapilo mne, kolik vskutku konzervativních (ale funkčních) pokémonů jsem na dnešním mistrovství potkal. Věřím, že u mnohých by s lepší přípravou a zkušenostmi s pokémony z těchto řad vypadaly výsledky lépe. Rozhodně motivace třeba pro mě tomu příště věnovat víc času ;)

 

Zpráva byla změněna dne 23.11.2014 v 22:22:38



lisakVUK
[105] Vložil lisakVUK dne 23.11.2014 v 22:14:57, Odpovědět
IP hash: 96f193d9dc2151f4

Za organizátory děkuji za hojnou účast a slušné vystupování. Nezaznamenal jsem žádné posměšky, ironické či jinak rejpavé poznámky atd..

Co se týká validity hraných Pokémonů, bohužel díky lepší ochraně 3DS, absenci funkčného emulátoru s debuggerem i nesnadnosti zálohy pozice z kazetek neproběhla žádná sofistikovaná kontrola dat hry a Pokémonů. Probíhala jen kontrola toho, co bylo na první pohled vidět. Lze tedy jen doufat, že všichni účastníci měli smysl pro fair-play a při získávání Pokémonů, které v turnaji používali, nepodváděli. Pokud se přesto někdo takový našel, ať si to vyreší se svým svědomím a shoří v herním pekle ;).

Jinak děkujeme firmě Conquest za ceny do turnaje a *Tyracroc*ovi za to, že s nimi spolupráci dojednal (nebylo to právě snadné). DDM Praha 6 pak za pronájem prostor za rozumných podmínek.

Dále děkuji Redovi za podporu akce a předávání diplomů, Suicune Wolf za grafický návrh nových diplomů a Dratinimu za pomoc s organizací.

Doufám, že jste se bez ohledu na výsledek všichni pobavili, neboť to je asi to nejdůležitější. Je fajn vyhrát, ale důležitější je si to pořádně užít.

Takže nashledanou a tešíme se na vás na nějaké z dalších PJZ/Pika akcí.

 

Zpráva byla změněna dne 23.11.2014 v 22:23:36



[106] Vložil Dexter_Two dne 23.11.2014 v 23:31:51, Odpovědět
IP hash: fffd2d7a6e6de9fc

Zdar.. kde su fotky? :D



lisakVUK
[107] Vložil lisakVUK dne 23.11.2014 v 23:43:34, Odpovědět
IP hash: 96f193d9dc2151f4

[106] Dexter_Two: Moc spěcháš.. budou ;)



Haczek
[108] Vložil Haczek dne 24.11.2014 v 00:19:28, Odpovědět
IP hash: 56858b8a5fc4f58b

Chtěl bych se zeptat jestli bude nějaká statistika použitých pokémonů v turnaji, nejpoužívanější pokémoni a nejčastější strategie.



[109] Vložil Xero dne 24.11.2014 v 06:56:58, Odpovědět
IP hash: b8f6adce64144fea

[108] Haczek: Z mého pohledu byli nejčastější: Mega Kangaskhan, Talonflame, Garchomp, Greninja, Gardevoir, Aegislash a Rotom.

Jinak díky za skvělý turnaj, kde jsem poznal spoustu dalších lidí :D Těším se, že se někdy v budoucnu zase potkáme a já nedostanu takovou nakládačku jako včera :D



lisakVUK
[110] Vložil lisakVUK dne 24.11.2014 v 14:59:30, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

Než bude hotový fotoreport, je možné se podívat na pár fotek TADY.



[111] Vložil Sir dne 24.11.2014 v 16:15:15, Odpovědět
IP hash: b0ddd9ea58d3b2a

[106] Dexter_Two: viděl bych to tak na jaro.. soudě dle fotoreportu z čundru... :D



salamence
[112] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 27.11.2014 v 11:06:23, Odpovědět
IP hash: cef3b06344b957a4

[111] ale tak na jaro 2125.......



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.


Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky