Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat


12. Ambice na finále

Do očních víček se mu opřelo časné ranní slunce. Chtěl znovu usnout, ale světlo ho dráždilo do očí. Proto je radši otevřel. Kromě intenzivního paprsku světla, který pronikal dírou ve stropě do Zotavovny, bylo v místnosti šero. Billy slyšel pravidelné oddechování ze všech stran. Nadzvedl se a otočil hlavu k místu, kde bylo Veroničino lehátko. Firestorm na něm ležel na zádech. Z pootevřené tlamy se mu dralo tiché pochrupování. Billy se podíval k nohám postele. Flammosy tam neležela. Zvedl se z lůžka a protáhl se. Pohled mu přitom znovu padl na Veroničinu postel. Naskytla se mu podívaná, která ho pobavila. Firestorm byl namačkaný až na úplném krajíčku lehátka a Flammosy ležela vedle něj, stočená do klubíčka a s levou přední tlapou položenou na Firestormově břiše.
"Aha. Flammosy se zřejmě rozhoupala." zamumlal Billy polohlasem, uchechtl se a rozhlédl se po místnosti. Všechno ještě spalo. Šel se podívat na zápasiště.


Právě svítalo. Písčitý povrch hřiště byl mokrý. Asi přes noc trochu sprchlo. Billy zamžoural do světla. Slunce bylo ještě nízko. Proto bylo ještě docela chladno. Vykročil přes zápasiště. Mokrý a studený písek se mu lepil na chodidla, která za ním zanechávala jasné a zřetelné šlápoty. Přešel celé hřiště a vylezl si na tribunu. Vzpomínal si, že tam někde seděla Glocker při včerejších zápasech. Vyšplhal až do čtvrté řady. Tam na zemi spatřil malou bobulku s dlouhou stopkou. Aniž by příliš přemýšlel, jestli je jedlá, či ne, uchopil ji za stopku a snědl ji. Hlava se mu zamotala tak mocně, že nebezpečně zavrávoral a zřítil se po zádech z tribuny. Písek však značně pád utlumil, takže se Treeckovi nic nestalo. Chvíli ležel, než si uvědomil, co se stalo. V tlamě ještě cítil chuť podivného ovoce.
"Mňam." vydechl a sebral se ze země. Kousek poodstoupil. Jeho tělo vytvořilo v písku dokonalý obtisk. Kdyby do toho člověk nalil sádru, dostal by věrnou napodobeninu Billyho zad. Billy se otočil a vrátil se do Zotavovny.


Všichni Pokémoni ještě spali. Treecko očima prozkoumal roh, kde předtím bylo pokémonní jídlo v sáčcích. Až úplně u zdi tam ležel jediný balíček. Billy k němu přišel a vzal ho do ruky. Přitom si vzpomněl na Steelera. Ohlédl se přes rameno, aby ho našel, nikde ho však neviděl. Obrátil tedy pozornost zpět k balíčku s jídlem. Přestože neměl zas tak moc hlad, neváhal, roztrhl sáček a nasnídal se. Pak odhodil prázdný obal na zem a olízl si prsty. Vtom se od jeho lůžka ozval nějaký lomoz. Billy bleskově zvedl hlavu a zjistil, že Firestorm spadl z postele. Usmál se a došel až k lůžku. Mezitím se Firestorm, který se při pádu probudil, vyhoupl na nohy.
"Ah. Dobré ráno Billy." zahlaholil. Flammosy se taky vzbudila, ale ještě zůstala ležet.
"Dobré ráno." kývl Billy.
"Nebudem otálet a hned začneme." prohlásil Firestorm.
"To se ani nevyspíme?" houkla Flammosy mátožně.
"Tys nespala v noci?" podivil se Firestorm.
"Ne, trpím nespavostí!" vyštěkla Flammosy ironicky.
"Ono na tom asi něco pravdy bude." poznamenal Billy jízlivě.
"Ale prosím tě." ohradila se Flammosy. Trochu zčervenala. Pak dodala: "Dobře, dobře. Už vstávám."
"To je fajn." řekl Firestorm spokojeně "Pojďte, začnem budit ostatní."
Flammosy a Billy přikývli a začali spolu s Firestormem probouzet ostatní Pokémony. Místnost naplnilo rozespalé bručení a Pokémoni začali jeden po druhém vstávat z lůžek. Do toho mumraje přilétl Steeler a namířil si to k Firestormovi.
"Jídlo je připraveno na zápasišti." sdělil mu šeptem "Sehnal jsem hromadu sáčků s jídlem od některých svých lidských přátel, kteří bydlí ve Swiftu. Kupodivu ani nebyli nepříčetní. Těch balíčků je tolik, že je Psychic nedokáže pomocí telekineze procpat dovnitř, takže se musíme najíst pod širým nebem."
"Dobrá práce, Steely." pochválil ho Firestorm "Takže jídlo máme zajištěné."
"Že váháš!" zahřměl Steeler "Je toho tolik, že se z toho všichni dosyta najíme a ještě mnoho zbyde na později."
"Výborně." řekl uvolněně Firestorm "A teď nám pomož vzbudit ostatní."


Když byli všichni vzhůru, Firestorm se opět ujal slova: "Ztište se prosím, ať nemusím řvát." křikl a všichni vzhlédli a zmlkli.
"Dík." pokračoval Firestorm odměřeným tónem "Takže, přeju dobré ráno všem. A hned na počátku dne mám skvělou zprávu. Tady Steelymu se podařilo obstarat vydatnou snídani. Tím pádem vám vřele doporučuji jít na zápasiště a pořádně se nasytit. Ale nepřežeňte to! S přeplněným břichem se špatně bojuje. Snižuje to vaši hbitost, útoky se těžko provádí a zmáhá vás pocit těžkosti a otupělosti. Dbejte o své zdraví a dobře se najezte!"
Všichni se rozeběhli směrem ke vchodu na zápasiště. Billy se vecpal mezi Kirka a Hannah a po menší námaze se mu povedlo prosoukat se ven ze Zotavovny. Pozornost jeho i všech ostatních okamžitě upoutala obrovská hromada balíčků s pokémonním jídlem lidské výroby. Ze všech stran se ozývaly ohromené výkřiky. Billy se nerozmýšlel. Přistoupil k hromadě a vzal si čtyři sáčky. Poodešel stranou, posadil se do písku k patě tribuny a začal si pochutnávat na vydatné druhé snídani. Když už dojídal poslední balíček, přišla k němu Flammosy a olizovala se až za ušima. Byla zřejmě už po jídle.
"Hele, Billy. Jak jsi to myslel s tím, že na tom něco pravdy bude?" zeptala se a svraštila čelo. Billy spolkl sousto a řekl:
"Když jsem šel včera spát, viděl jsem tě, jak spíš u nohou postele. Ráno, když jsem se vzbudil, jsi tam nebyla. Pak jsem tě našel, jak ležíš vedle Firestorma. Někdy sis tam přelézt musela, ne?"
"Jo tak." vydechla úlevně Flammosy "No to každopádně. Přelezla jsem si k němu. Na tvrdé zemi se mi špatně spí a Firestorm měl vedle sebe místo akorát pro mě....." rozpačitě polkla a usmála se.
"Už chápu." pravil Billy a přikývl. Flammosy se beze slova otočila a odešla zpět do Pozápasové Zotavovny. Billy si dal do tlamy poslední kousek jídla, zvedl se a hledal Firestorma. V té vřavě kolem hromady jídla ho však nebylo vidět. Billy chvíli přemýšlel, pak si znovu sedl a čekal.


Když každý snědl tolik, kolik chtěl, Firestorm všechny vyzval, aby pomohli s odnášením zbývajícího jídla do Zotavovny. Skoro všichni se přičinili. Chyběl jen Sentret Peter, protože si prý nebude špinit ruce, když za chvíli začne turnaj. Nikdo ho nepochopil ani nenapodobil.
Jídlo bylo pod střechou během deseti minut. Pak Firestorm vyskočil na pódium a pokračoval v úvodním proslovu: "Ze skupin osmifinále se utvořily dvě čtvrtfinálové skupiny: A a B. Ve skupině A jsou postupující z první a třetí skupiny, ve skupině B jsou postupující ze druhé a čtvrté skupiny. A bojovat se bude takto: První ze skupiny A proti poslednímu ze skupiny B, druhý ze skupiny A proti třetímu ze skupiny B a tak dále. Jsou všichni připraveni bojovat?"
"Jo!" ozvalo se mnohohlasně ze všech stran.
"Výborně!" vykřikl Firestorm "Tak jdem na to! První zápas: Sentret Peter proti Scytherovi Samuelovi. Jak vidím, diváci ještě nedorazili......."
"A co já?" zařvala Glocker přes celou místnost.
"Aha, no jasně! Máme zatím jednoho diváka." uchechtl se Firestorm "Tak pojďte Glocker, Samueli a Petere. Jdeme na zápasiště. Ostatní zůstanou tu."
Firestorm, Glocker, Psychic, Peter a Samuel opustili Zotavovnu. Billy zaujal své místo na lůžku. Připravil se na ponoření do tmy. Vtom se vedle jeho lůžka objevila Flammosy.
"Sentret Peter. To je ten Pokémon, se kterým jsem tak divně prohrála." řekla ponuře. Billymu náhle probleskl hlavou nenadálý nápad. Posadil se zpříma.
"Flammosy?" hlesl.
"Ano, Billy?"
"Jak jsi upadla do bezvědomí při tom zápase s Peterem?"
"Já ani nevím."
"Jak to myslíš?"
"Když do mě jednou narazil Rychlým útokem, prostě jsem omdlela."
"Aha." Billy se hluboce zamyslel. Čekal, že každou chvíli uslyší upozornění, aby se všichni připravili na iluzi, ale nic se nedělo. Ptal se tedy dál.
"A nestalo se při zápase něco divného?"
Flammosy svraštila čelo: "Počkej.....počkej....myslím, že......No jo, už vím!" vykřikla "Pokaždé, když mě zasáhl jakýmkoli útokem na blízko, udělalo se mi hrozně zle. Točila se mi hlava, bolelo mě břicho a nemohla jsem pořádně provádět útoky."
"To je divné!" poznamenal Billy. Vtom se ozval Psychicův vsugerovaný hlas: "Všichni na místa!"
"Sleduj Sentreta a pak se domluvíme." sykl Billy a ulehl. Flammosy přikývla a lehla si na vedlejší postel.
vzápětí je všechny pohltila tma a za chvíli už viděli zápasiště a tribunu, na které seděla jen Glocker a sledovala zápas.


Psychic jim neumožnil zhlédnout Firestormův obvyklý zahajovací dialog, protože Peter a Samuel se okamžitě dali do boje. Scyther vyhlížel velmi silně a energicky. Sentret se jen zle usmíval. To jen utvrdilo Billyho a Flammosyno podezření, že Peter nějakým způsobem podvádí. A pravděpodobnost pravdivosti této varianty rostla s každým Sentretovým úspěšným zásahem. Billy si povšiml, že Samuel vypadá čím dál nezdravěji. Jeho pohyby ochabovaly s každým zásahem. Treecko se rozhodl jednat: "Psychicu?" šeptl "Psychicu, promiň, že tě ruším, ale je to důležité. Prosím tě uvolni mě z iluze. Prosím." Chvilku bylo ticho a pak se ozval Psychicův bručivý hlas:
"Doufám, že to stojí za to. Nesnáším, když mě někdo vyrušuje!"
"Jestli mám pravdu tak to změní chod celého turnaje." ujistil ho Billy "Pusť mě. Honem!"
"Strpení."
Billy se třásl netrpělivostí. Užuž se chtěl vymrštit z lůžka a utíkat na zápasiště. Obraz iluze náhle selhal a Billymu se vrátil normální zrak. Vyskočil a sprintoval ke vchodu na hřiště.
"PŘESTAŇTE BOJOVAT!" zařval tak mocně, až ho začalo bolet v krku. Sentret, který se právě chytal provést Rychlý útok, ztuhl. Scyther ležel napůl v bezvědomí a bezmocně se kryl svými ručními šavlemi. Firestorm zíral na Billyho s otevřenou tlamou. Pak pomalu promluvil:
"Billy, co to děláš? Je neslušné přerušovat......"
"Firestorme, Sentret Peter podvádí. On určitě používá nějaký předmět, který redukuje protivníkovu sílu a působí mu bolesti a závratě. Flammosy mi řekla, že když bojovala s Peterem, tak jí bylo zle. Ale předtím i potom byla v pohodě. Všiml jsem si podobné věci i u ostatních Pokémonů, kteří s ním bojovali."
Firestorm se zatvářil zaujatě a soustředěně zároveň. Bílé zorničky se mu zúžily a pomalu se stočily k Peterovi.
"Co mi k tomu řekneš, Petere?" zasyčel.
Sentret se otřásl. Ještě chvíli nehybně stál a pak vyrazil k Billymu pomocí Rychlého útoku. Billy však využil svého bleskového prvního reflexu a mrskl sebou doleva. Peter prosvištěl kolem a vletěl do Pozápasové Zotavovny. Sotva Billy nakoukl do otvoru, zevnitř se ozval Flammosyn rozzuřený výkřik: "ZKUS TOHLE, TY NIČEMO!"
Vzápětí Sentret vylétl z jeskyně, unášen silným ohnivým paprskem. Dopadl do písku a ztěžka vydechl. Firestorm seskočil z pódia. Přiběhl k Sentretovi a přitiskl ho k zemi.
"Dělá ti to dobře? To podvádění?" zahřímal Firestorm a hlas se mu chvěl hněvem "Tady v tom turnaji nestrpím žádné podvody. Obzvlášť když se někdo podvodem dostane do semifinále! ALE JÁ UŽ TI ZATNU TIPEC, SENTRETE PETERE!" Firestormovo zlostné hřímání se při posledních slovech měnilo v hlasitý ryk. Přesto se však Firestorm dokázal ovládnout a když otočil hlavu na Billyho, mluvil vcelku klidně: "Billy pojď sem, prosím." Treecko přiklusal k Firestormovi. "Prohledej ho. Někde ten kýžený předmět musí mít." vybídl ho Vulpix.
Billy vztáhl ruce k Sentretovi. Ale dřív než se ho mohl dotknout, Peter prudce mávl tlapou a zasáhl jeho i Firestorma. Billy si všiml, že má mezi drápky schovaný jakýsi krystal. Dřív, než však stihl rozeznat jakou má barvu, zatočila se mu hlava a dostal pekelnou křeč do břicha. Koutkem oka zaznamenal Firestorma a zjistil, že očividně zakouší stejnou nepříjemnost. Oba dva se naráz sesuli k zemi. Sentret odstrčil Firestorma, prosmýkl se mezi ním a Billym a úprkem zamířil k otvoru ve skále.


Trvalo asi dvě minuty, než účinky tajemného krystalu pominuly. Potom Firestorm lenivě promluvil: "Jsi v pořádku?"
"Jo, jsem. Bylo to dočasné." hlesl Billy.
"Teď už není o čem pochybovat." prohlásil Firestorm "Sentret porušil pravidla turnaje. Ta nepovolují použití jakéhokoli předmětu, který by znásobil sílu nebo redukoval sílu soupeře." významně zamrkal "Nevíš, proč tu ještě ležíme?"
"Ne."
"Tak jdem!"
Billy a Firestorm se vymrštili a běželi do Zotavovny. Tam prudce zabrzdili a rozhlíželi se po Sentretovi. Ten však ležel v bezvědomí na jednom z lehátek. U vchodu do vstupní šachty stál Fruitneck, který zrovna přišel. Přes noc spal pod Eclipsem. V lese se mu prý líp spí.
"Asi jsme o něco přišli." řekl Billy.
"Co se stalo?" zeptal se Firestorm.
"Měl se mnou malou nehodu." utrousil Fruitneck "Soutěžící se o něj moc dobře postarali."
"Přitom si to vůbec nezaslouží!" doplnila ho Flammosy navztekaně.
"Právě jsme ho přistihli při podvodu." upřesnil Firestorm "Chtěli jsme ho prohledat, ale přemohl nás a utekl až sem..."
"...kde se srazil se mnou." navázal Fruitneck "Já jsem si ho spletl s nějakým vetřelcem, tak jsem použil Ocelové křídlo. Ale trochu jsem to přehnal."
"Vždyť on potřebuje lékařskou pomoc!" zapištěl Quilava Xaver, který stál vedle Peterova lůžka.
"Jen klid." chlácholil ho Fruitneck "Personál i diváci tu za chvíli budou. Viděl jsem je přicházet k Eclipsu."
Vzápětí se už zpoza Fruitneckova objemného těla ozvalo: "S dovolením."
Fruitneck ustoupil stranou a do Zotavovny začali proudit diváci a personál. Firestorm hledal v davu personálu nějakého doktora. Nakonec namátkou vybral jednu z Chansey a zavedl ji k Sentretovi.
"Myslím," začala Chansey svou diagnózu, sotva se Sentreta poprvé dotkla "že stačí s pacientem zatřást. Není v hlubokém bezvědomí, takže probuzení bude snadné." vztáhla své kratičké ruce k Peterovi a chtěla do něj strčit, ale Billy ji rukou zadržel: "Počkej." zamumlal. Zvedl Peterovu bezvládnou ruku a sáhl mu mezi kratičké drápky. Nahmatal něco tvrdého a vytáhl to ven. Ukázal se malý slabě nafialovělý krystal tvaru čtyřbokého jehlanu s podivným výstupkem na spodní straně. Billy přes výstupek přejel dlaní a krystal se mírně rozzářil svou fialovou barvou. Firestorm, na kterého mířil hrot krystalu, se zapotácel a zavřel oči.
"Billy..........Ooouuu......Nech toho......Namiř to......jinam!" zahekal.
Billy pohotově otočil hrot ke stropu. Firestorm se párkrát zhluboka nadechl a vydechl, aby zahnal závrať. Otevřel oči a pravil: "Tak toto je ten záhadný předmět." naklonil hlavu až ke krystalu a bedlivě si ho prohlížel. Neodvážil se však naklonit příliš blízko k hrotu "Billy, prosím tě, vypni ten krystal." řekl. Billy znovu přejel prsty po podstavě krystalu a fialová záře ochabla. Firestorm zvedl tlapu a zkusil ostrost hrotu.
"Toto je opravdu zajímavý předmět." podotkl, když skončil se svou inspekcí "Sentret pomocí toho krystalu zřejmě oslabil svého soupeře a pak ho mohl porazit raz dva."
Peter se zavrtěl a otevřel oči. Když si uvědomil, co se děje, vyskočil a začal znovu utíkat. Ale Billy položil krystal na vedlejší lehátko a skočil po něm. Minul. Jeho prsty se jen svezly po Sentretově kožichu. Fruitneck, který stál u vchodu do šachty, však neotálel. Hbitě se postavil Peterovi do cesty.
"Uhni!" zařval Sentret a mávl tlapou, ve které měl předtím schovaný fialový krystal. Hrůzou zcepeněl, když zjistil, že krystal zmizel. Vyjeveně zíral na své malé drápky.
"Hledáš tohle?" řekl vztekle Firestorm a na zvednuté přední tlapě měl položený krystal tak, aby jeho hrot mířil na Sentreta. Nečekal na odpověď a přejel po podstavě čumákem. Peter přidušeně vyjekl a zvrátil se dozadu. Billy se zvedl ze země, došel až ke svíjejícímu se Peterovi a zle se usmál.
"Jak se ti to líbí?" zavrčel "Není to příjemné, viď?"
"Ne." zachroptěl Sentret "Vypněte....to!....Už .... nebudu......bojovat...."
"Tos uhodl, že nebudeš bojovat." řekl poklidně Firestorm a vypnul krystal. Odložil ho na zem, došel až k Peterovi a počkal až se zvedne. Sentret se sebral ze země a zíral do Firestormových červeno-bílých očí.
"Zmizni!" vyštěkl náhle Firestorm. Sentret ještě chvíli stál a pak vykročil k šachtě. Fruitneck znovu ustoupil stranou, aby Peter mohl projít. Ten se na prahu vchodu do šachty ještě otočil a jízlivě řekl: "Nedokážeš zapálit ani stéblo trávy, Firestorme."
Jakmile to Billy uslyšel, byl si jistý, že Firestorm vybuchne. Vulpix však, k Billyho úžasu, zůstal v klidu a řekl odměřeně: "To se mi ani nezdá. Počkej chvilku..." Následně bez varování vypustil z tlamy Plamenomet. Proud ohně narazil do Sentreta a srazil ho do šachty. Firestorm přerušil útok a prudce vtáhl vzduch. Pak pravil: "Hmmm.....Nevypadá to, že by můj oheň byl tak studený, že by nedokázal zapálit ani stéblo trávy." Billy se uchechtl. Firestorm otočil hlavu k Treeckovi a řekl:
"Vezmi ten krystal a polož ho dozadu na pódium. Až turnaj skončí schovám ho u sebe."
"Dobře." přikývl Billy, uchopil krystal, vyskočil na pódium a zastrčil krystal úplně dozadu, do jakési průrvy. Pak se vrátil k ostatním.
"Kde je Samuel?" prohodil.
"Tady jsem." ozval se Scyther skřípavým hlasem. Už nějakou dobu seděl opřený o stěnu jeskyně.
"Chansey..." začal Firestorm, ale Samuel ho přerušil.
"Jsem v poho. To je dobrý."
"Dobrá." přikývl Firestorm "Tak tedy. Samuel se stává vítězem a postupuje do semifinále." deklaroval.
"Děkuji." pravil Samuel a kývl hlavou.
"Další zápas," pokračoval Firestorm "Bude mezi Vulpixkou Flammosy Cliffovou...." Flammosy přikývla "....a Abrou Hannah." Abra, o které mluvil seděla opodál na jednom z lehátek a jakmile Firestorm vyslovil její jméno, vyskočila a odešla na zápasiště."
"Hej! Počkej na mě, Hannah!" vykřikla Flammosy a následovala Abru. Fruitneck znovu zatarasil šachtu a řekl: "Tak jako vždycky: Diváci na tribuny, nebojující na lehátka, personál na místa."
Všichni se začali přesouvat na svá místa. Billy si vylezl na lehátko a čekal na začátek iluze. Diváci zatím opustili Zotavovnu a vylezli si na tribuny. Psychic zaktivoval telepatické snímání a vysílání a začal nebojujícím Pokémonům přehrávat souboj Flammosy vs. Hannah.


Fritz se stočil do klubíčka a začal se hodně rychle kutálet k Billymu. Ten vyčkal až se Marill dokutálí až těsně k němu a pak se vyhnul a nastavil Fritzovi do cesty svůj zpevněný ocas. Marill do ocasu narazil a zastavil se. Bleskově se rozbalil a vypustil z tlamy proud vody, který Billyho zasáhl a odhodil trochu dozadu. Billy se však okamžitě zvedl a odpověděl Semínkovým útokem. Marill vyskočil a vyhnul se. Následně zaktivoval Rychlý útok a znovu Billyho zasáhl. Teď Billy pocítil, že útok měl opravdu velkou sílu. Znovu ho to povalilo. Dřív, než se stihl zvednout, Fritz vyskočil a jeho ocas se rozzářil jasným bílým světlem. Billy dostal nápad. Počkal, až se Marill snese těsně k němu. Pak se odkulil stranou. Fritzův ocas praštil do země. Billy pokračoval v plánu. Pevně se Marilla chytil a zaktivoval ten útok, který mu předtím dodával energii. I tentokrát ho Vstřebací útok posílil. Fritz vydal bolestný jek, zhroutil se a těžce oddechoval. Billy neváhal a dorazil ho Semínkovým útokem.
"Marill Fritz omdlel. Treecko Billy zvítězil a postupuje do semifinále." ohlásil Firestorm výsledek zápasu a vychrlil zelený oheň. Billy si kratičce vychutnal potlesk. Potom zatřásl s Fritzem. Nic. Zatřásl víc. Marill zamžikal a zašeptal: "Gratuluju."
"Díky." řekl Billy energicky a pomohl Marillovi vstát. Odešli spolu do Zotavovny. Tam Billy uložil Fritze na lehátko a sám ulehl na to svoje.
"Growlith Kirk proti Quilavovi Xaverovi Shürovi." ohlásil Psychic telepaticky. Billy se uvolnil a za chvíli se spolu s ostatními vnořil do iluze.


Zápas netrval dlouho. Xaver nedal Kirkovi žádnou šanci. Poté co Quilava s Glockeřinou pomocí donesl Kirka na jeho postel, vběhl do Zotavovny Firestorm a vyhlásil výsledky čtvrtfinále:
"Už známe naše dvě semifinálové dvojice. Utkají se Quilava Xaver proti Scytherovi Samuelovi a Treecko Billy proti Vulpixce Flammosy."
V Treeckovi hrklo. On že by měl bojovat proti své kamarádce? Představa něčeho takového se mu hluboce příčila. Nicméně si musel přiznat, že už to nelze nijak změnit a že tak či tak bude muset proti Flammosy bojovat. Zvedl se z postele a došel k Firestormovi.
"Firestorme, já chci bojovat první." vyhrkl rozhodně. Firestorm na něj udiveně pohlédl, ale pak přikývl: "Dobře, jak chceš. Flammosy, bojuješ první!" vykřikl. Flammosy okamžitě přiběhla.
"Až po tobě, Billy." řekla přívětivě a kývla hlavou ke vchodu na zápasiště. Billy tedy šel první. Přešel celé zápasiště a postavil se na rudou stranu. Flammosy také zaujala základní pozici. Firestorm vyběhl na pódium a začal řeč.
"Bojuje Vulpixka Flammosy Cliffová na zelené straně proti Treeckovi Billymu na rudé straně s časovým omezením pět minut. Začněte TEĎ!"


Billy vyrazil pomocí Rychlého útoku k Vulpixce a dřív, než stačila uhnout ji zasáhl. Flammosy se jen otřepala a hned odpověděla tím, že se upřeně zadívala Billymu do očí a vypustila z tlamy jakousi mnohobarevnou kouli. Koule Billyho zasáhla do hlavy. V tu ránu se mu obraz před očima rozmázl a začal nepříjemně pulzovat. Billy neměl ponětí, kde je nahoře nebo dole, natož pak aby věděl, kde je Flammosy. Ale přece jen to risknul. Švihl ocasem, ale zmatení způsobilo, že zasáhl sám sebe do boků. Potřásl hlavou, aby se zbavil zmatení. Pulzování polevilo. Ale dřív, než mohl cokoli udělat, ho zasáhl proud ohně, vynesl ho až k tribuně a mrštil s ním o tvrdý kámen. Zmatení sice zmizelo, ale Billy se cítil velmi oslabený a bolelo ho celé tělo. Vrhl před sebe dávku semínek. Ke svému překvapení zjistil, že Flammosy také odlétla dozadu a praštila se do hlavy o tribunu. Oba dva se teď pracně zvedali a blížili se k sobě. Když byli tak blízko, že by se mezi ně nevešel ani Quilava, Flammosy zničehonic otevřela tlamu a vypustila další Plamenomet. Billy byl opět odhozen dozadu. Tentokrát však střet s tribunou neustál. Zatmělo se mu před očima a on ztratil vědomí. Dopad do písku už necítil.

CoolGrovyle
<< Předchozí díl Zpět na seznam povídek Pokračování >>
Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky