Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Jack, mistr pokémonů

14. Velká akce Rakeťáků

Jackovi, Lee, togepimu a eeveemu trvalo několik dní, než se dostali k dalšímu městu. Byli již pár set metrů od města a Jack vypadal velice nervózně. "Co je?" zeptala se Lee, "vždyť si nikdy před žádným zápasem na stadionu nervózní nebyl. "To mě neznervózňuje, spíš to, že jsme už skoro týden nepotkali pokémona," odvětil Jack. Když dorazili do města, zjistili, že je obsazeno rakeťáky, a že vydírají vládu! Chtějí dvě miliardy!

Jack se rozhodl, že vyzve jejich vůdce na zápas o lidi. Lee nechal kde je, vzal si togepiho, eeveeho schoval do pokéballu. Musel se dostat okolo ochranky, projít dveřmi, ukrást karty s přístupovými kódy, a to není jednoduché.

Přes vstupní dveře to bylo snadné. Pak se plížil za kytkami (které tam byly jako ozdoby) k výtahu. Zrovna když chtěl dojít k poslední, podíval se směrem k němu jeden z Rakeťáků. Jen tak tak se jeho pohledu vyhnul! Přeskočil tedy a čekal, až někdo přijede výtahem!

Po chvíli čekání vyšli z výtahu dva Rakeťáci. Jack měl příležitost vběhnout tam. Chtěl až do posledního, jenže tlačítko bylo zablokované. Zmáčkl tedy do předposledního patra. Těsně, než výtah dojel, stiskl tlačítko stop a nad sebou sundal pokop, aby mohl na výtah. Teď ho čekala složitá věc. Nejprve vylezl po provazech kousek nad dveře a nohama je otevřel a pustil. Rakeťáci to postřehli a otevřeli je. Když viděli zvednutý poklop, všichni se spustili dolu vlezli do nižšího patra.

Jack měl volnou cestu na střechu, kde byl Rakeťácký mistr a velitel! Vyzval ho na zápas o dvě miliardy!

Trenér si zvolil charizarda. Jack použil ditta. "Ditto, prosím tě, proměň se v chikoritu! Prosím!" Pro ditta je velmi obtížné proměnit se v pokémona, kterého nevidí. Snažil se o proměnu a nakonec se mu to povedlo. Pomocí šlahounů spoutal charizardovi nohy a pak použil listovou břitvu.

Charizard ji srazil plamenometem a vzlétl.
Ditto ho ale držel, přitáhl se mu k nohám, takže charizard, nemohl udělat nálet. Neustále opakoval listovou břitvu.
Charizard s bránil plamenometem, ale ditto se pustil a dál pokračoval v listoví břitvě.
Ditto dopadl na zem, ale charizard to nezvládl a řítil se z baráku

Trenér ho těsně před dopadem zavolal zpět. Vypadal, že už velmi dlouho neprohrál, ani nepřemýšlel, jakého pokémona zvolit!
Tu se rozhodl. Zvolil ditta. Jackův ditto se tak lekl, že se mu vrátila jeho podoba. Stáli tam proti sobě dva dittové a nebyl tam nikdo jiný.

Najednou to Jacka napadlo. Hodil dittovi uspávací prostředek a řekl. Rozběhni se proti němu a skoč.

Ditto si vzal uspávadlo a poslech. Ve skoku usnul. A jelikož ditto ve spánku zachovává podobu kamene, proměnil se v kulatý kámen a rozválcoval soupeřova ditta. Trenér Rakeťáků to nemohl pochopit a s pláčem utekl a sním i všichni Rakeťáci. Když se vrátil k Lee. Dívka, která byla na stadionu trenérkou mu dala odznak, se slovy: "Na, stejně bys vyhrál, když jsi porazil i jeho! Toho bych já nezvládla".

Jenže to nebylo vše! Po několika hodinách přiletěl prezident a dal Jackovi master ball.

Jack toho o něm už mnoho slyšel. Věděl, že se do něj dá chytit jakýkoliv, i nezraněný a neunavený pokémon. A taky věděl, že na rozdíl od běžného pokéballu, který stojí 200, tento má cenu několika miliónů, a mají ho pouze ti nebohatší a nejslavnější a šetří si ho na nějaké hodně vzácné a silné pokémony!

Když ale Jack řekl, že je to pro něj příliš drahá věc, prezident odpověděl: "Ty jsi velmi dobrý trenér a budeš ho potřebovat! A navíc, … Ty jsi zachránil dvě miliardy a já si budu dělat starosti, s tím, že ti za to dám pár milionů. Věř mi! Já už stejně moc nechytám."

Jack byl vyloženě štěstím bez sebe a hned šel do pokémonového střediska zavolat profesorovi, aby mu řekl ty noviny.

Morx
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky