Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


Nielova cesta

2. První Pokémon

Minule jsme se dočetli, že Niel, trenér Pokémonů z New Bark Town, se vydává na cestu Pokémonu. A právě je na cestě do laboratoře prof. Elma.

Niel konečně po dlouhé procházce došel do laboratoře profesora Elma. Ještě rozespalý otevřel dveře. Přivítal ho široký úsměv profesora Elma: ,,Ahoj Niele" začal profesor ,,Jdeš si pro prvního Pokémona??" ,,ANO", odvětil dychtivě Niel. ,,Tak pojď" vyzval ho profesor. Niel šel poslušně za profesorem a mírně s neklidem si prohlížel laboratoř. Všude po policích ležely knihy o Pokémonech, různé přístroje a pár pokéballů. Když došli ke stolu se třemi pokébally v jakýchsi žlabech. ,,Vyber si!" řekl Elm. Niel bez rozmýšlení vyhrkl: ,,Ohniví Pokémoni jsou silní a já chci před nimi mít náskok, vezmu si proto Totodila!! "Elm se přestal usmívat a sklopil oči ,,Bohužel" dostal ze sebe po chvíli ,,Totodila si už někdo vzal." ,,Vezmu si tedy Cyndaquila jelikož, jak už jsem říkal, jsou ohniví Pokémoni silní! "řekl rychle Niel, protože viděl, že Elma to vážně trápí. Elm mu pomalu podal pokéball. ,,Děkuji" řekl Niel. Už chtěl odejít, ale profesor Elm ho chytl za ruku: ,,Počkej" vyhrkl a podal mu pokédex a několik pokéballů. ,,Teď už můžeš jít Niele!!" .Niel ještě jednou poděkoval a odcházel. Najednou ho ale Elm ještě jednou zavolal: ,,Niele, chtěl jsi Totodila, já ho neměl, a tak ti dám alespoň tenhle lék!! "Elm hodil k Nielovi malou lahvičku. Niel znovu poděkoval a konečně vyrazil. Niel chvilku zkoumal lahvičku s lékem zjistil jak se používá. Po chvilce ho napadlo že by mohl vypustit Cyndaquila a tak vzal pokéball s Cyndaquilem a pouze ho položil na zem. Pokeball se záhy otevřel a z něj vyšlehl proud bílého světla, který se po chvíli uspořádal do určitého tvaru a změnil se na Cyndaquila.,,CYNDÁÁÁÁ" vykřikl Cyndaquil.,,Ahoj!"začal Niel ,,Já jsem tvůj nový trenér, eh, budeme kamarádi??",,Cynnnnn" na to Cyndaquil šťastně. ,,Do pokéballu už nepůjdeš, hezky budeš chodit vedle mě, posílí ti to nohy!! "Řekl Niel Cyndaquilovi.,, Víš co, budu ti říkat Cyn!"

Najednou se z keře vedle nich ozvalo: ,,Pipipigíííí" Proti Nielovi a Cynovi vyrazil rozzuřený Pidgey. ,,Super, chytím si Pidgeho!! Bojuj, Cyne!!"

Cydaquil se vrhl na Pidgeho a ihned použil nárazový útok. Pidgey však nastavil zobák a Cyndaquil do něj narazil hlavou!! Spadl na zem a Niel si myslel, že je nějak vážně zraněn, chtěl ho odvolat, ale Cyn se zvedl a plnou silou vyrazil na Pidgeho ještě jednou!! ,,Cýýýndááá" Pidgey už druhou ránu nečekal a padl na zem. Než se zase sebral, Niel vykřikl: ,,Cyne, Žhavý popel!!" Cyndaquil okamžitě ze svích hořících zad shodil několik žhavých uhlíků přímo na Pidgeho. Ten již neměl dost sil ani na to, aby se zvedl ze země, natož aby se dostal z Nielova pokeballu. ,,Jó, mám Pidgeho" řekl Niel šťastně a užasle. ,,Je to můj první Pokémon" řekl hrdě Cynovi ,,A ty jsi byl skvělej, vedl sis moc dobře!!" pochválil Cyna Niel. Niel si vzpomněl, že má lék a vyléčil Pidgeho, aby ho mohl příště ihned použít bez návštěvy pokécentra. Za chvilku si to už naši hrdinové vykračují po stezce 29 k Cherrygrove City a za novými dobrodružstvími.

To be continue....

M. J. Missile
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky