Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Max - trenér pokémonů

1. Max

Max je normální kluk, který žije ve městě Pallet Town. Je mu už 11 let, ale ještě nemá vlastního pokémona - to proto, že se o něho rodiče báli, aby se mu něco na cestě za novými pokémony nepřihodilo. Ale nyní se mu už podařilo přemluvit rodiče, aby ho pustili, stejně jako to dovolili jeho bratru Joeovy. Joe se v telefonu a v dopisech stále před ním vytahoval a posmíval se mu, že ještě nemá vlastního pokémona. Joe byl velmi dobrý trenér a jestli v dopisech nelhal, má už 4 odznaky a chycených 35 pokémonů. Max mu to hodně záviděl a říkal si, že až dostane svého prvního pokémona, bude s ním hodně trénovat, aby bratra porazil a ukázal mu, že není žádný srab. Stále ale přemýšlel, jakého pokémona si vybere. Mohl si vybrat jednoho z těchto tří: Charmandera, Bulbasaura, nebo Sqirtla. Jeho bratr si vybral Charmandera a ten se mu vyvinul na Charmeleona. Max si napsal výhody a nevýhody těchto pokémonů, aby se snadněji rozhodl, ale opak byl pravdou - nemohl se rozhodnout vůbec. ,, Charmander je silný, má odolnost na listnaté typy pokémonů, slabost na vodní, když se vyvine, stává se většinou neposlušným. Sqirtle je slabší pokémon, ale po vývinu je stále poslušný. Bulbasaur je zase univerzální (pokud nedojde na ohnivé pokémony) - může soupeře uspat, omráčit nebo otrávit.´´ Byl z toho celý nervózní. Stále přemýšlel a nemohl usnout. Natáhl si pro jistotu dva budíky, aby nezaspal. Konečně se mu podařilo usnout. Probudil se už v 6 hodin, měl ještě hodinu čas. Nasnídal se, zkontroloval si baťoh (i když si ho sbalil už před měsícem a mezitím ho kontroloval asi stokrát) a když už neměl co dělat, chodil pořád sem a tam do kolečka. ,, Zbývá ještě 15 minut.´´ ,,Zbývá ještě 10 minut,´´ říkal si. Před sedmou už čekal před laboratoří profesora Oaka.

Často profesora navštěvoval a pomáhal mu, takže se tu vyznal. Profesor měl spousty zajímavých pokémonů. Třeba lickitungy nebo dokonce i jednu dratiny! Před laboratoří čekalo ještě několik kluků z města, které neznal. Bavili se mezi sebou a z toho usoudil, že se navzájem znají. Konečně otevřel profesor dveře do laboratoře. Všichni se nahrnuli dovnitř a tlačili se dopředu, aby si mohli vybrat pokémona jako první. ,,Netlačte se!, křičel Oak, mám pokémona pro každého.´´Konečně se uklidnili.,,Budete si chodit pro pokémony po jednom, ostatní počkají tady, jasné?´´ Max byl nervózní. To, co říkal profesor, mu šlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Naneštěstí stál na konci fronty. První kluk, co šel do laboratoře se na ostatní poškleboval. ,,To není fér, řekl ten, co měl jít jako druhý. Vezme si charmandera a na mě zůstane jen nějaký slabý pokémon!´´,,To by mě zajímalo, co teda zůstane na mě, když na tebe zůstane slabý pokémon, řekl Max. Kluk se na něho podíval a jen pokýval hlavou.,,Ten to bude mít ještě blbější než ty, Gregu, tak si moc nestěžuj,´´ řekl jiný kluk. To Maxe ´´hodně potěšilo´´. Konečně byl na řadě. ,,Ahoj Maxi, řekl profesor, jakého jsi si vybral?´´,,Když já nevím..´´,,Vím že tvůj bratr dostal charmandera, tak jsem ti tu schoval sqirtla, abys měl na bratra odolného pokémona. Chytil jsem ho nedávno, když jsem se vracel z lesa, kde jsem byl vypustit toho weedla, co jsi mi ho pomáhal léčit. Objevil se z ničeho nic. Bylo těžké ho chytit, ale povedlo se mi to. Schoval jsem ho, protože jsi mi hodně pomáhal. Tady máš, ´´řekl a podal mu pokébal. ,,Výborně, zajásal Max, konečně mám svého prvního pokémona. A sqirtla - to bude brácha koukat!´´ Profesor mu dal ještě pokédex a několik pokéballů.,, Nezapomeň, že když budeš chtít pokémona chytit, budeš ho muset nejdříve oslabit, ale to už asi víš.´´,,Jistě! Prostudoval jsem si Příručku nového trenéra!´´

Vyrazil ven. Měl takovou radost, že vrazil do trenéra, co stál venku. Byl to ten, který se jmenoval Greg. ,,Promiň, vykoktal. ,,Moment! Tak lehce z toho nevyvázneš prcku! Musíš si dát se mnou zápas.´´,,Dobře´´! Soudcoval to Gregův kamarád. ,,To jsem zvědavý, jakého pokémona sis vybral,´´ říkali si vduchu Greg i Max.,, Jdi bojovat, sqirtle!,´´vykřil Max při vržení pokéballu. Pokéball se otevřel a venku se objevil - kdo asi? - sqirtle. ,,Cha, to mám vyhrané, smál se Greg. Mám oproti tobě výhodu.´´,,To znamená, že sis vybral…´´ ,,Bulbasaura!´´ dořekl Greg. ,,Bulbasaure, nárazový útok!´´Bulbasaur zafuněl a rozběhl se na sqirtla. Sqirtle byl překvapen a bulbasaur ho zasáhl celým tělem. Povalil sqirtla. Ten se postavil a čekal na povel. Ale Max chvíli zaváhal a sqirtle dostal další ránu od bulbasaura. ,,To bude snadné vítězství! Poškleboval se Greg. ,,Grr, rozzuřil se Max, Sqirtle, použij škrábavý útok!´´Sqirtle vyskočil a silně škrábl bulbasaura do obličeje. Bulbasaur zapištěl a varovně zavrčel. Sqirtl udělal několik kroků zpět. Vyčkával. ,,Na co čekáš, bulbasaure, oplať mu to opět nárazovým útokem!´´ Bulbasaur se rozběhl. ,,Vyskoč, sqirtle!´´zareagoval pohotově Max. Sqirtle tedy vyskočil a dopadl na překvapeného bulbasaura, kterého dopad těžkého sqirtla srazil k zemi. ,,Pevně se ho chyť!´ ´přikázal Max. Bulbasaur se postavil se sqirtlem za krkem. ,,Argh!, setřes ho, bulbasaure!´´ Chudák poskakoval sem a tam. ,,Naraž s ním o strom,´´pištěl radostí ze svého nápadu Greg. Bulbasaur se sklonil a běžel na strom. ,,Jestli něco neudělám, tak to prohraju!, přemýšlel Max. Pusť se, sqirtle!´´. Sqirl se pustil, překvapený bulbasaur se otočil na sqirtla za sebou a běžel dál. Všichni přivřeli oči a Greg vykřiknul:,,Néé bulbasaure, stůůj!!´´Bum!!Bulbasaur narazil v plné rychlosti do stromu. Zůstal pod ním ležet.

Greg a Max se za ním oba rozběhli. ,,Není ti nic, bulby?´´ptal se starostlivě Greg. Bulbasaur neodpovídal. Max se nad ním sklonil a prohlédl ho. ,,Je jenom v bezvědomí, měl by jsi ho odnést rychle do pokécentra.´´,,Dobře´´. Greg vrátil bulbasaura do pokéballu a běžel k pokécentru. Jeho kamarád běžel za ním. Ještě ale řekl Maxovi:,,To se ti povedlo! To Greg nečekal. Musím trénovat, abych tě porazil! Však se ještě uvidíme. Čau!´´ Max se za nimi díval. Pak se šel pochlubit s pokémonem a vítězstvím. Táta byl v nadšení, že jeho syn první zápas vyhrál. ,,Tady máš s sebou nějaké peníze,´´podával mu je táta. ,,Díky, teď už bych měl ale vyrazit za odznaky, abych dohonil Joea.´´,,Dobře, ale dej na sebe dobrý pozor.´´,,Jasně, mami!´´ Vyvolal sqirtla z pokéballu a povídá: ,,Asi bych ti měl dát nějaké jméno, sqirtle, myslím, že by ses mohl jmenovat Sqity. Co ty na to?´´,,Sqirtl, sqirtl,´´přikyvoval sqirtle. ,,Dobře, od teď ti budu říkat Sqity, Sqite.´´Vydal se na cestu. Šel městem a loučil se se známými lidmi a svými kamarády. Došel až na kraj města. Na kopci v dálce viděl nějaké postavy. ,,Asi to je Greg se svým kamarádem,´´pomyslel si.,,Možná je dohoním.´´ Na kopci se zastavil, aby se naposledy podíval na Pallet town. ,,Ahóóój!! Jednou se sem vrátím jako slavný trenér pokémonů!!´´ A tak dostal Max prvního pokémona a vyhrál zápas a vydal se na cestu za tréninkem pokémonů.

Richie
  Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky