Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Kapitola 14 - Nečekaná komplikace

CoolGrovyle hbitě vyskočil na vysoký balvan, aby ho bylo dobře slyšet. Ostatní pokémoni by asi měli problém takhle vysoko doskočit, ale Grovylovo tělo bylo uzpůsobeno ke skákání po stromech v džungli, proto mu podobné parkourové triky nečinily problém.

"Takže vážení pokémoni, chtěl bych říct, že...", začal proslov, ale dole všichni jeden přes druhého brebentili a nikdo ho nevnímal. No já vám dám, ignorovat mě, zasmál se v duchu CoolGrovyle. Poté zamířil své semínkové dělo tak, aby se trefil asi metr vedle od hloučku. A vypálil.

"Co blbneš, ty vole?", ozval se překvapeně jeho jeho kolega s Velké Výzvy, Totodile, kterému semínka prosvištěla kousek od hlavy. I ostatní si všimli, že se něco děje.

"Jenom upoutávám pozornost", vysvětlil se smíchem Cool. "Takže, ztište se chvíli, rád bych něco málo řekl".

"...prostě bych tě praštil po hlavě a byl bys v prdeli...", nerušeně se Véna dál bavil s Péťou. Evidentně se nehodlali nějak ztišit.

"Heleďte, můžete se ztiš...", chtěl je upozornit měkce VUK, ale už to nedořekl. "DRŽTE HUBU!", předběhl ho Morx. Efekt se dostavil okamžitě a malí pokémoni ihned poslechli.

Chameleoní pokémon se otočil na Coola a s kývnutím hlavy mu naznačil, že nastal ten správný čas pro jeho řeč.

"Hezky, Morxi", pochválil ho Grovyle. "Takže, vážení pokémoni, rád bych řekl zhruba toto: vašemu týmu se podařilo zvítězit v naší Velké Výzvě. Jak jste sami mohli poznat, naše soutěž nebyla nic lehkého. O to větší radost můžete mít, že jste v ní obstáli. Doufám, že vás zápolení v různých disciplínách bavilo. Zbývá jen poslední věc... předat vám cenu".

Grovyle seskočil z balvanu a vydal se k lávce. Ostatní pokémoni ho následovali. "Tady někde by měl být pytlík, ve kterém ty dobroty nosím...". Zmateně se koukal do trávy. Přecházel sem a tam a pátral po něm svým zrakem. Neúspěšně. "To je divné... Když jsem měl jít na ten souboj v rychlosti, odkládal jsem si ho někam sem..."

To už zbystřil i Dratini a šel svému kolegovi pomoct s hledáním. Oba procházeli okolí řeky, ale po dobrotách ani stopa.

"A jsi si jistý, že sis ho odkládal sem?", zeptal se Mňau.

Cool se zamysel a snažil se vzpomenout si. Poté pomalu přikývl: "Ano, určitě jsem to dával někam sem. Ledaže... No to snad ne!"

"Copak?", otázal se Dratini ustaraně.

"Vzpomínáš na toho malého Eeveeho, co se nám dnes ráno pokoušel ten pytlík ukrást?", odvětil CoolGrovyle.

"Ano, ale odehnali jsme ho přece...", namítl Dratini.

"Spíš si myslím, že ten malý dareba nás tajně sledoval a čekal jen na vhodnou příležitost, kdy nám ten pytlík bude moct sebrat...", vyslovil svou domněnku Grovyle.

Dratini se zatvářil ustaraně. "Ty Rare Candies jsou fakt hodně vzácné. Přijít o ně by znamenalo pro Velkou Výzvu obrovskou ztrátu". Asi na 3 vteřiny se odmlčel. Poté se otočil směrem ke Coolovi. "Promiň, mohlo mě napadnout ho jít pohlídat, zatímco jsi bojoval. Omlouvám se..."

"A co kdybychom vám pomohli s hledáním?" nabídl se ochotně Lišák. "Stejně už bychom jinak neměli velice co dělat. A v takovém velkém počtu máme dobrou šanci, že to najdeme. Kde přesně jsi ten pytlík odkládal, Coole?", zeptal se.

Grovyle znovu zapátral v paměti. Poté ukázal prstem na určité místo. "Jsem si téměř jistý, že to bylo někde tady", prohlásil rozhodně.

Lišák zkoumavě k tomuto místu přešel. Tráva zde byla skutečně prohnutá, jakoby zde něco jistou dobu leželo. Lišák začmuchal a náhle ucítil jakýsi pach. Ten pach mu připadal cizí - nepatřil žádnému ze zde přítomných pokémonů. Najednou si všiml, že v trávě se povalují dva malé béžové chloupky.

"Tak to vypadá, že tu opravdu byl zloděj. Mám ale i dobrou zprávu: zanechal nám tu po sobě stopy - dva béžové chlupy. Takže to nejspíš opravdu provedl ten Eevee. Zkusím zavětřit jeho stopu". Znovu namáhal své čichové buňky. A skutečně - brzy dokázal určit směr, kudy Eevee přišel. Pach se táhl směrem k lesu Eterna.

"Tak co, cítíš něco?", zeptal se CoolGrovyle s nadějí v hlase.

"Ano. Vypadá to, že náš malý zloděj se vydal do támhle toho lesa", pokynul VUK hlavou k záplavě stromů v dálce, odkud včera s většinou pokémonů přišli.

"Tak třeba ty Rare Candy ještě najdeme", snažil se Scyther členy Velké Výzvy povzbudit.

Dratini
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky